StoryEditorOCM

Nezaustavljiv: novi gol Ante Budimira za bod Osasune

Piše Hina
11. studenog 2023. - 21:03

Nogometaši Osasune su pred svojim navijačima osvojili bod u srazu s Las Palmasom odigravši 1-1, a pogodak za bod momčadi iz Pamplone postigao je hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Las Palmas je u 70. minuti došao u vodstvo pogotkom Alberta Moleira. No, gosti su bili u prednosti samo tri minute.

Tad se Moncayola probio po desnom boku, uputio oštar ubačaj na peterac, gdje je spreman čekao Ante Budimir i glavom poslao loptu u mrežu. To je Budimirov sedmi pogodak u LaLigi ove sezone. Budimir je igrao do 88. minute.

Osasuna je s 14 bodova ostala na 12. poziciji, a Las Palmas je s 18 bodova skočio na deveto mjesto.

Istim rezultatom (1-1) završio je i dvoboj Granade i Getafea. Gosti su poveli već u 2. minuti golom Borje Mayorala za koji velike zasluge ima i asistent Mason Greenwood. Granada je izjednačila na kraju prvog poluvremena golom Gonzala Villara (45+4).

Getafe je sa 16 bodova na 11. poziciji, a Granada je sa samo sedam bodova ostala predzadnja.

Real Sociedad je u sučevom dodatku došao do pobjede 3-1 na gostovanju kod Almerije u 13. kolu španjolskog nogometnog prvenstva. Gosti su poveli u 62. minuti pogotkom Mikela Oyarzabala. U 76. minuti je izjednačio Sergio Arribas. No, momčad s dna ljestvice LaLige nije uspjela osvojiti barem bod, jer su Baski u sučevom dodatku postigli još dva pogotka. Carlos Fernandez (90+1) je pogodio s ‘bijele točke‘, a konačnih 3-1 postavio je Martin Zubimendi (90+5).

Real Sociedad je s 22 boda došao na šesto mjesto, a Almeria je s tri boda zadnja.

Nogometaši Girone će i nakon 13. kola španjolskog prvenstva ostati vodeća momčad, jer su u prvoj utakmici subotnjeg programa slavili s 2-1 protiv Rayo Vallecana na gostovanju u Madridu. Domaća momčad je povela golom Alvara Garcije u 5. minuti. Ukrajinac Artem Dovbik je izjednačio u 42. minuti, a konačnih 2-1 postavio je Brazilac Savio u 65. minuti.

S 11 pobjeda Girona je prikupila 34 boda i nalazi se na vrhu ljestvice s pet bodova više od Real Madrida koji će od 21 sat ugostiti Valenciju. Rayo Vallecano je s 18 bodova devetoj poziciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:12