Novosti Crna kronika

strava u međimurju

Policija se oglasila o slučaju djevojke u zamrzivaču: postoje osnove sumnje da je sestra usmrtila Jasminu i leš sakrila u škrinji u hodniku; Evo što istražitelji planiraju u nastavku istrage

strava u međimurju

Policijska uprava međimurska organizirala je u nedjelju izvanrednu konferenciju za novinare. Novinarima se obratio policijski načelnik Ivan Sokač, javlja Jutarnji list.

Policija već ima osumnjičenog za ubojstvo djevojke nađene u zamrzivaču: uhićena žena je sestra nestale Jasmine? Cure detalji slučaja, evo kako je došlo do strašnog otkrića

- Jučer iza 12 sati policija je primila dojavu da je u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe. Zamjenica županijske državne odvjetnice je na mjestu pronalaska u suradnji s policijom provedenim očevidom utvrdila da je u zamrzivaču leš nepoznate osobe koji je prevezen na patologiju u bolnicu u Čakovec, gdje će se provesti obdukcija. Postoji sumnja da je pronađeno tijelo nestale ženske osobe rođene 1977., a čiji je nestanak prijavljen 2005. godine. Sumnja se na kazneno djelo ubojstva. Pronađena osoba nije viđena negdje od 2000., 2001. godine. U subotu u večernjim satima uhićena je 45-godišnjakinja, a kriminalistička istraživanja su u tijeku, izjavio je načelnik Sokač.

O svemu se oglasilo i varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo kratkim priopćenjem, koje prenosimo u nastavku.

- Zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, provela očevid zbog postojanja osnova sumnje da je hrvatska državljanka (1974.) počinila kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona na štetu hrvatske državljanke (1977.).

Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhićena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće u mjestu Palovec.

Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo će naložiti obdukciju, vještačenje DNA, druga potrebna vještačenja i dokazne radnje te provođenje daljnjih izvida, a poduzet će se i druge radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhićenim osobama, navodi se u priopćenju.

Naslovnica Crna kronika