stdClass Object ( [id] => 562124 [title] => Na udaru ogorčenih navijača najviše nadzornici i Naš Hajduk, nitko nije prošao lišo: 'Napravili su nam od kluba seosku zadrugu' [alias] => na-udaru-ogorcenih-navijaca-najvise-nadzornici-i-nas-hajduk-nitko-nije-prosao-liso-napravili-su-nam-od-kluba-seosku-zadrugu [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Sat vremena na koliko smo otvorili linije bilo je premalo da bi na našem dežurnom telefonu svi navijači "bijelih" koji su to željeli olakšali dušu i na novinske stupce i u svijet interneta odaslali svoje mišljenje o stanju u Hajduku. Mnogo prije podne i još dugo nakon 13 sati još su nam se čitatelji javljali. Može poskupit benzina i kruv isti dan, mogu kao šta i jesu opet izać' nove vruće fotografije Severine (u nje su sve slije vruće, bez obzira na količinu odjeće), ali sve je to na kraju nula u usporedbi s Hajdukom kad "bijelima" ne ide. Sve diraj, samo mi se u Hajduka ne diraj.

Redovno nam se u ovoj rubrici javlja umirovljenik iz Makarske Krasim Puharić (71). Ni zdravstveni problemi ne mogu ga odvojiti od utakmica Hajduka, a eto i dežurnog telefona Slobodne.

- Prije godinu i pol doživio sam moždani udar i u ovakvom stanju sam pretplatnik na istoku, dolazim na utakmice. Za ovu situaciju krivi su Uprava i Nadzorni odbor. Od iskoraka kojeg su spominjali nema niti i. Previše stranaca igra u Hajduku. Mnogo navijača Hajduka bilo bi zadovoljno i petim mjestom ako bi igrala naša djeca – uvjeren je Puharić.

Na to se može dovezati i stav Marija Taraša (80), penzionera iz Zadra rođen u Splitu.

- Prevelika je bila fluktuacija igrača u Hajduku, ovakva situacija je bila za očekivati. Sadašnji igrači već su prošlost. Mora se početi od dječaka od 14-18 godina, sustavno pratiti njihov fizički, igrački i psihološki razvoj, napredak, raditi dosjee kao kod obuke supersoničnih pilota. U tom se slučaju iz godinu u godinu može pratiti njihov napredak. Tada se neće dogoditi kao sada da igrač od 22 godine ne može istrčati tri kilometra u kontinuitetu. Igrač Hajduka primi loptu, pa stane, čeka, gubi vrijeme. Nema toga u Španjolskoj, Engleskoj – rekao je Taraš, inače bivši pilot.

Zagrepčanin Josip Lukić (29) je bio direktan.

- Isključivi krivac za događanja u Hajduku je NO. Da, greške su sigurno radili i Kos i Branco, ali 'veličanstvena sedmorka' je to trebala nadzirati. Oni to očigledno nisu dobro radili jer da jesu ne bismo imali ovakvo stanje. Nadam se samo da neće imati obraza ponovno se kandidirati, niti jedan od njih, jer su sav legitimitet izgubili. A kandidiraju li se nakon svega, samo će pokazati da ne shvaćaju ništa – smatra Lukić.

- Sam model "Našeg Hajduka" mi nije toliki problem, koliko je ono što je iznjedrio. Siguran sam da su tvorci imali časne ideje, ali već dva Nadzorna pokazala su se kao potpuni promašaji. Tu bi i Udruga morala pronaći način kako reagirati jer dogodi li im se još jedan ovako loš NO, cijeli će im projekt doći u pitanje. A što bi tek onda bilo, povratkom HDZ/SDP klike ili ne daj Bože Štimca i njemu sličnih, ne želim ni misliti – dodao je navijač iz Zagreba.

Bivši nogometni sudac i kontrolor Dinko Živković (69) prozvao je bivšeg gradonačelnika Splita.

- Apsurd je da Kerum kaže kako Grad Split treba prodati klupske dionice. Što on to nije sam napravio kada je mogao. Nije imao muda, tada se prepao. A on je to sve tada omogućio. Sada bi kao trebao Opara nešto napraviti? - zapitao je umirovljenik iz Makarske. Nastavio je Živković u sličnom tonu i prema članovima NO-a.

- Kakav je Marko Erceg predsjednik Županijskog nogometnog saveza da mu na Skupštini HNS-a u Zagrebu kolegi i njemu isključe mikrofone. Meni se to ne bi moglo nikad dogoditi, ja bi sve tamo porazbaca' kad bi mi to krenili napravit. Gdje su nam djeca iz Dalmacije, Zagore. Doveli su "apotekara" za predsjednika Uprave, a nisu ekonomistu Munjizu. Ovo ne vodi ničemu, dovest će do katastrofe. Izgubit ćemo i od Intera. Kosoru svaka čast na onome šta je rekao, trebaju svi iz NO-a otić' ća. Ove bi igrače trebalo potjerati, kolike imaju ugovore, a ne mogu ni stat' na noge.

Bruno Glavan (74), umirovljenik iz Privlake kod Zadra, je za ostanak Kopića.

- Nije kriv Kopić, najlakše je potjerati trenera. Otišlo je 11 igrača, od Letice nadalje. Ne smije se tako prodavati, to nijedan trener ne može izdržati. Nije se smjelo prodati Tomu Bašića, Bordeaux će za njega dobiti deset puta više. Zašto ne puste sad Nižića? A tek ovo što je Said napravio... Ispast ćemo iz lige ako se ovako nastavi. Problem je u predsjedniku i sportskom direktoru. Nemam ništa protiv Saše, ali to nije to. Ne može Futacs ležati na plaži.

Za promjenu vlasničke strukture je splitski penzioner Drago Bartulović (70).

- Hajduka gledam već 65 godina. Jedino je Kerum od svih šta su se javljali u pravu. Jedini koji su sve ovo "spiz...." je udruga "Naš Hajduk". Svojim biranjima, odnosom prema Tommyju... Umjesto da se Hajduka prodalo Tommyju mi sada plačemo.

Na sličnom valu je i njegov sugrađanin Jakov Stolica (63).

- Hajduka samo može spasiti onaj sa lancunom na glavi, po mogućnosti da je bijele boje. Šeik. Krivac za ovu situaciju je Nadzorni odbor.

Profesor kineziologije i trener nogometa iz Sinja Dragan Jelenić (51) je naglasio.

- Prije svega u Hajduku se previše favoriziraju stranci. Domaćim momcima u mlađim kategorijama i prvoj momčadi ne pridaje se dovoljno pažnje. To je velika greška. Stranci ne osjećaju Hajduka kao Splićanin, Klišanin, Drnišanin, Imoćanin... Degradirani su domaći momci, ali i struka, treneri. To je opasno za Hajduk. Dinamo nije ništa bolji, već ima naklonost sudaca i ne prodaje odmah svoje glavne igrače.

Juroslav Harašić (83) iz Starog Grada na Hvaru ponovno je, kao i na skupštini Hajduka u subotu, zapitao gdje ide novac od članarina. A o stanju u klubu je kazao.

- Jedan dio uhljeba iz NO-a je kriv za ovo, zajedno s "Našim Hajdukom". Ovo je najgora kriza Hajduka do sada. Upropastili su Hajduk.

- Glavni krivac je Grad Split koji je dao udruzi "Naš Hajduk" da upravlja Hajdukom. Imali smo ovih dana dvije skupštine (nap.a. Hajdukova i "Našeg Hajduka"), a gotovo nitko na njima nije govorio o glavnoj stvari i krajnjem cilju svakog sportskog kolektiva – rezultatu. Samo se pričalo o brojkama. A ako su takve brojke zašto Hajduk hitno pokušava prodati igrače, ranije dobiti novac od transfera Vlašića... To otvara sumnje – zapitao je Jere Huljev (50) iz Primoštena. Baš je spomenuo, ne imenom, Harašića.

- Zašto se nitko gospodinu koji je na skupštini kluba postavio pitanje gdje ide novac od članarina nije udostojio odgovoriti? Koliko se novca troši? Gdje je otišlo 20 milijuna eura u godinu dana? Ne, tu se ne može ni pitati ništa. Ako imaju novca neka "Naš Hajduk" kupi dionice pa budu vlasnici. Zbog njih je Hajduk u sve većoj agoniji. Od velikog kluba su napravili seosku radnu zadrugu. Nitko mi neće ubiti ljubav prema klubu, ali ovo je previše.

Milan Bobanac (50), Vrgorac, inženjer građevine: Odgovoran je Nadzorni odbor koji je glasovao o smjeni Ivana Kosa. Znate, postoji trenutak kada se to radi, ali ne prije utakmice... Govorim o proljeću još... Otada je sve krenulo naopako. Kao da netko nije želio da ide sve dobro. Napravila se pomutnja i stanje više nije bilo normalno.

- Torcida je isto kriva, Nadzorni odbor ih nije trebao slušat. Narušilo se atmosferu u momčadi... Osjećam da će sad brzo smijenit i Kopića i Bjelanovića i novi saziv Nadzornog odbora će se tražit i upadamo u stanje u koje nismo trebali upasti.

- Ono što mije najgore jest da su igrači sad psihički dotučeni i izvrijeđani, a u toj atmosferi nije lako igrati, živjeti, to je kolektiv, timski sve mora biti posloženo da funkcionira, a tko će sad igrače podignuti.

Veljko Martinović zvani Čile (63), hrvatski branitelj iz Imotskoga, inače čuveni pripadnik, stari torcidaš iz Splita, iz doba kad je živio u Varošu, kaže:

- Tužnim glasom i s tugom i bolom u srcu se javljam. Ovo traje već 13 godina, od zadnje titule 2005. godine. Prava agonija. Naš klub je potonuo, ali nadam se i vjerujem da rukovodeći ljudi u klubu sve čine i znaju put kojim će vratiti velikana Poljuda na stare staze slave. U tome će imati podršku navijača. Ne želim nikoga optuživati ni solit pamet, ja se samo nadam da će shvatiti stanje i naći pravi put. Neka moj glas bude miroljubiv da se ne vrijeđamo, da dođu pravi stručnjaci.

Častimir Bulić (80), iz Splita, umirovljeni profesor sociologije smatra:

- Glavni krivac, odgovoran za sadašnje stanje krize je Nadzorni odbor. Razumljiva mi je odluka predsjednika da ne prihvati ostavku Kopića, ali Kopić nije dugoročno rješenje, smatram da. pogrešno vodi utakmicu i pravi zamjene.

Vedran Uranija (58), diplomirani pravnik iz Zadra, prisjetio se ranijih ovakvih anketa, otvoreni, dežurnih telefona:

- Simptomatično je da smo ovako razgovarali prije dvije, tri, četiri godine. Godinama isto pitanje i ništa se nije promijenila koncepcija kluba. I bivši predsjednik kune se u klub, a znamo kako ga je vodio. Potpuno pogrešno. Oslanja se na strance, a trebao bi na dalmatinsku bazu, umjesto da dovodi poluproizvode.

- Kopić mi se čini i odličan trener i čovjek, baš kao što je to bio Carrillo. Hvala bogu da je Kopić ostao, takvo što se dosad jedino u Rijeci događalo, on je sposoban i pošten. To je ohrabrujući potez, ne smjenjivat trenera zbog jednog poraza. Prije su trenere mijenjali kao čarape, a predsjednik Huljaj se izdigao, distancirao od tog ranijeg primitivizma.

- Koncepcija kluba mora biti redefinirana, kapital mora ući u klub, ja sam da se dijelom privatizira. Jesu li Englezi izgubili Chelsea ili Manchester United?

- S kapitalom u klubu mlađi igrači bi mogli ostati do 22 godine, da ne odlaze odmah kao mali Vlašić i ostali. Ne dozvolimo da odlaze s 18 godina.

Ivan Balint (60), umirovljenik, redovit je u ovim anketama, Sveti Duje zvoni podne, a on zove, prvi, "naprid bili, zdravi i veseli bili". Konkretan je:

- Apeliram na gradonačelnika i Gradsko vijeće, neka sazove hitnu sjednicu Gradskog vijeća kao većinski vlasnik kluba. I sve analiziraju. Bez uvrede, jer ne želim nikoga uvrijedit, neka dadu ostavke, neka budu novi izbori. Stanje je teško, sramotno i tužno. Smiješno mi je da se daju ostavke, trener i sportski direktor, a ne prihvate se. Ako si da' ostavku, uzmi kufer i aj ća. Treba brza sjednica Gradskog vijeća, jer uvatit će nas Božić, a požar će gorit. I je li istina da nemaju direktora marketinga? Za mene je formula uspjeha jasna: bolja igra, više pretplatnika, 26.000 ljudi je bilo na Rumunje. To treba njegovat. I brzo odluke donijet, jer za nove ljude demokratski izabrat treba 90 dana.

Stipe Mikuličić, zvani Legenda (62), nije izostao:

- Jedva čekam da otvorite telefon. Treba kupit dobre igrače. A šta je trener kriv? Kad imaš dobre igrače imaš i rezultat, nemaš krizu. Da su igrači bolji, problema ne bi bilo.

Mate Šiško: Cesta duga, a na kraju provalija

Izrazito direktan, bez dlake na jeziku, bio je Mate Šiško (61) umirovljenik iz Kaštel Lukšića.

- Po meni je najveći krivac za ovo famozna udruga "Naš Hajduk". Zašto je famozna? U početku su govorili o festivalu demokracije, a sada se kandidati traže preko "head huntera". "Normalan" čovjek se neće ni javiti da mu oni zapovijedaju. Predsjednik Hajduka mora u džepu stalno imati sto tisuća eura, a na računu barem milijun. Mora biti gospodin, a ne da se dođe uhljebiti. Član sam Hajduka bio 40 godina, ali članarina ide Udruzi, pa je oni proslijeđuju Hajduku. Ima li na svijetu šta luđe i smiješnije. Ovaj NO izabralo je oko tri tisuće ljudi, a Hajduk valjda ima oko dva milijuna navijača u Hrvatskoj i svijetu. Oni odgovornosti nemaju niti jedan posto – rekao je Šiško koji se predstavio kao dio stare Torcide. Za kraj je bilo i dosta ironije.

- Po čemu je Real poznat, po obnavljanju zahoda ili po rezultatima na terenu? U Hajduku valjda po nekima nisu nikada igrali ni Frane, ni Bajdo, ni Jure ni Šuro. Po njima je Hajduk počeo 2011. Cesta je duga, a na njenom kraju je provalija.

Stipe Malenica: Nužna revizija financija

Stipe Malenica (86), umirovljenik iz Male Milešine kod Ogorja, rekao je da ga toliko boli sadašnja situacija da nakon poraza od Gorice nije zaspao cijelu noć.

- Najviše je kriva bivša Uprava i aktualni NO te onda i "Naš Hajduk". Griješili su najviše u odabiru igrača skupa sa sportskim direktorom, a koji su za naše prilike imali enormne plaće, a mnogi od njih nisu ništa doprinijeli. A prodali su gotovo sve šta je vrijedilo, od Vlašića, do Radoševića i Bašića pred europske utakmice – naglasio je Malenica koji i dalje stalno sa sela dolazi na utakmice.

- Nije rješenje u smjeni trenera i sportskog direktora. Kontinuitet mora postojati. Treba se osloniti na svoje snage, tu je izlaz. A NO u kojem su glavne uloge imali Marasović i Šalinović obavezno treba promijeniti. Dugo bi bilo čekati da im istekne mandat. Svojim činjenjem su mnogo doprinijeli da dođe do ovakve situacije. I Kosor je priznao kako tu dosta toga ne štima. A kako su donedavno bili kroz medije puni hvale za financijsku situaciju, a sada je najednom suprotno, morala bi se napraviti hitna revizija. Gdje je utrošen novac od transfera? Na pojačanja ga nisu potrošili. Treba radikalno zaokrenuti stvari – pozvao je Malenica.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => provala nezadovoljstva [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2018-08-22 17:47:25 [created_by] => 39435 [created_by_alias] => Frane Vulas, Slaven Alfirević [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2018-08-23 08:37:51 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2018-08-22 17:56:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 14752 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/Images/2018/08/22/hajduk_slaven20-080417.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "hajduk_slaven20-080417" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1260x840" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15140877 Threads: 4 Questions: 3164457417 Slow queries: 7081006 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235236976 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/na-udaru-ogorcenih-navijaca-najvise-nadzornici-i-nas-hajduk-nitko-nije-prosao-liso-napravili-su-nam-od-kluba-seosku-zadrugu-562124 [printLink] => /sport/hajduk/na-udaru-ogorcenih-navijaca-najvise-nadzornici-i-nas-hajduk-nitko-nije-prosao-liso-napravili-su-nam-od-kluba-seosku-zadrugu-562124?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 232289 [name] => hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 337651 [name] => glas naroda [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => glas-naroda [link] => /tag/glas-naroda ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => provala nezadovoljstva [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Na udaru ogorčenih navijača najviše nadzornici i Naš Hajduk, nitko nije prošao lišo: 'Napravili su nam od kluba seosku zadrugu' [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-14-58-52-39435 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/22/hajduk_slaven20-080417.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => hajduk_slaven20-080417 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/08/22/hajduk_slaven20-080417.jpg [title] => hajduk_slaven20-080417 ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Sat vremena na koliko smo otvorili linije bilo je premalo da bi na našem dežurnom telefonu svi navijači "bijelih" koji su to željeli olakšali dušu i na novinske stupce i u svijet interneta odaslali svoje mišljenje o stanju u Hajduku. Mnogo prije podne i još dugo nakon 13 sati još su nam se čitatelji javljali. Može poskupit benzina i kruv isti dan, mogu kao šta i jesu opet izać' nove vruće fotografije Severine (u nje su sve slije vruće, bez obzira na količinu odjeće), ali sve je to na kraju nula u usporedbi s Hajdukom kad "bijelima" ne ide. Sve diraj, samo mi se u Hajduka ne diraj.

Redovno nam se u ovoj rubrici javlja umirovljenik iz Makarske Krasim Puharić (71). Ni zdravstveni problemi ne mogu ga odvojiti od utakmica Hajduka, a eto i dežurnog telefona Slobodne.

- Prije godinu i pol doživio sam moždani udar i u ovakvom stanju sam pretplatnik na istoku, dolazim na utakmice. Za ovu situaciju krivi su Uprava i Nadzorni odbor. Od iskoraka kojeg su spominjali nema niti i. Previše stranaca igra u Hajduku. Mnogo navijača Hajduka bilo bi zadovoljno i petim mjestom ako bi igrala naša djeca – uvjeren je Puharić.

Na to se može dovezati i stav Marija Taraša (80), penzionera iz Zadra rođen u Splitu.

- Prevelika je bila fluktuacija igrača u Hajduku, ovakva situacija je bila za očekivati. Sadašnji igrači već su prošlost. Mora se početi od dječaka od 14-18 godina, sustavno pratiti njihov fizički, igrački i psihološki razvoj, napredak, raditi dosjee kao kod obuke supersoničnih pilota. U tom se slučaju iz godinu u godinu može pratiti njihov napredak. Tada se neće dogoditi kao sada da igrač od 22 godine ne može istrčati tri kilometra u kontinuitetu. Igrač Hajduka primi loptu, pa stane, čeka, gubi vrijeme. Nema toga u Španjolskoj, Engleskoj – rekao je Taraš, inače bivši pilot.

Zagrepčanin Josip Lukić (29) je bio direktan.

- Isključivi krivac za događanja u Hajduku je NO. Da, greške su sigurno radili i Kos i Branco, ali 'veličanstvena sedmorka' je to trebala nadzirati. Oni to očigledno nisu dobro radili jer da jesu ne bismo imali ovakvo stanje. Nadam se samo da neće imati obraza ponovno se kandidirati, niti jedan od njih, jer su sav legitimitet izgubili. A kandidiraju li se nakon svega, samo će pokazati da ne shvaćaju ništa – smatra Lukić.

- Sam model "Našeg Hajduka" mi nije toliki problem, koliko je ono što je iznjedrio. Siguran sam da su tvorci imali časne ideje, ali već dva Nadzorna pokazala su se kao potpuni promašaji. Tu bi i Udruga morala pronaći način kako reagirati jer dogodi li im se još jedan ovako loš NO, cijeli će im projekt doći u pitanje. A što bi tek onda bilo, povratkom HDZ/SDP klike ili ne daj Bože Štimca i njemu sličnih, ne želim ni misliti – dodao je navijač iz Zagreba.

Bivši nogometni sudac i kontrolor Dinko Živković (69) prozvao je bivšeg gradonačelnika Splita.

- Apsurd je da Kerum kaže kako Grad Split treba prodati klupske dionice. Što on to nije sam napravio kada je mogao. Nije imao muda, tada se prepao. A on je to sve tada omogućio. Sada bi kao trebao Opara nešto napraviti? - zapitao je umirovljenik iz Makarske. Nastavio je Živković u sličnom tonu i prema članovima NO-a.

- Kakav je Marko Erceg predsjednik Županijskog nogometnog saveza da mu na Skupštini HNS-a u Zagrebu kolegi i njemu isključe mikrofone. Meni se to ne bi moglo nikad dogoditi, ja bi sve tamo porazbaca' kad bi mi to krenili napravit. Gdje su nam djeca iz Dalmacije, Zagore. Doveli su "apotekara" za predsjednika Uprave, a nisu ekonomistu Munjizu. Ovo ne vodi ničemu, dovest će do katastrofe. Izgubit ćemo i od Intera. Kosoru svaka čast na onome šta je rekao, trebaju svi iz NO-a otić' ća. Ove bi igrače trebalo potjerati, kolike imaju ugovore, a ne mogu ni stat' na noge.

Bruno Glavan (74), umirovljenik iz Privlake kod Zadra, je za ostanak Kopića.

- Nije kriv Kopić, najlakše je potjerati trenera. Otišlo je 11 igrača, od Letice nadalje. Ne smije se tako prodavati, to nijedan trener ne može izdržati. Nije se smjelo prodati Tomu Bašića, Bordeaux će za njega dobiti deset puta više. Zašto ne puste sad Nižića? A tek ovo što je Said napravio... Ispast ćemo iz lige ako se ovako nastavi. Problem je u predsjedniku i sportskom direktoru. Nemam ništa protiv Saše, ali to nije to. Ne može Futacs ležati na plaži.

Za promjenu vlasničke strukture je splitski penzioner Drago Bartulović (70).

- Hajduka gledam već 65 godina. Jedino je Kerum od svih šta su se javljali u pravu. Jedini koji su sve ovo "spiz...." je udruga "Naš Hajduk". Svojim biranjima, odnosom prema Tommyju... Umjesto da se Hajduka prodalo Tommyju mi sada plačemo.

Na sličnom valu je i njegov sugrađanin Jakov Stolica (63).

- Hajduka samo može spasiti onaj sa lancunom na glavi, po mogućnosti da je bijele boje. Šeik. Krivac za ovu situaciju je Nadzorni odbor.

Profesor kineziologije i trener nogometa iz Sinja Dragan Jelenić (51) je naglasio.

- Prije svega u Hajduku se previše favoriziraju stranci. Domaćim momcima u mlađim kategorijama i prvoj momčadi ne pridaje se dovoljno pažnje. To je velika greška. Stranci ne osjećaju Hajduka kao Splićanin, Klišanin, Drnišanin, Imoćanin... Degradirani su domaći momci, ali i struka, treneri. To je opasno za Hajduk. Dinamo nije ništa bolji, već ima naklonost sudaca i ne prodaje odmah svoje glavne igrače.

Juroslav Harašić (83) iz Starog Grada na Hvaru ponovno je, kao i na skupštini Hajduka u subotu, zapitao gdje ide novac od članarina. A o stanju u klubu je kazao.

- Jedan dio uhljeba iz NO-a je kriv za ovo, zajedno s "Našim Hajdukom". Ovo je najgora kriza Hajduka do sada. Upropastili su Hajduk.

- Glavni krivac je Grad Split koji je dao udruzi "Naš Hajduk" da upravlja Hajdukom. Imali smo ovih dana dvije skupštine (nap.a. Hajdukova i "Našeg Hajduka"), a gotovo nitko na njima nije govorio o glavnoj stvari i krajnjem cilju svakog sportskog kolektiva – rezultatu. Samo se pričalo o brojkama. A ako su takve brojke zašto Hajduk hitno pokušava prodati igrače, ranije dobiti novac od transfera Vlašića... To otvara sumnje – zapitao je Jere Huljev (50) iz Primoštena. Baš je spomenuo, ne imenom, Harašića.

- Zašto se nitko gospodinu koji je na skupštini kluba postavio pitanje gdje ide novac od članarina nije udostojio odgovoriti? Koliko se novca troši? Gdje je otišlo 20 milijuna eura u godinu dana? Ne, tu se ne može ni pitati ništa. Ako imaju novca neka "Naš Hajduk" kupi dionice pa budu vlasnici. Zbog njih je Hajduk u sve većoj agoniji. Od velikog kluba su napravili seosku radnu zadrugu. Nitko mi neće ubiti ljubav prema klubu, ali ovo je previše.

Milan Bobanac (50), Vrgorac, inženjer građevine: Odgovoran je Nadzorni odbor koji je glasovao o smjeni Ivana Kosa. Znate, postoji trenutak kada se to radi, ali ne prije utakmice... Govorim o proljeću još... Otada je sve krenulo naopako. Kao da netko nije želio da ide sve dobro. Napravila se pomutnja i stanje više nije bilo normalno.

- Torcida je isto kriva, Nadzorni odbor ih nije trebao slušat. Narušilo se atmosferu u momčadi... Osjećam da će sad brzo smijenit i Kopića i Bjelanovića i novi saziv Nadzornog odbora će se tražit i upadamo u stanje u koje nismo trebali upasti.

- Ono što mije najgore jest da su igrači sad psihički dotučeni i izvrijeđani, a u toj atmosferi nije lako igrati, živjeti, to je kolektiv, timski sve mora biti posloženo da funkcionira, a tko će sad igrače podignuti.

Veljko Martinović zvani Čile (63), hrvatski branitelj iz Imotskoga, inače čuveni pripadnik, stari torcidaš iz Splita, iz doba kad je živio u Varošu, kaže:

- Tužnim glasom i s tugom i bolom u srcu se javljam. Ovo traje već 13 godina, od zadnje titule 2005. godine. Prava agonija. Naš klub je potonuo, ali nadam se i vjerujem da rukovodeći ljudi u klubu sve čine i znaju put kojim će vratiti velikana Poljuda na stare staze slave. U tome će imati podršku navijača. Ne želim nikoga optuživati ni solit pamet, ja se samo nadam da će shvatiti stanje i naći pravi put. Neka moj glas bude miroljubiv da se ne vrijeđamo, da dođu pravi stručnjaci.

Častimir Bulić (80), iz Splita, umirovljeni profesor sociologije smatra:

- Glavni krivac, odgovoran za sadašnje stanje krize je Nadzorni odbor. Razumljiva mi je odluka predsjednika da ne prihvati ostavku Kopića, ali Kopić nije dugoročno rješenje, smatram da. pogrešno vodi utakmicu i pravi zamjene.

Vedran Uranija (58), diplomirani pravnik iz Zadra, prisjetio se ranijih ovakvih anketa, otvoreni, dežurnih telefona:

- Simptomatično je da smo ovako razgovarali prije dvije, tri, četiri godine. Godinama isto pitanje i ništa se nije promijenila koncepcija kluba. I bivši predsjednik kune se u klub, a znamo kako ga je vodio. Potpuno pogrešno. Oslanja se na strance, a trebao bi na dalmatinsku bazu, umjesto da dovodi poluproizvode.

- Kopić mi se čini i odličan trener i čovjek, baš kao što je to bio Carrillo. Hvala bogu da je Kopić ostao, takvo što se dosad jedino u Rijeci događalo, on je sposoban i pošten. To je ohrabrujući potez, ne smjenjivat trenera zbog jednog poraza. Prije su trenere mijenjali kao čarape, a predsjednik Huljaj se izdigao, distancirao od tog ranijeg primitivizma.

- Koncepcija kluba mora biti redefinirana, kapital mora ući u klub, ja sam da se dijelom privatizira. Jesu li Englezi izgubili Chelsea ili Manchester United?

- S kapitalom u klubu mlađi igrači bi mogli ostati do 22 godine, da ne odlaze odmah kao mali Vlašić i ostali. Ne dozvolimo da odlaze s 18 godina.

Ivan Balint (60), umirovljenik, redovit je u ovim anketama, Sveti Duje zvoni podne, a on zove, prvi, "naprid bili, zdravi i veseli bili". Konkretan je:

- Apeliram na gradonačelnika i Gradsko vijeće, neka sazove hitnu sjednicu Gradskog vijeća kao većinski vlasnik kluba. I sve analiziraju. Bez uvrede, jer ne želim nikoga uvrijedit, neka dadu ostavke, neka budu novi izbori. Stanje je teško, sramotno i tužno. Smiješno mi je da se daju ostavke, trener i sportski direktor, a ne prihvate se. Ako si da' ostavku, uzmi kufer i aj ća. Treba brza sjednica Gradskog vijeća, jer uvatit će nas Božić, a požar će gorit. I je li istina da nemaju direktora marketinga? Za mene je formula uspjeha jasna: bolja igra, više pretplatnika, 26.000 ljudi je bilo na Rumunje. To treba njegovat. I brzo odluke donijet, jer za nove ljude demokratski izabrat treba 90 dana.

Stipe Mikuličić, zvani Legenda (62), nije izostao:

- Jedva čekam da otvorite telefon. Treba kupit dobre igrače. A šta je trener kriv? Kad imaš dobre igrače imaš i rezultat, nemaš krizu. Da su igrači bolji, problema ne bi bilo.

Mate Šiško: Cesta duga, a na kraju provalija

Izrazito direktan, bez dlake na jeziku, bio je Mate Šiško (61) umirovljenik iz Kaštel Lukšića.

- Po meni je najveći krivac za ovo famozna udruga "Naš Hajduk". Zašto je famozna? U početku su govorili o festivalu demokracije, a sada se kandidati traže preko "head huntera". "Normalan" čovjek se neće ni javiti da mu oni zapovijedaju. Predsjednik Hajduka mora u džepu stalno imati sto tisuća eura, a na računu barem milijun. Mora biti gospodin, a ne da se dođe uhljebiti. Član sam Hajduka bio 40 godina, ali članarina ide Udruzi, pa je oni proslijeđuju Hajduku. Ima li na svijetu šta luđe i smiješnije. Ovaj NO izabralo je oko tri tisuće ljudi, a Hajduk valjda ima oko dva milijuna navijača u Hrvatskoj i svijetu. Oni odgovornosti nemaju niti jedan posto – rekao je Šiško koji se predstavio kao dio stare Torcide. Za kraj je bilo i dosta ironije.

- Po čemu je Real poznat, po obnavljanju zahoda ili po rezultatima na terenu? U Hajduku valjda po nekima nisu nikada igrali ni Frane, ni Bajdo, ni Jure ni Šuro. Po njima je Hajduk počeo 2011. Cesta je duga, a na njenom kraju je provalija.

Stipe Malenica: Nužna revizija financija

Stipe Malenica (86), umirovljenik iz Male Milešine kod Ogorja, rekao je da ga toliko boli sadašnja situacija da nakon poraza od Gorice nije zaspao cijelu noć.

- Najviše je kriva bivša Uprava i aktualni NO te onda i "Naš Hajduk". Griješili su najviše u odabiru igrača skupa sa sportskim direktorom, a koji su za naše prilike imali enormne plaće, a mnogi od njih nisu ništa doprinijeli. A prodali su gotovo sve šta je vrijedilo, od Vlašića, do Radoševića i Bašića pred europske utakmice – naglasio je Malenica koji i dalje stalno sa sela dolazi na utakmice.

- Nije rješenje u smjeni trenera i sportskog direktora. Kontinuitet mora postojati. Treba se osloniti na svoje snage, tu je izlaz. A NO u kojem su glavne uloge imali Marasović i Šalinović obavezno treba promijeniti. Dugo bi bilo čekati da im istekne mandat. Svojim činjenjem su mnogo doprinijeli da dođe do ovakve situacije. I Kosor je priznao kako tu dosta toga ne štima. A kako su donedavno bili kroz medije puni hvale za financijsku situaciju, a sada je najednom suprotno, morala bi se napraviti hitna revizija. Gdje je utrošen novac od transfera? Na pojačanja ga nisu potrošili. Treba radikalno zaokrenuti stvari – pozvao je Malenica.

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
hajduk_slaven20-080417
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/na-udaru-ogorcenih-navijaca-najvise-nadzornici-i-nas-hajduk-nitko-nije-prosao-liso-napravili-su-nam-od-kluba-seosku-zadrugu-562124 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=3de1623b4985a15c3debfdff3f97a764e695bea1 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Na+udaru+ogor%C4%8Denih+navija%C4%8Da+najvi%C5%A1e+nadzornici+i+Na%C5%A1+Hajduk%2C+nitko+nije+pro%C5%A1ao+li%C5%A1o%3A+%26%23039%3BNapravili+su+nam+od+kluba+seosku+zadrugu%26%23039%3B&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fna-udaru-ogorcenih-navijaca-najvise-nadzornici-i-nas-hajduk-nitko-nije-prosao-liso-napravili-su-nam-od-kluba-seosku-zadrugu-562124 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fna-udaru-ogorcenih-navijaca-najvise-nadzornici-i-nas-hajduk-nitko-nije-prosao-liso-napravili-su-nam-od-kluba-seosku-zadrugu-562124 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => provala nezadovoljstva [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukprovala nezadovoljstva

Na udaru ogorčenih navijača najviše nadzornici i Naš Hajduk, nitko nije prošao lišo: 'Napravili su nam od kluba seosku zadrugu'

Piše Frane Vulas, Slaven Alfirević
22. kolovoza 2018. - 19:56
hajduk_slaven20-080417

Sat vremena na koliko smo otvorili linije bilo je premalo da bi na našem dežurnom telefonu svi navijači "bijelih" koji su to željeli olakšali dušu i na novinske stupce i u svijet interneta odaslali svoje mišljenje o stanju u Hajduku. Mnogo prije podne i još dugo nakon 13 sati još su nam se čitatelji javljali. Može poskupit benzina i kruv isti dan, mogu kao šta i jesu opet izać' nove vruće fotografije Severine (u nje su sve slije vruće, bez obzira na količinu odjeće), ali sve je to na kraju nula u usporedbi s Hajdukom kad "bijelima" ne ide. Sve diraj, samo mi se u Hajduka ne diraj.

Redovno nam se u ovoj rubrici javlja umirovljenik iz Makarske Krasim Puharić (71). Ni zdravstveni problemi ne mogu ga odvojiti od utakmica Hajduka, a eto i dežurnog telefona Slobodne.

- Prije ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 16:58