Crna kronikadjevojka u zamrzivaču

'Otac je jako patio': susjedi otkrili pojedinosti iz života Jasminine obitelji, dali naslutiti zašto se čekalo s prijavom nestanka

Piše JL
17. veljača 2019. - 15:40
palovec111

Pronalazak leša u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu potresao je stanovnike tog malog mjesta u Međimurju. Kao što smo već izvijestili, riječ je o tijelu Jasmine Dominić, nestale još 2000. godine, iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek nekoliko godina kasnije. Tada 23-godišnjoj studentici izgubio se svaki trag, a do iznenadnog rasplitanja misterija došlo je u subotu nakon dojave policiji o pronalasku leša. U večernjim satima u subotu zbog sumnje da je počinila ubojstvo, uhićena je Jasminina sestra Smiljana.

Policija se oglasila o slučaju djevojke u zamrzivaču: postoje osnove sumnje da je sestra usmrtila Jasminu i leš sakrila u škrinji u hodniku; Evo što istražitelji planiraju u nastavku istrage

Policija već ima osumnjičenog za ubojstvo djevojke nađene u zamrzivaču: uhićena žena je sestra nestale Jasmine? Cure detalji slučaja, evo kako je došlo do strašnog otkrića

Reporteri Jutarnjeg su u Palovcu porazgovarali s nekoliko susjeda, prijatelja obitelji, koji još uvijek ne mogu doći sebi od šoka.

- Potresen sam. Poznavao sam obitelj, njega sam poznavao dobro, muža od žene. Koliko sam pričao s ljudima po cesti, svi kažu - strahota da se tu desilo nešto takvog. Ne može biti normalna osoba koja to može napraviti. To treba zatvoriti doživotno i gotovo - rekao je jedan susjed.

Drugi susjed koji živi nedaleko od obitelji Dominić ispričao nam je kako je situacija izgledala u subotu:

- Oko 10, 11 je došla Hitna. Poslije mi supruga veli da ide policija tu po našoj ulici. Pomislio sam, pomalo idu, kontroliraju i to. Ali onda zbog hitne, supruga veli da pogledam, da se možda susjedi nije nekaj desilo, sama živi, nema nikoga tu, a bolesna teško… Tu je brat od zeta, on je išao pitati, pa veli sve je u redu sa svim ukućanima, a ništa dalje ne smiju reći. To vam je to, poslije su došla i druga policijska kola, pa u civilnom… Navečer ili kasno popodne, bila je već večer, počeli su se presvlačiti u bijela odijela, a onda nam je sinulo da bi to moglo biti to, da su našli nestalu…

Otkrio je da se s obitelji Dominić dobro poznavao, bili su kućni prijatelji. Posebno je dobar bio s Jasmininim ocem koji je prije nekoliko godina umro od raka pluća. Bio je jako vezan uz kćer, kaže susjed, i do smrti se povremeno vraćao na tu temu iako je o tome teško govorio.

- Jasmina je rođena kao i moja kćer, isti dan. Išle su zajedno u osnovnu školu. S njezinim ocem sam igrao nogomet i bili smo si dobri, posjećivali smo se, pomagali smo si oko gradnje kuće… On je meni rekao da mu se javila, da je na fakultetu u Zagrebu, da preko Studentskog centra radi, da će ići na kruzer, tako mi je pričao. I onda tek kasnije mi je rekao da moraju dati u novine, nakon četiri godine su oni dali na policiju da je nestala, mislim da je to bilo oko 2004., tu negdje - ispričao je potvrdivši tako pretpostavke da je Jasminin nestanak prijavljen puno kasnije.

Neugodno mu je, kaže, bilo kasnije ispitivati o tome, no znali su se dotaknuti Jasmine kad bi malo popili.

- Pitao sam ga ima li kakvih vijesti. Rekao je ništa, da su neki rekli da su je vidjeli u Parizu, da je s nekim Japancem otišla. Kasnije mi je bilo neugodno pitati što se događa, jesu li je našli… On je radio na terenu, puno ga nije bilo, mama je išla u Austriju, iz Austrije je otišla u Njemačku. Sestre su same živjele dok se Smiljana nije udala. Otac Martin je umro prije dvije-tri godine od raka pluća. On je jako bio vezan za nju. On je i pokrenuo pitanje nestanka. Odlazio sam i nakon što je on umro kod njih na kavu, bili smo kućni prijatelji. Nismo puno pričali o tome, nekad bi je spomenuli kad bi malo popili. Onda bi on govorio kako je ne mogu naći, stavljao je i pjesme u džuboks samo za Jasminu. Bio je jako vezan za nju - emotivan je susjed.