stdClass Object ( [id] => 1262196 [title] => Tko je bjegunac Jozo Čabraja? Ubojica iz Kaštela preživio je tri atentata, jedan slučaj nikad nije razjašnjen... [alias] => tko-je-bjegunac-jozo-cabraja-ubojica-iz-kastela-prezivio-je-tri-atentata-jedan-slucaj-nikad-nije-razjasnjen [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Jozo Čabraja, 32-godišnjak iz Kaštela, nije se prije nekoliko dana pojavio na splitskome Županijskom sudu, gdje mu je napokon do kraja, makar i nepravomoćno, došao postupak u kojem je osuđen na 14 godina zatvora zbog ubojstva tada 20-godišnjeg Marina Matijaša, u lipnju 2014. godine ispred Osnovne škole u Kaštel Novom.

Čabraja je, dakle, već nekoliko dana i službeno bjegunac od pravosuđa jer je sudac Mile Rebić prvo izdao policiji dovedbeni nalog, a kako ga nisu pronašli na prijavljenoj adresi, za njim je raspisana potraga na razini države. Ako, pak, ni to ne urodi plodom, a vjerojatno neće jer je Čabraja do sada gotovo sigurno preko nekog ilegalnog prijelaza "klisnuo" u susjednu Hercegovinu, sud će naložiti policiji raspisivanje međunarodne tjeralice.

Otezao postupke

S obzirom da mu je za takvu nepravomoćnu kaznu veću od pet godina sud po zakonu obvezan odrediti istražni zatvor do pravomoćnosti odluke, Čabraja je znao da će odmah nakon objave morati na Bilice, što mu očito nije baš dobro "sjelo". Pogotovo jer je u istražnom zatvoru proveo maksimalnih tri i pol godine zatvora, do prosinca 2017. godine, i sigurno mu se više svidjelo ovih posljednjih pet-šest godina biti na slobodi nego završiti opet "u kavezu".

Zato je Čabraja, koji je za Matijaševo ubojstvo već bio u listopadu 2015. godine osuđen na 13 godina zatvora, odlučio pobjeći. Bez obzira na to što ima dvoje male djece i suprugu, a što je bio i jedan od argumenata kada je tražio zaštitu suda jer ga "novinari razapinju" i o njemu pišu laži.

Iskustva u odugovlačenju i "poigravanju" sa zakonom Čabraja itekako ima jer je od 2017. godine pa do prije neki dan, dakle punih šest godina, uspijevao zbog raznih okolnosti (smrt suca koji je vodio raspravu – op.a., izvlačenje na razne zdravstvene tegobe poput "sušenja noge" i sl...) otezati kraj postupka. Tako se, recimo, u tri godine, na od deset određenih ročišta pojavio samo na tri.

Iako se u medijima, na stranicama crne kronike, vrlo često spominje, Čabraja je pred zakonom, iako je to možda nekima teško povjerovati, čist, odnosno iza sebe nema ni jednu pravomoćnu osuđujuću presudu. No zato ima preživljena, do sada javnosti poznata, čak tri pokušaja ubojstva.

Najprije je u siječnju 2019. godine dovezen u splitsku bolnicu s prostrijelnim ranama trbuha i ruke. Tada je rekao da je isprobavao pištolj i sam se ranio u trbuh jer nije znao da je metak ostao u cijevi, pa je oružje bacio u more. Ta priča nikad nije razjašnjena.

Navukli ga na sastanak

Nekoliko mjeseci poslije, u ožujku te godine, Čabraja preživljava novi pokušaj atentata. Za to je na splitskom sudu u tijeku suđenje zločinačkoj skupini koju USKOK tereti, među ostalim, i za to da su se njezini članovi Ante Vučak, Duje Pivčević, danas pokojni Petar Vuknić, Robert Žuvela i Tonći Mikelić udružili da likvidiraju Čabraju.

A njegovu je likvidaciju, po USKOK-u, naručio upravo Duje Pivčević, koji je Vučku za to platio 40 tisuća eura. A platio je jer se želio osvetiti Čabraji za smrt svog prijatelja Matijaša.

---

image

Na izricanju druge presude Čabraja se nije pojavio
 

Nikola Vilić/Cropix
---

Dakle, za planirano Čabrajino ubojstvo grupa je tjednima, po optužnici, izviđala rute njegova kretanja i prikupljala podatke o vozilu koje koristi. Nabavili su oružje i streljivo, odjeću, rukavice, potkape, motociklističke kacige, kao i kiselinu kojom će nakon izvršenog kaznenog djela uništiti tragove na odjeći i obući te motociklu koji ih mogu povezati s ubojstvom.

Preko tadašnje Mikelićeve djevojke, koja je poslije u postupku postala zaštićeni svjedok "Noa", poslali su mu preko Instagrama poruke i navukli ga na sastanak na parkiralište ispred ambulante u Kaštel Sućurcu. Dok je on čekao djevojku, Vučak i Žuvela (koji je također priznao i nagodio se na sedam godina zatvora) motociklom su došli velikom brzinom do parkiranog Čabrajina BMW-a. Vučak kroz prozor vozila u gornji dio Čabrajina tijela ispaljuje više hitaca iz pištolja kalibra 38 Special ili 357 Magnum. No čudom Čabraja nije ubijen, već je zadobio tek lakše tjelesne ozljede.

Činjenica je da je baš Pivčević, koji je poslije priznao djelo i nagodio se s USKOK-om na 11 godina zatvora, bio dio skupine u kojoj je ispred Osnovne škole bio i pokojni Matijaš i da je baš Pivčević te večeri kada je Čabraja pucao i ubio mladića, na automobil u kojem je ovaj bio bacio macu. Tada je u obrani Čabraja govorio da nije imao namjeru ubiti Matijaša te da je makinalno zapucao u mrak nakon što je na njegov automobil bačen čekić.

Mijenjao iskaze

Tijekom prvog suđenja Čabraji za Matijaševo ubojstvo, Pivčević je svjedočio protiv Čabraje govoreći, među ostalim, kako ih je Jozo napadao i da je pokojnog Marina išao maltretirati u diskoklub te da je tada počeo sukob među njima. Kad je bacio čekić, kazao je: "Auto je prije stalo, oni su gledali di smo mi, a Jozo je već sidija na prozoru. Vidija san da cilja, ima je očito pištolj..."

No u ponovljenom postupku Pivčević naglo mijenja "ploču". Tada je već imao "na grbači" optužnicu za planiranje Jozina ubojstva, nagodba s USKOK-om nije mu bila ni u primisli i bilo mu je važno što će Čabraja reći na sudu. Jozi je, pak, bilo bitno da Pivčević "ublaži" svoju verziju priče koja se tiče ubojstva Matijaša jer je mislio da će mu to pomoći da dobije manju kaznu.

---

image

Prije tri mjeseca imao je potrebu javnosti objasniti kako je svoga atentatora krivo teretioDuje Klarić/CROPIX

Duje Klarić/Cropix
---

No nije to bio jedini put da Čabraja mijenja iskaz! Isto je učinio i koju godinu kasnije.

Naime, u Kaštel Kambelovcu 14. lipnja 2020. godine Čabraja se u društvu s Marijom Boljatom Pajkićem sukobljava s grupom Kaštelana u kojoj su bili Jakov Šimić, Tomislav Šoljić, braća Mate Šuker i Josip Šuker, te još jedan mladić koji je u međuvremenu preminuo. Teretilo ih se da su se naguravali s Boljatom i Čabrajom, dok potonji nije ispalio nekoliko hitaca od kojih su neki lakše ozlijedili Šimića i Šukera.

Nasrću zatim na Čabraju, udaraju ga, otimaju mu oružje i premlaćuju, dok "nepoznata osoba iz daljine ispaljuje više hitaca" prema Boljatu, od kojih ga jedan pogađa u lijevu nogu. Boljat pada, a Čabraja bježi. Oni se okupljaju oko Boljata koji bespomoćno leži te ga brutalno udaraju, od čega mu puca lubanja.

Šoljić, pak, s pet metaka pogađa Čabraju, jednom u nogu, tri hica u prsa, jedan u leđa i nanosi mu teške ozljede. Prilazi potom Boljatu, koji leži licem prema podu slomljene lubanje i nagnječenog mozga, te hladnokrvno ispaljuje dva hica u njegova leđa iako je bio svjestan da je ovaj još uvijek živ.

Preispitivanje presude

Za Boljatovo ubojstvo i pokušaj Čabrajina ubojstva Šoljić je pravomoćno osuđen na 19 godina zatvora, a ostali čekaju ponovljeno suđenje. Čabraja je prvo u istrazi ovog ubojstva govorio da je Šoljić taj koji je pucao u njega i Boljata, da bi potom na suđenju promijenio svoj iskaz.

– Kada je u mene pucano u Kaštel Kambelovcu, odgovorno tvrdim da Tomislav Šoljić uopće nije bio na mjestu događaja. U mene je pucano iz tri vrste oružja, u tijelu su mi nađeni meci različitih kalibara, dakle u mene je pucano iz tri pištolja. Kako po logici stvari za sve to može biti osuđen samo jedan čovjek? Ispada da je počinitelj imao šest ruku ili tri ruke. Zavisi kako tko puca iz pištolja.

Ja Tomu Šoljića znam cijeli život, prepoznao bih ga i po hodu, a kamoli da je u mene pucao – ustvrdio je Čabraja krajem prošle godine u izjavi za Slobodnu Dalmaciju, a sve nakon što je Šoljićev odvjetnik podnio zahtjev za izvanredno preispitivanje pravomoćne presude.

I što nakon svega iznesenog čitatelj može zaključiti o Čabraji? Koliko života taj čovjek ima?

Možda je najbolji opis njegova karaktera iznio vještak psihijatar prof. dr. sc. Goran Dodig u svom vještvu u istrazi Matijaševa ubojstva, dakle u vrijeme kad je Čabraja imao dvadesetak godina. Tada je napisao da "okrivljenik evidentno od rane mladosti iskazuje smetnje ponašanja koje prelaze okvire dječje ili mladenačke nestašnosti, već poprimaju dimenzije delikventskog ponašanja...

Prečesto iskazuje obrazac asocijalnog ponašanja zbog čega je u više navrata u ozbiljnoj koliziji sa zakonskim normama...

Ono što definitivno karakterizira okrivljenikovu osobnost jest emocionalna nezrelost, nerazvijen osjećaj odgovornosti i ignoriranje društvenih normi."

---

1. Najprije je u siječnju 2019. godine dovezen u splitsku bolnicu s prostrijelnim ranama trbuha i ruke. Tada je rekao da je isprobavao pištolj i sam se ranio

2. Nekoliko mjeseci poslije, kroz prozor vozila, u gornji dio Čabrajina tijela ispaljuju više hitaca iz Magnuma. No čudom je zadobio tek lakše tjelesne ozljede

3. U tučnjavi u lipnju 2020. u Kaštelima Tomislav Šoljić s pet metaka pogađa Čabraju, jednom u nogu, tri hica u prsa, jedan u leđa i nanosi mu teške ozljede

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘klisnuo‘ u bih? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => ‘klisnuo‘ u bih? 2 0 8084 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-02-04 08:03:01 [created_by] => 3229 [created_by_alias] => Vladimir Urukalo [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-02-05 06:53:48 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-02-05 06:53:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 783 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Tko je bjegunac Jozo Čabraja? Ubojica iz Kaštela preživio je tri atentata, jedan slučaj nikad nije razjašnjen... [metakey] => Jozo Čabraja [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/02\/04\/17698824.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/04\/23559202.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/04\/24229941.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Prije tri mjeseca imao je potrebu javnosti objasniti kako je svoga atentatora krivo teretioDuje Klari\u0107\/CROPIX<\/p>","

Na izricanju druge presude \u010cabraja se nije pojavio
\n\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1404","hd_17698824_1920.jpg":"1920x1080","k_17698824_1280.jpg":"1280x1280","k_17698824_1024.jpg":"1024x1024","k_17698824_640.jpg":"640x640","k_17698824_480.jpg":"480x480","k_17698824_340.jpg":"340x340","k_17698824_220.jpg":"220x220","o_17698824_1280.jpg":"1280x936","o_17698824_1024.jpg":"1024x748","o_17698824_640.jpg":"640x468","o_17698824_480.jpg":"480x351","o_17698824_340.jpg":"340x248","o_17698824_220.jpg":"220x160","h_17698824_1280.jpg":"1280x854","h_17698824_1024.jpg":"1024x683","h_17698824_640.jpg":"640x427","h_17698824_480.jpg":"480x320","h_17698824_340.jpg":"340x227","h_17698824_220.jpg":"220x147","pp_17698824_1280.jpg":"1280x1628","pp_17698824_1024.jpg":"1024x1303","pp_17698824_640.jpg":"640x814","pp_17698824_480.jpg":"480x611","pp_17698824_340.jpg":"340x432","pp_17698824_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1344","hd_23559202_1920.jpg":"1920x1080","k_23559202_1280.jpg":"1280x1280","k_23559202_1024.jpg":"1024x1024","k_23559202_640.jpg":"640x640","k_23559202_480.jpg":"480x480","k_23559202_340.jpg":"340x340","k_23559202_220.jpg":"220x220","o_23559202_1280.jpg":"1280x896","o_23559202_1024.jpg":"1024x716","o_23559202_640.jpg":"640x448","o_23559202_480.jpg":"480x336","o_23559202_340.jpg":"340x238","o_23559202_220.jpg":"220x154","h_23559202_1280.jpg":"1280x854","h_23559202_1024.jpg":"1024x683","h_23559202_640.jpg":"640x427","h_23559202_480.jpg":"480x320","h_23559202_340.jpg":"340x227","h_23559202_220.jpg":"220x147","pp_23559202_1280.jpg":"1280x1628","pp_23559202_1024.jpg":"1024x1303","pp_23559202_640.jpg":"640x814","pp_23559202_480.jpg":"480x611","pp_23559202_340.jpg":"340x432","pp_23559202_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24229941_1920.jpg":"1920x1080","k_24229941_1280.jpg":"1280x1280","k_24229941_1024.jpg":"1024x1024","k_24229941_640.jpg":"640x640","k_24229941_480.jpg":"480x480","k_24229941_340.jpg":"340x340","k_24229941_220.jpg":"220x220","o_24229941_1280.jpg":"1280x853","o_24229941_1024.jpg":"1024x682","o_24229941_640.jpg":"640x426","o_24229941_480.jpg":"480x320","o_24229941_340.jpg":"340x226","o_24229941_220.jpg":"220x146","h_24229941_1280.jpg":"1280x854","h_24229941_1024.jpg":"1024x683","h_24229941_640.jpg":"640x427","h_24229941_480.jpg":"480x320","h_24229941_340.jpg":"340x227","h_24229941_220.jpg":"220x147","pp_24229941_1280.jpg":"1280x1628","pp_24229941_1024.jpg":"1024x1303","pp_24229941_640.jpg":"640x814","pp_24229941_480.jpg":"480x611","pp_24229941_340.jpg":"340x432","pp_24229941_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7512334 Threads: 4 Questions: 1606713391 Slow queries: 4768412 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110673880 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/tko-je-bjegunac-jozo-cabraja-ubojica-iz-kastela-prezivio-je-tri-atentata-jedan-slucaj-nikad-nije-razjasnjen-1262196 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/tko-je-bjegunac-jozo-cabraja-ubojica-iz-kastela-prezivio-je-tri-atentata-jedan-slucaj-nikad-nije-razjasnjen-1262196?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 298855 [name] => Jozo Čabraja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jozo-cabraja [link] => /tag/jozo-cabraja ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘klisnuo‘ u bih? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Tko je bjegunac Jozo Čabraja? Ubojica iz Kaštela preživio je tri atentata, jedan slučaj nikad nije razjašnjen... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3229 [name] => Vladimir Urukalo [username] => vladimir-urukalo [email] => vladimir-urukalo@sd.hr [password] => $2y$10$rgyq3xZ1UxSvAtwZX451CONOsVI0fxhUfQE/LUPcv7rt8nYMmDiny [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vladimir-urukalo-3229 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1747 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c92d4ffb88f6f09a6d26e581b1556f3e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/04/17698824.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/04/17698824.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/04/23559202.jpg [title] =>

Prije tri mjeseca imao je potrebu javnosti objasniti kako je svoga atentatora krivo teretioDuje Klarić/CROPIX

Duje Klarić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/04/24229941.jpg [title] =>

Na izricanju druge presude Čabraja se nije pojavio
 

Nikola Vilić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Jozo Čabraja, 32-godišnjak iz Kaštela, nije se prije nekoliko dana pojavio na splitskome Županijskom sudu, gdje mu je napokon do kraja, makar i nepravomoćno, došao postupak u kojem je osuđen na 14 godina zatvora zbog ubojstva tada 20-godišnjeg Marina Matijaša, u lipnju 2014. godine ispred Osnovne škole u Kaštel Novom.

Čabraja je, dakle, već nekoliko dana i službeno bjegunac od pravosuđa jer je sudac Mile Rebić prvo izdao policiji dovedbeni nalog, a kako ga nisu pronašli na prijavljenoj adresi, za njim je raspisana potraga na razini države. Ako, pak, ni to ne urodi plodom, a vjerojatno neće jer je Čabraja do sada gotovo sigurno preko nekog ilegalnog prijelaza "klisnuo" u susjednu Hercegovinu, sud će naložiti policiji raspisivanje međunarodne tjeralice.

Otezao postupke

S obzirom da mu je za takvu nepravomoćnu kaznu veću od pet godina sud po zakonu obvezan odrediti istražni zatvor do pravomoćnosti odluke, Čabraja je znao da će odmah nakon objave morati na Bilice, što mu očito nije baš dobro "sjelo". Pogotovo jer je u istražnom zatvoru proveo maksimalnih tri i pol godine zatvora, do prosinca 2017. godine, i sigurno mu se više svidjelo ovih posljednjih pet-šest godina biti na slobodi nego završiti opet "u kavezu".

Zato je Čabraja, koji je za Matijaševo ubojstvo već bio u listopadu 2015. godine osuđen na 13 godina zatvora, odlučio pobjeći. Bez obzira na to što ima dvoje male djece i suprugu, a što je bio i jedan od argumenata kada je tražio zaštitu suda jer ga "novinari razapinju" i o njemu pišu laži.

Iskustva u odugovlačenju i "poigravanju" sa zakonom Čabraja itekako ima jer je od 2017. godine pa do prije neki dan, dakle punih šest godina, uspijevao zbog raznih okolnosti (smrt suca koji je vodio raspravu – op.a., izvlačenje na razne zdravstvene tegobe poput "sušenja noge" i sl...) otezati kraj postupka. Tako se, recimo, u tri godine, na od deset određenih ročišta pojavio samo na tri.

Iako se u medijima, na stranicama crne kronike, vrlo često spominje, Čabraja je pred zakonom, iako je to možda nekima teško povjerovati, čist, odnosno iza sebe nema ni jednu pravomoćnu osuđujuću presudu. No zato ima preživljena, do sada javnosti poznata, čak tri pokušaja ubojstva.

Najprije je u siječnju 2019. godine dovezen u splitsku bolnicu s prostrijelnim ranama trbuha i ruke. Tada je rekao da je isprobavao pištolj i sam se ranio u trbuh jer nije znao da je metak ostao u cijevi, pa je oružje bacio u more. Ta priča nikad nije razjašnjena.

Navukli ga na sastanak

Nekoliko mjeseci poslije, u ožujku te godine, Čabraja preživljava novi pokušaj atentata. Za to je na splitskom sudu u tijeku suđenje zločinačkoj skupini koju USKOK tereti, među ostalim, i za to da su se njezini članovi Ante Vučak, Duje Pivčević, danas pokojni Petar Vuknić, Robert Žuvela i Tonći Mikelić udružili da likvidiraju Čabraju.

A njegovu je likvidaciju, po USKOK-u, naručio upravo Duje Pivčević, koji je Vučku za to platio 40 tisuća eura. A platio je jer se želio osvetiti Čabraji za smrt svog prijatelja Matijaša.

---

image

Na izricanju druge presude Čabraja se nije pojavio
 

Nikola Vilić/Cropix
---

Dakle, za planirano Čabrajino ubojstvo grupa je tjednima, po optužnici, izviđala rute njegova kretanja i prikupljala podatke o vozilu koje koristi. Nabavili su oružje i streljivo, odjeću, rukavice, potkape, motociklističke kacige, kao i kiselinu kojom će nakon izvršenog kaznenog djela uništiti tragove na odjeći i obući te motociklu koji ih mogu povezati s ubojstvom.

Preko tadašnje Mikelićeve djevojke, koja je poslije u postupku postala zaštićeni svjedok "Noa", poslali su mu preko Instagrama poruke i navukli ga na sastanak na parkiralište ispred ambulante u Kaštel Sućurcu. Dok je on čekao djevojku, Vučak i Žuvela (koji je također priznao i nagodio se na sedam godina zatvora) motociklom su došli velikom brzinom do parkiranog Čabrajina BMW-a. Vučak kroz prozor vozila u gornji dio Čabrajina tijela ispaljuje više hitaca iz pištolja kalibra 38 Special ili 357 Magnum. No čudom Čabraja nije ubijen, već je zadobio tek lakše tjelesne ozljede.

Činjenica je da je baš Pivčević, koji je poslije priznao djelo i nagodio se s USKOK-om na 11 godina zatvora, bio dio skupine u kojoj je ispred Osnovne škole bio i pokojni Matijaš i da je baš Pivčević te večeri kada je Čabraja pucao i ubio mladića, na automobil u kojem je ovaj bio bacio macu. Tada je u obrani Čabraja govorio da nije imao namjeru ubiti Matijaša te da je makinalno zapucao u mrak nakon što je na njegov automobil bačen čekić.

Mijenjao iskaze

Tijekom prvog suđenja Čabraji za Matijaševo ubojstvo, Pivčević je svjedočio protiv Čabraje govoreći, među ostalim, kako ih je Jozo napadao i da je pokojnog Marina išao maltretirati u diskoklub te da je tada počeo sukob među njima. Kad je bacio čekić, kazao je: "Auto je prije stalo, oni su gledali di smo mi, a Jozo je već sidija na prozoru. Vidija san da cilja, ima je očito pištolj..."

No u ponovljenom postupku Pivčević naglo mijenja "ploču". Tada je već imao "na grbači" optužnicu za planiranje Jozina ubojstva, nagodba s USKOK-om nije mu bila ni u primisli i bilo mu je važno što će Čabraja reći na sudu. Jozi je, pak, bilo bitno da Pivčević "ublaži" svoju verziju priče koja se tiče ubojstva Matijaša jer je mislio da će mu to pomoći da dobije manju kaznu.

---

image

Prije tri mjeseca imao je potrebu javnosti objasniti kako je svoga atentatora krivo teretioDuje Klarić/CROPIX

Duje Klarić/Cropix
---

No nije to bio jedini put da Čabraja mijenja iskaz! Isto je učinio i koju godinu kasnije.

Naime, u Kaštel Kambelovcu 14. lipnja 2020. godine Čabraja se u društvu s Marijom Boljatom Pajkićem sukobljava s grupom Kaštelana u kojoj su bili Jakov Šimić, Tomislav Šoljić, braća Mate Šuker i Josip Šuker, te još jedan mladić koji je u međuvremenu preminuo. Teretilo ih se da su se naguravali s Boljatom i Čabrajom, dok potonji nije ispalio nekoliko hitaca od kojih su neki lakše ozlijedili Šimića i Šukera.

Nasrću zatim na Čabraju, udaraju ga, otimaju mu oružje i premlaćuju, dok "nepoznata osoba iz daljine ispaljuje više hitaca" prema Boljatu, od kojih ga jedan pogađa u lijevu nogu. Boljat pada, a Čabraja bježi. Oni se okupljaju oko Boljata koji bespomoćno leži te ga brutalno udaraju, od čega mu puca lubanja.

Šoljić, pak, s pet metaka pogađa Čabraju, jednom u nogu, tri hica u prsa, jedan u leđa i nanosi mu teške ozljede. Prilazi potom Boljatu, koji leži licem prema podu slomljene lubanje i nagnječenog mozga, te hladnokrvno ispaljuje dva hica u njegova leđa iako je bio svjestan da je ovaj još uvijek živ.

Preispitivanje presude

Za Boljatovo ubojstvo i pokušaj Čabrajina ubojstva Šoljić je pravomoćno osuđen na 19 godina zatvora, a ostali čekaju ponovljeno suđenje. Čabraja je prvo u istrazi ovog ubojstva govorio da je Šoljić taj koji je pucao u njega i Boljata, da bi potom na suđenju promijenio svoj iskaz.

– Kada je u mene pucano u Kaštel Kambelovcu, odgovorno tvrdim da Tomislav Šoljić uopće nije bio na mjestu događaja. U mene je pucano iz tri vrste oružja, u tijelu su mi nađeni meci različitih kalibara, dakle u mene je pucano iz tri pištolja. Kako po logici stvari za sve to može biti osuđen samo jedan čovjek? Ispada da je počinitelj imao šest ruku ili tri ruke. Zavisi kako tko puca iz pištolja.

Ja Tomu Šoljića znam cijeli život, prepoznao bih ga i po hodu, a kamoli da je u mene pucao – ustvrdio je Čabraja krajem prošle godine u izjavi za Slobodnu Dalmaciju, a sve nakon što je Šoljićev odvjetnik podnio zahtjev za izvanredno preispitivanje pravomoćne presude.

I što nakon svega iznesenog čitatelj može zaključiti o Čabraji? Koliko života taj čovjek ima?

Možda je najbolji opis njegova karaktera iznio vještak psihijatar prof. dr. sc. Goran Dodig u svom vještvu u istrazi Matijaševa ubojstva, dakle u vrijeme kad je Čabraja imao dvadesetak godina. Tada je napisao da "okrivljenik evidentno od rane mladosti iskazuje smetnje ponašanja koje prelaze okvire dječje ili mladenačke nestašnosti, već poprimaju dimenzije delikventskog ponašanja...

Prečesto iskazuje obrazac asocijalnog ponašanja zbog čega je u više navrata u ozbiljnoj koliziji sa zakonskim normama...

Ono što definitivno karakterizira okrivljenikovu osobnost jest emocionalna nezrelost, nerazvijen osjećaj odgovornosti i ignoriranje društvenih normi."

---

1. Najprije je u siječnju 2019. godine dovezen u splitsku bolnicu s prostrijelnim ranama trbuha i ruke. Tada je rekao da je isprobavao pištolj i sam se ranio

2. Nekoliko mjeseci poslije, kroz prozor vozila, u gornji dio Čabrajina tijela ispaljuju više hitaca iz Magnuma. No čudom je zadobio tek lakše tjelesne ozljede

3. U tučnjavi u lipnju 2020. u Kaštelima Tomislav Šoljić s pet metaka pogađa Čabraju, jednom u nogu, tri hica u prsa, jedan u leđa i nanosi mu teške ozljede

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Cropix Duje Klarić/Cropix Nikola Vilić/Cropix
Duje Klarić/Cropix

Prije tri mjeseca imao je potrebu javnosti objasniti kako je svoga atentatora krivo teretioDuje Klarić/CROPIX

Nikola Vilić/Cropix

Na izricanju druge presude Čabraja se nije pojavio
 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/tko-je-bjegunac-jozo-cabraja-ubojica-iz-kastela-prezivio-je-tri-atentata-jedan-slucaj-nikad-nije-razjasnjen-1262196 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=fade73fec4d9cf3314999d9b6f55133cdcf97402 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Tko+je+bjegunac+Jozo+%C4%8Cabraja%3F+Ubojica+iz+Ka%C5%A1tela+pre%C5%BEivio+je+tri+atentata%2C+jedan+slu%C4%8Daj+nikad+nije+razja%C5%A1njen...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Ftko-je-bjegunac-jozo-cabraja-ubojica-iz-kastela-prezivio-je-tri-atentata-jedan-slucaj-nikad-nije-razjasnjen-1262196 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Ftko-je-bjegunac-jozo-cabraja-ubojica-iz-kastela-prezivio-je-tri-atentata-jedan-slucaj-nikad-nije-razjasnjen-1262196 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘klisnuo‘ u bih? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronika‘klisnuo‘ u bih?

Tko je bjegunac Jozo Čabraja? Ubojica iz Kaštela preživio je tri atentata, jedan slučaj nikad nije razjašnjen...

Piše Vladimir Urukalo
5. veljače 2023. - 07:53

Jozo Čabraja, 32-godišnjak iz Kaštela, nije se prije nekoliko dana pojavio na splitskome Županijskom sudu, gdje mu je napokon do kraja, makar i nepravomoćno, došao postupak u kojem je osuđen na 14 godina zatvora zbog ubojstva tada 20-godišnjeg Marina Matijaša, u lipnju 2014. godine ispred Osnovne škole u Kaštel Novom.

Čabraja je, dakle, već nekoliko dana i službeno bjegunac od pravosuđa jer je sudac Mile Rebić prvo izdao policiji dovedbeni nalog, a kako ga nisu pronašli na prijavljenoj adresi, za njim je raspisana potraga na razini države. Ako, pak, ni to ne urodi plodom, a vjerojatno neće jer je Čabraja do sada gotovo sigurno preko nekog ilegalnog prijelaza "klisnuo" u susjednu Hercegovinu, sud će naložiti policiji raspisivanje međunarodne tjeralice.

Otezao postupk...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 08:36