Crna kronikaBoji se izručenja

Mediji u BiH objavili da je Zdravko Mamić pobjegao u Ujedinjene Arapske Emirate kod brata Zorana, on poručuje: Evo me u Međugorju!

Piše PSD

NOVIJE - Dnevni avaz demantira Mamićev bijeg. Navode kako im je Mamić dao telefonsku izjavu u kojoj tvrdi da je i dalje u Međugorju.

- Evo me u Međugorju, nigdje nisam pobjegao. Točno je samo da je moj brat Zoran bio kod mene u posjeti i vratio se u Emirate, gdje i radi - kazao je Mamić.

Prema njegovim riječima, radi se o budalaštinama.

Zdravko Rajić, Mamićev odvjetnik također je za Avaz demantirao da se njegov klijent nalazi u bijegu. 

- To su apsolutno netočne priče. Evo me, sjedim s Mamićem i pijemo kavu u Međugorju. Slobodno to napišite, to je jedina i prava istina - izjavio je za Zdravko Rajić za Avaz.

Kako piše Večernji list,  Mamićevi odvjetnici već su putovali u Saudijsku Arabiju, gdje su vodili razgovore s institucijama i dogovarali njegov prihvat. Bijeg su planirali privatnim avionom iz Mostara u UAE.

Mamić je, navodi Večernji, imao charter let naručen za 17.00 u Mostaru. No, iz njegovog tima odustali su od tog plana zbog straha da je raspisana nova tjeralica za Mamićem.

Podsjetimo, već smo objavili kako bi Zdravko Mamić, ipak bi mogao biti izručen Hrvatskoj i to zbog izvlačenja 200 milijuna kuna iz Dinama, za što ga tereti USKOK u drugoj optužnici.

Naime, Vrhovni sud uvažio je žalbu USKOK-a koji je zatražio istražni zatvor za Mamića. Ako Mamiću pritvor bude određen - onda bi se teoretski mogao aktivirati i ugovor Hrvatske i Bosne i Hercegovine po kojemu bi Zdravko Mamić bio izručen Hrvatskoj. 

Istovremeno, Vrhovni sud odbio je i žalbe odvjetnika koji su se žalili na nezakonito prikupljene dokaze u novoj optužnici protiv Mamića.

Zdravko Mamić će biti izručen Hrvatskoj?! Vrhovni sud uvažio žalbu USKOK-a, evo kako bi Dinamov gazda ipak mogao završiti s ove strane granice

PRVA VIJEST - Zdravko Mamić pobjegao je iz Međugorja u Ujedinjene Arapske Emirate, nakon što je čuo da bi ga BiH mogla izručiti Hrvatskoj, piše Dnevnik.ba.

Navode i kako im je tu informaciju potvrdio izvor blizak obitelji Mamić, te ističu kako je po Mamića došao brat Zoran, koji radi kao nogometni trener u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Navodno je bijeg planiran privatnim avionom iz Mostara u UAE, 

Istu informaciju na svom je Twitteru objavio novinar N1 Hrvoje Krešić.

"Neslužbeno: Zdravko Mamić više nije u BiH, najvjerojatnije je danas sa mostarske zračne luke poletio za Ujedinjene Arapske Emirate", napisao je Krešić.

 

 

 

#MEđUGORJE#BIJEG#ZDRAVKO MAMIć#ZORAN MAMIć#UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI