StoryEditorOCM
Domaći nogometodmor od mjesec dana

Dobre vijesti za izbornika Dalića: hit napadač nije teže ozlijeđen, bit će spreman za nastup na Euru

Piše Hina
18. travnja 2024. - 17:35

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebra tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.

- Budimir je otpušten iz bolnice nakon što je ustanovljeno da se dobro oporavlja - priopćila je Osasuna.

Hrvatski 32-godišnji napadač primio je udarac pred kraj utakmice, uslijed kojeg su mu popucala rebra na tri mjesta, zaključili su liječnici u bolnici Universidad de Navarra.

Napadač visok 190 centimetara je u sučevom dodatku izborio jedanaesterac pa ga jako loše izveo čime je Osasuna izgubila sa 1-0.

Osasunin trener Jagoba Arrasate rekao je da je došlo do mentalne blokade prilikom izvođenja udarca.

Budimir je sa 16 postignutih golova drugi strijelac španjolske lige.

- Idući tjedan će moći vježbati individualno, a za mjesec dana bi mogao početi trenirati sa suigračima - rekao je Hini glasnogovornik Osasune.

Budimira će za mjesec dana, oko 18. svibnja, ponovo pregledati liječnici.

Hrvatska reprezentacija igrat će prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom 3. lipnja, pa s Portugalom 8. lipnja. To su pripremne utakmice za Europsko prvenstvo koje počinje u Njemačkoj 14. lipnja.

- U principu, za Budimira neće biti problem igranje na Europskom prvenstvu, nastavi li se dobro oporavljati - rekao je glasnogovornik Osasune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 13:55