RukometLiga Dalmacije

Daj pet za rukomet: Ivano Balić u ulozi dvominutnog trenera, zapisničara i čuvara djece...

Piše PSD
ruko 28

Ovoj priči nema kraja, četvrti turnir Erste Rukometne Lige Dalmacije održan na splitskim Gripama bio je najmasovniji do sada, odigrane su 123 utakmice, sudjelovalo je 65 ekipa s preko 800 malenih rukometaša. Mini rukomet igrao se na tri terena, uzbuđenja je bilo napretek, suza, slavlja...

Sve ono lijepo što sport nudi vidjelo se na turniru koji je trajao gotovo dvanaest sati, igralo se praktički od jutra do mraka. Organizatori Erste Rukometne Lige Dalmacije, RK Balić&Metličić bili su odlični domaćini, a Ivano Balić i Pero Metličić bili su na raspolaganju za sve što je trebalo. Metličić se, kako i priliči nekadašnjem kapetanu reprezentacije, uhvatio posla oko slaganja tablica, finalnih rasporeda, pratio da ne promakne nijedan detalj.

- Vidite kad sam ja u službenom dijelu organizacije, sve štima kao sat - smijao se Metličić.

Ivano Balić bio je u drugim ulogama, okušao se kao trener i zapisničar, ali i čuvar djece kada je bilo potrebno. Jednoj od ekipa kasnio je trener, na klupu je sjeo Balić, njegova ekipa povela je s 1:0, ali smijenjen je nakon dvije minute kada se pravi trener pojavio.

- Kratak je ovo bio angažman - odličnog je raspoloženja bio Balić, koji je glavnu ulogu imao za zapisničkim stolom i zapisivao rezultat.

Odličnog rukometa nije nedostajalo, u konkurenciji dječaka dominaciju su potvrdili Solin, Izviđač i Dugopolje, kod djevojčica opet je odlična bila Korčula, istakli su se i Petason Vranjic, biogradsko Mini Sunce, Dugopolje, Izviđač, ŽARK Split, Grude, Čapljina...

Najžešće je bilo u konkurenciji djevojčica rođenih 2007. godine, sve je bilo u jedan gol, prvo mjesto osvojila je Korčula, ali na korak do titule bili su i Dugopolje, Petason Vranjic i Mini Sunce.

Održana su sva četiri kvalifikacijska turnira, mini rukomet se igrao u Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku, a velika završnica Erste Rukometne Lige Dalmacije na kojoj će se okupiti najbolje ekipe održat će se 10. lipnja na Gripama.

Poredak

Djevojčice rođene 2007. godine: 1. Korčula, 2. Dugopolje, 3. Petason Vranjic 1.

Djevojčice rođene 2008. godine: 1. ŽARK Split, 2. Petason Vranjic 1, 3. Čapljina

Djevojčice rođene 2009. godine: 1. Izviđač, 2. Dugopolje, 3. Grude.

Dječaci rođeni 2007. godine: 1. Solin, 2. Hvar, 3. Izviđač 2.

Dječaci rođeni 2008. godine: 1. Izviđač 1, 2. Vodice, 3. Dugopolje.

Dječaci rođeni 2009. godine: 1. Dugopolje, 2. Zadar 2013, 3. Izviđač.

#IVANO BALIć#PETAR METLIčIć#MINI RUKOMET#LIGA DALMACIJE