StoryEditorOCM
DubrovnikRADIO DRAMA

Pasko Tomaš o aferi na TV Mreži na kojoj emitira ‘Glas naroda‘ te o novom dubrovačkom medijskom projektu: ‘O takvim stvarima ne treba šutjeti!‘

Piše L.V.
18. prosinca 2023. - 17:40
Pasko Tomaš, urednik emisije Glas naroda na TV mreži i pokretač prvog digitalnog radija Drama na DAB+ platformiPrivatni Album/

Do kraja mjeseca Dubrovnik dobiva prvi digitalni radio, vlasnika bivšeg direktora DUTV-a Paska Tomaša koji je za njega dobio koncesiju na 20 godina.

- DRAMA je još jedan moj projekt i izazov kojim želim obogatiti našu medijsku ponudu. Sve što sam do sada radio bilo je apsolutno drugačije od drugih tako da će to biti i sa DRAMOM. Nećemo emitirati program putem FM prijemnika već na novoj digitalnoj DAB+ platformi koja ima najkvalitetniji prijem signala i kvalitetu zvuka. Za slušatelje bi to u prijevodu značilo da nema više šuštanja preko Dubca, ubacivanja Talijana ili trebinjskih i crnogorskih radio stanica. Onog trenutka kad upalite DRAMU slušate samo DRAMU bez ikakvog ometanja, krčenja ili šuštanja.

- U prvoj fazi radio će se moći čuti od Prevlake do Korčule, a putem mobilnih aplikacija i interneta u cijelom svijetu. DRAMA će uistinu bit drugačiji radio, kojeg će u cjelosti kreirati slušatelji, već su nam putem društvenih mreža dali inpute kakav radio žele i cilj mog tima će biti to realizirati. Godinama sam bio dio Radio Juga koji je vrlo brzo bio prepoznat od strane slušatelja  i ne sumnjam da ću taj uspjeh ponoviti i nadići.

Puštat će 90 posto domaće glazbe i najveće svjetske hitove, posebnu pozornost dat će interakciji sa slušateljima, a u Dubrovniku su, dodaje Tomaš, izgradili najnoviji i najmoderniji radijski studio s najmodernijom opremom na tržištu i planiraju je itekako koristiti. 

-Za razliku od političkih i informativnih emisija koje uređujem radio će biti totalna suprotnost svemu tome. Nikakva i ničija politika, samo najbolja glazba, smijeh, zabava i nagradne igre.

Prije četiri godine u Dubrovniku je pokrenuo prvu kontakt emisiju “Glas naroda” koja se danas emitira na tri televizije s pokrivenošću od gotovo tri milijuna ljudi (Mreža TV Zagreb, Diadora TV Zadar, TV Dalmacija Split).

-To niti jedna druga emisija stvarana u Gradu nije postigla, ma što god drugi pričali. Da ta emisija nema publiku, vrlo mjerljive i uspješne rezultate gledanosti sigurno je ne bi tri televizije istovremeno emitirale. Smatram to svojim osobnim uspjehom i veseli me što se moj rad prepoznaje. Sve ove televizije su izrazito zadovoljne našom suradnjom i to mi je dragk, ali ja moram priznati da vidim puno mjesta za napredak. Osobito me vesele pozivi naših sugrađana, kad me netko iz Grada nazove na meni se jednostavno vidi da me obuzme sreća." - kaže Tomaš.

TV Mreža na kojoj se emitira Tomašev ‘Glas naroda‘ posljednjih je tjedana spominjana u kontekstu afere Savjetnik te smjene bivšeg ministra gospodarstva Filipovića. 

-Ja dođem u svoj studio, odradim emisiju i pođem ća, tako da baš nikakve veze s nikim od njih nisam imao.  Moj jedini kontakt je s direktorom Mreže TV i taj kontakt je jako profesionalan i poslovan te nikad o tome i ničemu sličnom nismo razgovarali. Sve moje emisije idu uživo u večernjim terminima i na njima radi moja ekipa tako da druge novinare tamo niti ne vidim. Osobno se zalažem da se rasvjetle sve pojedinosti oko te afere i da odgovorni odgovaraju. Ona je bila dio svake moje emisije nakon njenog izbijanja jer smatram da se o takvim stvarima ne treba šutjeti i moj se stav o tome neće promijeniti." - komentirao je Tomaš koji trenutno živi na dvije relacije Dubrovnik - Zagreb, a svaki slobodan tren nastoji provesti u gradu i isto tako, u posljednjim je pripremama za prvi glas s radija krajem ovog mjeseca.

- Trenutno živim s kuferom ali nije mi teško. Najbitnije je da čovjek odgovori svim izazovima i preprekama današnjice, odupre se lošem i negativnom i radi ono što voli i što ga ispunjava, a ja svoj posao uistinu volim i zbog toga mi ništa ne predstavlja problem."

29. travanj 2024 00:26