stdClass Object ( [id] => 1055768 [title] => Njegove eskapade su nepresušno vrelo smijeha: suigrače je napadao vilicom, za okladu je pojeo puža, a zbog drskosti je završio u košu za smeće [alias] => njegove-eskapade-su-nepresusno-vrelo-smijeha-suigrace-je-napadao-vilicom-za-okladu-je-pojeo-puza-a-zbog-drskosti-je-zavrsio-u-kosu-za-smece [catid] => 283 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Igrači Milana zagrijavali su se na centru terena, dan prije utakmice s Manchester Unitedom. Odjednom su ugledali puža kako prolazi preko terena i rekli jednom članu momčadi kako nema šanse da je dovoljno hrabar da pojede tog puža. Kako je on uvijek bio spreman na svakakve nepodopštine, rekao je ekipi:

- Nema problema, neka mi svaki od vas da po 500 eura i pojest ću ga.

Kada je družina s oduševljenjem pristala, podigao je puža, stavio ga u usta i progutao ga, a cijelu zaradu je dao kondicijskim trenerima koji su tada bili na praksi u klubu.

Protagonist ove priče je Gennaro Gattuso, legendarni veznjak Milana koji je svoju energiju i kratak fitilj s terena prenosio i van njega, i za kojeg se vežu neke od najsmješnijih priča u svijetu nogometa.

'Gascoigne mi se pos**o u čarape'

Gattuso je svoju igračku karijeru započeo u Perugiji, a već sa 19 godina je ostvario pomalo neobičan transfer u Glasgow Rangerse. Tadašnji trener škotskog kluba, Walter Smith, primijetio je Talijana na juniorskom turniru u Francuskoj te ga je odmah odlučio dovesti u svoje redove, iako je Gattuso do tada bio upisao samo 10 seniorskih nastupa. No tamo ga je odmah na početku dočekalo neugodno iznenađenje.

- Prvi dan u Glasgowu Paul Gascoigne mi se pos**o u čarape dok sam bio pod tušem – prisjeća se Gattuso.

Stil igre po kojem je bio poznat, a koji se temeljio na beskompromisnim i ponekad nerezonskim uklizavanjima, zadavao je glavobolju Smithu. Talijan je uklizavao kao luđak na treninzima, a kako nije znao engleski, Smith je rekao Gascoigneu koji je znao nešto talijanskoga da poruči Gattusu da malo smanji intenzitet na treninzima kako ne bi ozlijedio svoje suigrače. No luckasti Gascoigne je učinio suprotno i poručio Gattusu da mu je trener rekao kako mora zadržati intenzitet ako želi igrati, stoga je Talijan nastavio biti glavna prijetnja svojoj momčadi na treninzima.

---

image
Gattuso u dresu Glasgow Rangersa
AFP
---

Englez je ipak pomogao mladom Talijanu da se prilagodi na život u drugačijoj kulturi pa ga je tako jednom odveo u trgovinu odijelima kako bi si Gattuso kupio pokoji finiji odjevni predmet. Rino (kako mu je glasio nadimak) se oduševio viđenim te je pokupovao odjeće u vrijednosti 10 tisuća funti, misleći da klub ima ugovor s trgovinom i da mu je sve to besplatno. Kada mu je blagajnik izdao račun, Gascoigne je bio taj koji ga je morao platiti.

Gattuso je zbog svog stila igre ubrzo zaradio simpatije navijača, a u tandemu s Gascoigneom bio je temelj momčadi.

- Naučili su me kombinirati agresivnost i lojalnost. Ja nisam „zvijezda”, ja sam timski igrač koji daje svaki svoj atom snage za momčad. To je nešto što je u mene usadio Walter Smith – rekao je jednom prilikom Talijan, koji je uvijek navodio Škota kao ključnu figuru u svojoj karijeri.

Kada je Smitha na klupi naslijedio Dick Advocaat, Gattuso je pao u drugi plan, a onda je ubrzo i otišao natrag u Italiju, točnije u Salernitanu koja je te sezone ostvarila promociju u Serie A. No tamo je igrao samo godinu dana, jer ga je već sljedeće sezone u svoje redove doveo Milan za osam milijuna eura. A kako bi se reklo, ostalo je povijest.

Gattuso je bio sjajan „ball-winning” veznjak koji je bio neumoran i agresivan tijekom svih 90 minuta, a zahvaljujući njegovim kvalitetama i obrambenoj disciplini Ancelotti je mogao omogućiti veću slobodu Andrei Pirlu, s kojim je Gattuso činio sjajan tandem, kao što je to bio slučaj i s Gascoigneom u Rangersima.

Milan je za vrijeme koje su oni zajedno proveli na San Siru osvojio dvije Lige prvaka, dva domaća prvenstva, Coppa Italiu, talijanski Superkup, dva UEFA-ina Superkupa i jedno FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo, dok je dvojac sudjelovao i u osvajanju Svjetskog prvenstva s Italijom 2006.

---

image
AFP
---

Sjajan odnos Gattusa i Pirla na terenu prenio se i izvan njega, iako se uglavnom temeljio na međusobnim zadirkivanjima u kojima je većinom Gattuso izvlačio deblji kraj...

Nepodopštine 'grupe gadova'

Jednog dana igrači Milana bili su na zajedničkom ručku u trening kompleksu, popularnom Milanellu, a Gattuso je ostavio na stolu mobitel te otišao na zahod. Pirlo se nije puno mislio, već je uzeo mobitel svog kolege i poslao poruku Adrianu Gallianiju i sportskom direktoru Ariedu Braidi koja je glasila: „Ako mi daš što želim, možeš imati moju sestru”. Da stvar bude duhovitija, ni jedan ni drugi nisu nazvali Gattusa, vjerojatno pokušavajući shvatiti što je to što on želi, već je komunikacija nastavljena tek kada je Gattuso shvatio što se dogodilo i objasnio situaciju dvojcu.

- To je bila samo jedna od Pirlovih šala – rekao je tada Gattuso.

A te šale su bile toliko česte da su ponekad dovodile do fizičkih sukoba, a ponekad je u igri bilo i hladno oružje.

Kako Pirlo otkriva u svojoj autobiografiji, Gattuso nije bio na „ti” s glagolima te su njegove rečenice često bile predmet izrugivanja na momčadskim ručkovima. Korištenje krivih pomoćnih glagola i glagolskih vremena bili su nepresušan izvor frustracije za Talijana, a čak i kada bi točno izrekao rečenicu, Pirlo, Ambrosini, Nesta, Inzaghi, Abbiati i Oddo svejedno su uvjeravali Gattusa da je ponovno pogriješio.

Nakon nekog vremena bi se u pravilu na Gattusovom licu počeo javljati luđački pogled, a onda bi „grupa gadova”, kako je sam Pirlo nazvao tu družinu, uzela sve noževe sa stola kako Gattusov osvetnički pohod ne bi završio kobno. Rino bi se tada poslužio vilicom i bjesomučno počeo ubadati svoje provokatore te bi im nerijetko nanio ozljedu.

- Neki od nas su znali propustiti utakmice zbog Rinovih napada vilicom, a službeno objašnjenje bi bilo „zamor mišića” – otkrio je Pirlo.

Ekipa bi zatim pustila Gattusa da se smiri, a kada bi otišao u sobu, zabarikadirali bi mu vrata s kaučevima, na što bi on ponovno izgubio živce i počeo razbijati po sobi.

---

image
Gattuso i Pirlo na treningu talijanske reprezentacije
AFP
---

Zadirkivanje eksplozivnog Rina bila je najdraža zanimacija igračima i na reprezentativnim okupljanjima, a tu se krug zainteresiranih strana širio i van samih igrača Milana. Talijani su već bili osigurali nastup na SP-u 2010., ali su morali odigrati još utakmicu s Ciprom u Parmi. Prema Pirlovim riječima, svi su taj susret shvatili praktički kao prijateljski te su odlučili otići na večeru i malo se opustiti. Svi osim Gattusa.

Gattuso je ostao u sobi, a družina se s večere vratila, kako Pirlo kaže, „dobrano pijana”. Kao što je bilo i za očekivati, prva ideja koja je svima pala na pamet bila je zadirkivanje Gattusa koji je tada spokojno spavao u svojoj sobi. Daniele De Rossi uzeo je aparat za gašenje požara, a Pirlo provalio u sobu. Dok je Rino shvatio što se događa, bio je prekriven protupožarnom pjenom, a kada je uspio doći sebi, ugledao je samo Pirla, jer se De Rossi na vrijeme sakrio. Uslijedila je serija bjesomučnog šamaranja klupskog kolege, od koje se Pirlo nije uspio obraniti.

Zbog zadirkivanja Ibrahimovića završio je u kanti za smeće

Ali Gattuso nije uvijek bio žrtva, ponekad je on bio inicijator, iako bi i u tim situacijama u pravilu izvukao deblji kraj.

Thiago Silva ispričao je priču o danu kada je Gattuso odlučio provocirati Zlatana Ibrahimovića na treningu.

- Gattuso je cijelo jutro zadirkivao i provocirao Zlatana, a ovaj je sve prihvaćao bez riječi. Nakon treninga, Zlatan ga je dočekao u svlačionici, podigao ga u zrak, okrenuo naglavačke i ubacio ga u koš za smeće. Umirali smo od smijeha sljedećih tjedan dana – ispričao je Brazilac anegdotu.

Nije rijedak slučaj da su nogometaši, ali i sportaši općenito, praznovjerni, no Gattuso je i to odveo do poprilično velikih razmjera. S obzirom na to da je Talijanima išlo dobro na SP-u 2006., Gattuso je odlučio ne skidati se iz trenirke koju je prvu bio odjenuo te je svih mjesec dana hodao u njoj bez da ju je oprao.

- U Njemačkoj je tada bilo negdje oko 40 stupnjeva, a on je svugdje hodao odjeven kao ronilac. Dok smo došli do četvrtfinala počeo je strašno smrdjeti – prisjetio se Pirlo.

S obzirom na to da su Talijani te godine otišli do kraja, ne bi bilo čudno da Gattuso i danas misli kako je njegova žrtva opravdana.

---

image
AFP
---

Priča o Rinovim eskapadama ima još napretek, a njegov karakter koji ga je krasio u igračkim danima danas ga opisuje i kao trenera. Do sada je vodio već šest klubova, a posebno se izdvajaju Milan, na čijoj je klupi proveo nešto više od godine i pol dana, i Napoli, kojeg vodi od prosinca 2019.

Osim trenerske karijere, Gattuso je vlasnik i jedne ribarnice u rodnom Corigliano Calabru, a oženjen je za Monicu Romano, Škotkinju talijanskog porijekla i kćer vlasnika talijanskog restorana u koji je Rino često zalazio dok je živio u Glasgowu.

Gennaro Gattuso istinska je legenda Milana i jedan od najboljih „destruktivnih” veznjaka koji je ikada kročio nogometnim travnjacima, a njegove eskapade van terena ostat će nepresušno vrelo smijeha i zabave.

Ostale tekstove iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => legenda milana [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [extra_fields_search] => legenda milana 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-11-05 17:41:20 [created_by] => 3244 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-11-05 20:10:09 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2020-11-05 20:10:09 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 27 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 283 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Ekskluzivne i zanimljive priče o poznatim sportašima. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, poznati sportaši, ekskluzivno [secure] => 0 [page_title] => Više od sporta [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/11\/05\/15209842.jpg","\/images\/slike\/2020\/11\/05\/15209834.jpg","\/images\/slike\/2020\/11\/05\/15209836.jpg","\/images\/slike\/2020\/11\/05\/15209840.jpg","\/images\/slike\/2020\/11\/05\/15209844.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","AFP","AFP","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","Gattuso i Pirlo na treningu talijanske reprezentacije","","Gattuso u dresu Glasgow Rangersa"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x659","k_15209842_1280.jpg":"1280x1280","k_15209842_1024.jpg":"1024x1024","k_15209842_640.jpg":"640x640","k_15209842_480.jpg":"480x480","k_15209842_340.jpg":"340x340","k_15209842_220.jpg":"220x220","o_15209842_1280.jpg":"1280x823","o_15209842_1024.jpg":"1024x659","o_15209842_640.jpg":"640x411","o_15209842_480.jpg":"480x308","o_15209842_340.jpg":"340x218","o_15209842_220.jpg":"220x141","h_15209842_1280.jpg":"1280x854","h_15209842_1024.jpg":"1024x683","h_15209842_640.jpg":"640x427","h_15209842_480.jpg":"480x320","h_15209842_340.jpg":"340x227","h_15209842_220.jpg":"220x147","pp_15209842_1280.jpg":"1006x1280","pp_15209842_1024.jpg":"805x1024","pp_15209842_640.jpg":"503x640","pp_15209842_480.jpg":"377x480","pp_15209842_340.jpg":"267x340","pp_15209842_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x698","k_15209834_1280.jpg":"1280x1280","k_15209834_1024.jpg":"1024x1024","k_15209834_640.jpg":"640x640","k_15209834_480.jpg":"480x480","k_15209834_340.jpg":"340x340","k_15209834_220.jpg":"220x220","o_15209834_1280.jpg":"1280x872","o_15209834_1024.jpg":"1024x698","o_15209834_640.jpg":"640x436","o_15209834_480.jpg":"480x327","o_15209834_340.jpg":"340x231","o_15209834_220.jpg":"220x149","h_15209834_1280.jpg":"1280x854","h_15209834_1024.jpg":"1024x683","h_15209834_640.jpg":"640x427","h_15209834_480.jpg":"480x320","h_15209834_340.jpg":"340x227","h_15209834_220.jpg":"220x147","pp_15209834_1280.jpg":"1006x1280","pp_15209834_1024.jpg":"805x1024","pp_15209834_640.jpg":"503x640","pp_15209834_480.jpg":"377x480","pp_15209834_340.jpg":"267x340","pp_15209834_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x784","k_15209836_1280.jpg":"1280x1280","k_15209836_1024.jpg":"1024x1024","k_15209836_640.jpg":"640x640","k_15209836_480.jpg":"480x480","k_15209836_340.jpg":"340x340","k_15209836_220.jpg":"220x220","o_15209836_1280.jpg":"1280x980","o_15209836_1024.jpg":"1024x784","o_15209836_640.jpg":"640x490","o_15209836_480.jpg":"480x367","o_15209836_340.jpg":"340x260","o_15209836_220.jpg":"220x168","h_15209836_1280.jpg":"1280x854","h_15209836_1024.jpg":"1024x683","h_15209836_640.jpg":"640x427","h_15209836_480.jpg":"480x320","h_15209836_340.jpg":"340x227","h_15209836_220.jpg":"220x147","pp_15209836_1280.jpg":"1006x1280","pp_15209836_1024.jpg":"805x1024","pp_15209836_640.jpg":"503x640","pp_15209836_480.jpg":"377x480","pp_15209836_340.jpg":"267x340","pp_15209836_220.jpg":"173x220"},{"size0":"966x1024","k_15209840_1280.jpg":"1280x1280","k_15209840_1024.jpg":"1024x1024","k_15209840_640.jpg":"640x640","k_15209840_480.jpg":"480x480","k_15209840_340.jpg":"340x340","k_15209840_220.jpg":"220x220","o_15209840_1280.jpg":"1280x1356","o_15209840_1024.jpg":"1024x1085","o_15209840_640.jpg":"640x678","o_15209840_480.jpg":"480x508","o_15209840_340.jpg":"340x360","o_15209840_220.jpg":"220x233","h_15209840_1280.jpg":"1280x854","h_15209840_1024.jpg":"1024x683","h_15209840_640.jpg":"640x427","h_15209840_480.jpg":"480x320","h_15209840_340.jpg":"340x227","h_15209840_220.jpg":"220x147","pp_15209840_1280.jpg":"1006x1280","pp_15209840_1024.jpg":"805x1024","pp_15209840_640.jpg":"503x640","pp_15209840_480.jpg":"377x480","pp_15209840_340.jpg":"267x340","pp_15209840_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x975","k_15209844_1280.jpg":"1280x1280","k_15209844_1024.jpg":"1024x1024","k_15209844_640.jpg":"640x640","k_15209844_480.jpg":"480x480","k_15209844_340.jpg":"340x340","k_15209844_220.jpg":"220x220","o_15209844_1280.jpg":"1280x1218","o_15209844_1024.jpg":"1024x975","o_15209844_640.jpg":"640x609","o_15209844_480.jpg":"480x457","o_15209844_340.jpg":"340x323","o_15209844_220.jpg":"220x209","h_15209844_1280.jpg":"1280x854","h_15209844_1024.jpg":"1024x683","h_15209844_640.jpg":"640x427","h_15209844_480.jpg":"480x320","h_15209844_340.jpg":"340x227","h_15209844_220.jpg":"220x147","pp_15209844_1280.jpg":"1006x1280","pp_15209844_1024.jpg":"805x1024","pp_15209844_640.jpg":"503x640","pp_15209844_480.jpg":"377x480","pp_15209844_340.jpg":"267x340","pp_15209844_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4388888 Threads: 4 Questions: 139504417 Slow queries: 59476 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4166386 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) ) [link] => /sport/vise-od-sporta/njegove-eskapade-su-nepresusno-vrelo-smijeha-suigrace-je-napadao-vilicom-za-okladu-je-pojeo-puza-a-zbog-drskosti-je-zavrsio-u-kosu-za-smece-1055768 [printLink] => /sport/vise-od-sporta/njegove-eskapade-su-nepresusno-vrelo-smijeha-suigrace-je-napadao-vilicom-za-okladu-je-pojeo-puza-a-zbog-drskosti-je-zavrsio-u-kosu-za-smece-1055768?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 361275 [name] => Gennaro Gattuso [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gennaro-gattuso [link] => /tag/gennaro-gattuso ) [1] => stdClass Object ( [id] => 492548 [name] => Više od sporta [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vise-od-sporta [link] => /tag/vise-od-sporta ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => legenda milana [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Njegove eskapade su nepresušno vrelo smijeha: suigrače je napadao vilicom, za okladu je pojeo puža, a zbog drskosti je završio u košu za smeće [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3244 [name] => Antonio Juričić [username] => antonio.juricic [email] => antonio.juricic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$EfPHFTDDDyEnAt6GxG/v8OKMNwatWMZsv1VzHzNngXCyPfRNhD8J2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/antonio-juricic-3244 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1759 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c52fb69d11d8f11fe97497705e7315e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/11/05/15209842.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/11/05/15209842.jpg [title] => AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/11/05/15209834.jpg [title] => AFP ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/11/05/15209836.jpg [title] => Gattuso i Pirlo na treningu talijanske reprezentacije AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/11/05/15209840.jpg [title] => AFP ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/11/05/15209844.jpg [title] => Gattuso u dresu Glasgow Rangersa AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Igrači Milana zagrijavali su se na centru terena, dan prije utakmice s Manchester Unitedom. Odjednom su ugledali puža kako prolazi preko terena i rekli jednom članu momčadi kako nema šanse da je dovoljno hrabar da pojede tog puža. Kako je on uvijek bio spreman na svakakve nepodopštine, rekao je ekipi:

- Nema problema, neka mi svaki od vas da po 500 eura i pojest ću ga.

Kada je družina s oduševljenjem pristala, podigao je puža, stavio ga u usta i progutao ga, a cijelu zaradu je dao kondicijskim trenerima koji su tada bili na praksi u klubu.

Protagonist ove priče je Gennaro Gattuso, legendarni veznjak Milana koji je svoju energiju i kratak fitilj s terena prenosio i van njega, i za kojeg se vežu neke od najsmješnijih priča u svijetu nogometa.

'Gascoigne mi se pos**o u čarape'

Gattuso je svoju igračku karijeru započeo u Perugiji, a već sa 19 godina je ostvario pomalo neobičan transfer u Glasgow Rangerse. Tadašnji trener škotskog kluba, Walter Smith, primijetio je Talijana na juniorskom turniru u Francuskoj te ga je odmah odlučio dovesti u svoje redove, iako je Gattuso do tada bio upisao samo 10 seniorskih nastupa. No tamo ga je odmah na početku dočekalo neugodno iznenađenje.

- Prvi dan u Glasgowu Paul Gascoigne mi se pos**o u čarape dok sam bio pod tušem – prisjeća se Gattuso.

Stil igre po kojem je bio poznat, a koji se temeljio na beskompromisnim i ponekad nerezonskim uklizavanjima, zadavao je glavobolju Smithu. Talijan je uklizavao kao luđak na treninzima, a kako nije znao engleski, Smith je rekao Gascoigneu koji je znao nešto talijanskoga da poruči Gattusu da malo smanji intenzitet na treninzima kako ne bi ozlijedio svoje suigrače. No luckasti Gascoigne je učinio suprotno i poručio Gattusu da mu je trener rekao kako mora zadržati intenzitet ako želi igrati, stoga je Talijan nastavio biti glavna prijetnja svojoj momčadi na treninzima.

---

image
Gattuso u dresu Glasgow Rangersa
AFP
---

Englez je ipak pomogao mladom Talijanu da se prilagodi na život u drugačijoj kulturi pa ga je tako jednom odveo u trgovinu odijelima kako bi si Gattuso kupio pokoji finiji odjevni predmet. Rino (kako mu je glasio nadimak) se oduševio viđenim te je pokupovao odjeće u vrijednosti 10 tisuća funti, misleći da klub ima ugovor s trgovinom i da mu je sve to besplatno. Kada mu je blagajnik izdao račun, Gascoigne je bio taj koji ga je morao platiti.

Gattuso je zbog svog stila igre ubrzo zaradio simpatije navijača, a u tandemu s Gascoigneom bio je temelj momčadi.

- Naučili su me kombinirati agresivnost i lojalnost. Ja nisam „zvijezda”, ja sam timski igrač koji daje svaki svoj atom snage za momčad. To je nešto što je u mene usadio Walter Smith – rekao je jednom prilikom Talijan, koji je uvijek navodio Škota kao ključnu figuru u svojoj karijeri.

Kada je Smitha na klupi naslijedio Dick Advocaat, Gattuso je pao u drugi plan, a onda je ubrzo i otišao natrag u Italiju, točnije u Salernitanu koja je te sezone ostvarila promociju u Serie A. No tamo je igrao samo godinu dana, jer ga je već sljedeće sezone u svoje redove doveo Milan za osam milijuna eura. A kako bi se reklo, ostalo je povijest.

Gattuso je bio sjajan „ball-winning” veznjak koji je bio neumoran i agresivan tijekom svih 90 minuta, a zahvaljujući njegovim kvalitetama i obrambenoj disciplini Ancelotti je mogao omogućiti veću slobodu Andrei Pirlu, s kojim je Gattuso činio sjajan tandem, kao što je to bio slučaj i s Gascoigneom u Rangersima.

Milan je za vrijeme koje su oni zajedno proveli na San Siru osvojio dvije Lige prvaka, dva domaća prvenstva, Coppa Italiu, talijanski Superkup, dva UEFA-ina Superkupa i jedno FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo, dok je dvojac sudjelovao i u osvajanju Svjetskog prvenstva s Italijom 2006.

---

image
AFP
---

Sjajan odnos Gattusa i Pirla na terenu prenio se i izvan njega, iako se uglavnom temeljio na međusobnim zadirkivanjima u kojima je većinom Gattuso izvlačio deblji kraj...

Nepodopštine 'grupe gadova'

Jednog dana igrači Milana bili su na zajedničkom ručku u trening kompleksu, popularnom Milanellu, a Gattuso je ostavio na stolu mobitel te otišao na zahod. Pirlo se nije puno mislio, već je uzeo mobitel svog kolege i poslao poruku Adrianu Gallianiju i sportskom direktoru Ariedu Braidi koja je glasila: „Ako mi daš što želim, možeš imati moju sestru”. Da stvar bude duhovitija, ni jedan ni drugi nisu nazvali Gattusa, vjerojatno pokušavajući shvatiti što je to što on želi, već je komunikacija nastavljena tek kada je Gattuso shvatio što se dogodilo i objasnio situaciju dvojcu.

- To je bila samo jedna od Pirlovih šala – rekao je tada Gattuso.

A te šale su bile toliko česte da su ponekad dovodile do fizičkih sukoba, a ponekad je u igri bilo i hladno oružje.

Kako Pirlo otkriva u svojoj autobiografiji, Gattuso nije bio na „ti” s glagolima te su njegove rečenice često bile predmet izrugivanja na momčadskim ručkovima. Korištenje krivih pomoćnih glagola i glagolskih vremena bili su nepresušan izvor frustracije za Talijana, a čak i kada bi točno izrekao rečenicu, Pirlo, Ambrosini, Nesta, Inzaghi, Abbiati i Oddo svejedno su uvjeravali Gattusa da je ponovno pogriješio.

Nakon nekog vremena bi se u pravilu na Gattusovom licu počeo javljati luđački pogled, a onda bi „grupa gadova”, kako je sam Pirlo nazvao tu družinu, uzela sve noževe sa stola kako Gattusov osvetnički pohod ne bi završio kobno. Rino bi se tada poslužio vilicom i bjesomučno počeo ubadati svoje provokatore te bi im nerijetko nanio ozljedu.

- Neki od nas su znali propustiti utakmice zbog Rinovih napada vilicom, a službeno objašnjenje bi bilo „zamor mišića” – otkrio je Pirlo.

Ekipa bi zatim pustila Gattusa da se smiri, a kada bi otišao u sobu, zabarikadirali bi mu vrata s kaučevima, na što bi on ponovno izgubio živce i počeo razbijati po sobi.

---

image
Gattuso i Pirlo na treningu talijanske reprezentacije
AFP
---

Zadirkivanje eksplozivnog Rina bila je najdraža zanimacija igračima i na reprezentativnim okupljanjima, a tu se krug zainteresiranih strana širio i van samih igrača Milana. Talijani su već bili osigurali nastup na SP-u 2010., ali su morali odigrati još utakmicu s Ciprom u Parmi. Prema Pirlovim riječima, svi su taj susret shvatili praktički kao prijateljski te su odlučili otići na večeru i malo se opustiti. Svi osim Gattusa.

Gattuso je ostao u sobi, a družina se s večere vratila, kako Pirlo kaže, „dobrano pijana”. Kao što je bilo i za očekivati, prva ideja koja je svima pala na pamet bila je zadirkivanje Gattusa koji je tada spokojno spavao u svojoj sobi. Daniele De Rossi uzeo je aparat za gašenje požara, a Pirlo provalio u sobu. Dok je Rino shvatio što se događa, bio je prekriven protupožarnom pjenom, a kada je uspio doći sebi, ugledao je samo Pirla, jer se De Rossi na vrijeme sakrio. Uslijedila je serija bjesomučnog šamaranja klupskog kolege, od koje se Pirlo nije uspio obraniti.

Zbog zadirkivanja Ibrahimovića završio je u kanti za smeće

Ali Gattuso nije uvijek bio žrtva, ponekad je on bio inicijator, iako bi i u tim situacijama u pravilu izvukao deblji kraj.

Thiago Silva ispričao je priču o danu kada je Gattuso odlučio provocirati Zlatana Ibrahimovića na treningu.

- Gattuso je cijelo jutro zadirkivao i provocirao Zlatana, a ovaj je sve prihvaćao bez riječi. Nakon treninga, Zlatan ga je dočekao u svlačionici, podigao ga u zrak, okrenuo naglavačke i ubacio ga u koš za smeće. Umirali smo od smijeha sljedećih tjedan dana – ispričao je Brazilac anegdotu.

Nije rijedak slučaj da su nogometaši, ali i sportaši općenito, praznovjerni, no Gattuso je i to odveo do poprilično velikih razmjera. S obzirom na to da je Talijanima išlo dobro na SP-u 2006., Gattuso je odlučio ne skidati se iz trenirke koju je prvu bio odjenuo te je svih mjesec dana hodao u njoj bez da ju je oprao.

- U Njemačkoj je tada bilo negdje oko 40 stupnjeva, a on je svugdje hodao odjeven kao ronilac. Dok smo došli do četvrtfinala počeo je strašno smrdjeti – prisjetio se Pirlo.

S obzirom na to da su Talijani te godine otišli do kraja, ne bi bilo čudno da Gattuso i danas misli kako je njegova žrtva opravdana.

---

image
AFP
---

Priča o Rinovim eskapadama ima još napretek, a njegov karakter koji ga je krasio u igračkim danima danas ga opisuje i kao trenera. Do sada je vodio već šest klubova, a posebno se izdvajaju Milan, na čijoj je klupi proveo nešto više od godine i pol dana, i Napoli, kojeg vodi od prosinca 2019.

Osim trenerske karijere, Gattuso je vlasnik i jedne ribarnice u rodnom Corigliano Calabru, a oženjen je za Monicu Romano, Škotkinju talijanskog porijekla i kćer vlasnika talijanskog restorana u koji je Rino često zalazio dok je živio u Glasgowu.

Gennaro Gattuso istinska je legenda Milana i jedan od najboljih „destruktivnih” veznjaka koji je ikada kročio nogometnim travnjacima, a njegove eskapade van terena ostat će nepresušno vrelo smijeha i zabave.

Ostale tekstove iz serijala 'Više od sporta' pročitajte OVDJE.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP AFP AFP AFP AFP
AFP
AFP
AFP
Gattuso i Pirlo na treningu talijanske reprezentacije
AFP
AFP
Gattuso u dresu Glasgow Rangersa
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vise-od-sporta/njegove-eskapade-su-nepresusno-vrelo-smijeha-suigrace-je-napadao-vilicom-za-okladu-je-pojeo-puza-a-zbog-drskosti-je-zavrsio-u-kosu-za-smece-1055768 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=080f99c7c2c7acfc04a9597fedaf88396d267834 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Njegove+eskapade+su+nepresu%C5%A1no+vrelo+smijeha%3A+suigra%C4%8De+je+napadao+vilicom%2C+za+okladu+je+pojeo+pu%C5%BEa%2C+a+zbog+drskosti+je+zavr%C5%A1io+u+ko%C5%A1u+za+sme%C4%87e&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fnjegove-eskapade-su-nepresusno-vrelo-smijeha-suigrace-je-napadao-vilicom-za-okladu-je-pojeo-puza-a-zbog-drskosti-je-zavrsio-u-kosu-za-smece-1055768 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fnjegove-eskapade-su-nepresusno-vrelo-smijeha-suigrace-je-napadao-vilicom-za-okladu-je-pojeo-puza-a-zbog-drskosti-je-zavrsio-u-kosu-za-smece-1055768 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => legenda milana [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) )
StoryEditorOCM
Više od sportalegenda milana

Njegove eskapade su nepresušno vrelo smijeha: suigrače je napadao vilicom, za okladu je pojeo puža, a zbog drskosti je završio u košu za smeće

5. studenog 2020. - 21:10

Igrači Milana zagrijavali su se na centru terena, dan prije utakmice s Manchester Unitedom. Odjednom su ugledali puža kako prolazi preko terena i rekli jednom članu momčadi kako nema šanse da je dovoljno hrabar da pojede tog puža. Kako je on uvijek bio spreman na svakakve nepodopštine, rekao je ekipi:

- Nema problema, neka mi svaki od vas da po 500 eura i pojest ću ga.

Kada je družina s oduševljenjem pristala, podigao je puža, stavio ga u usta i progutao ga, a cijelu zaradu je dao kondicijskim trenerima koji su tada bili na praksi u klubu.

Protagonist ove priče je Gennaro Gattuso, legendarni veznjak Milana koji je svoju energiju i kratak fitilj s terena prenosio i van njega, i za kojeg se vežu neke od najsmješnijih priča u svijetu nogometa.

'Gascoigne mi se pos**o u čarape'...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 23:36