StoryEditorOCM
Više od sportanajbolji parasportaš

Dina Sinovčića smo ispitali, govorio nam je o strahovima, ali i priznao: ‘Na to pitanje nemam odgovor, nikad i neću‘

Piše Sport SD
10. veljače 2024. - 15:52

U srpnju je osvojio impresivno svjetsko srebro za 100 metara leđno u disciplini S6 na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu održanom u Manchesteru i time još jednom potvrdio činjenicu da je najbolji hrvatski paraplivač. Riječ je o Dinu Sinovčiću iz Plivačkog kluba Mornar, jednom od slavljenika s ovogodišnjeg "Sportskog imena Dalmacije". 

Dino trenutno ima mnogo posla, sprema se za Europsko prvenstvo i Olimpijske igre, a mi smo ga uhvatili odmah nakon dodjele nagrada i na trenutak mu pokušali odvući pažnju od sporta i priprema za grad ljubavi. 

No, čut ćete i sami u videu, nije nam to pošlo za rukom. Na naše pitanje što bi bio da nije sportaš, nije nas iznenadio izborom. 

- Taj odgovor nikad nisam znao i nikad ga i neću znati, cijeli moj život je u sportu. Pretpostavljam da bih i dalje bio vezan za sport. Nema druge opcije, smije se Sinovčić. 

image

Dino je najuspješniji parasportaš

Tomislav Krišto/Cropix

Sport je toliko integralan dio njegovog života da se kroz njega povukao i odgovor na naše pitanje o tome koji bi savjet dao mlađem sebi. Za razliku od mnogih, Sinovčić ne žali, ili nam to barem nije priznao, zbog slomljenog srca u tinejdžerskoj dobi, loše frizure ili već neke slične trivijalnosti pa ni savjet nije ušao u tom smjeru. 

- Mlađem sebi bih poručio da bude strpljiviji u nekim situacijama i da jednostavno ne ide glavom kroz zid nego da jednostavno posluša svoje tijelo i organizam, iskreno će. 

image

Prošle godine u Uredu predsjednika

Tomislav Krišto/Cropix

Kada su u pitanju strahovi, Dino priznaje kako zapravo i nema nećega što bi ga previše uznemirilo. Tako i treba! Vjerojatno je takav mindset i razlog za njegov uspjeh. Dino, sve najbolje u ovoj važnoj godini koja je ispred tebe!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:41