StoryEditorOCM
Više od sportaBOŽJA RUKA

Mala ‘tajna‘ dvojice legendarnih Splićana: jedan je rođen na Božić, a drugome je rođendan danas, na Uskrsni ponedjeljak

Piše M. Bi.
1. travnja 2024. - 06:30

Kakav je ovo vikend! Produženi. I što je sve "stalo u njega"! Ono najvažnije i najveće je - blagdan Uskrsa. I ne samo da je Uskrs, najveći kršćanski blagdan koji slavi uskrsnuće Isusa Krista, nego smo u istom vikendu, sa subote na nedjelju, pomaknuli kazaljke jedan sat naprijed, prešli na ljetno računanje vremena.

I ne samo to, ima toga još, kao u džirlo reklami. Na Veliku subotu su u Poljudu veliki derbi hrvatskog nogometa igrali Hajduk i Dinamo. A dogodilo se, tako se namjestilo, da je danas i onaj čuveni aprililili, 1. travnja, dan za zbijanje šala i sitnih podvala na račun bližnjih.

Uskrs, pomicanje kazaljki na ljetno vrijeme, aprilili, Hajduk - Dinamo... sve stalo u ovaj vikend.

No, ima i drugih zanimljivosti. Na današnji dan, prije 45 godina, rođen je rukometni Mozart – Ivano Balić. Splićanin koji je godinama drmao svijetom rukometa, u svoje vrijeme bio najbolji igrač na planeti, službeno je to priznanje dobio pet puta. E pa, sretno Ivano!

Legendi Ivanu je danas rođendan, na Uskrsni ponedjeljak. Zanimljivo, Ivanov suigrač Petar Metličić, još jedan Splićanin i još jedna legenda svjetskog rukometa, rođen je 25. prosinca (1976.), dakle na – Božić.

Pa ajde, recite sad da to nije zapisano negdje tamo gore...

image

Ivano Balić, plavindres

Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image

 Petar Metličić

Joško Šupić/Cropix
image

Ivano - nikad mu suci nisu bili dragi

Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image

Pero u akciji...

Ronald GoršićCropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:00