StoryEditorOCM
Strani nogometteška situacija

Potjerali su Tudora, sada se klub raspada: ponovno smijenili trenera, ovako loše rezultate dugo ne pamte

Piše SN
19. veljače 2024. - 21:59

Francuski Marseille ne može pronaći izlaz iz ozbiljne krize u koju su upali još krajem prošle godine. Od 17.12. ne znaju za pobjedu u prvenstvu, a u međuvremenu pobijedili su tek niželigaša Thionvillea u kupu (0:1). Trener Gennaro Gattuso nije bio nimalo zadovoljan sinoćnjim novim porazom na gostovanju kod Bresta (1:0). Gattuso je rekao kako je njegova momčad "dotakla dno" i da ne može gore od prikazanog u zadnjih nekoliko tjedana.

- Mislim da se večeras ima jako malo toga za reći, samo moramo preuzeti svoje odgovornosti, tražiti oprost od navijača, tražiti oprost od ovog dresa jer večeras je ono što smo napravili neprihvatljivo.

Gattuso je na klupu francuske momčadi sjeo krajem rujna prošle godine, a ugovorom je vezan do kraja sezone. U 16 ligaških utakmica skupio je tek pet pobjeda uz šest remija i pet poraza. Popularni insajder Fabrizio Romano javlja da je poraz kod Bresta bila kap koja je prelila čašu, bivši trener Milana, Napolija i Valencije dobio je otkaz. Još nije poznato tko će ga zamijeniti, prenose Sportske novosti.

Prošle sezone na klupi Marseillea je bio Igor Tudor, a klub je sezonu završio na trećem mjestu. Smijenjen je u lipnju prošle godine, a njegov nasljednik Marcelino je izdržao tek sedam utakmica na jugu Francuske. Potom je došao Gattuso, ni njegov rezultat nije bio bajan, Marseille je trenutno deveti u prvenstvu. Tko će biti treći trener slavnog kluba ove sezone, ostaje nam za vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:57