stdClass Object ( [id] => 19191 [title] => Na Poljudu nestrpljivo čekaju 20:45, Hajdukovci se vratili iz karantene [alias] => na-poljudu-nestrpljivo-cekaju-20-45-hajdukovci-se-vratili-iz-karantene [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
‘Vježbali smo penale’, priznao je Hajdukov trener Goran Vučević dodajući kako tajna uspjeha leži u strpljivom građenju napada

Goran Vučević i Nikola Kalinić su se pred novinarima pojavili u istim majicama, Hajduk, pobjedu sniva i Pjaca i Riva. Planski nastup:

- Je, ovo su pobjedničke majice – dali su uglas do znanja kako će pressica najave utakmice Hajduka protiv Deportiva u okviru uzvrata drugog kvalifikacijskog kola za Kup UEFA proteći u optimističkom tonu.

Potencirao je optimizam nsam Vučević kad je na pitanje bi li potpisao 0:0 na kraju utakmice (znači, produžeci!), ili pak u 80. minuti (bio bi to finiš pun nade i strepnje), odgovorio:

- Teško je to reći... Ja sam više za 2:0 nakon 20 minuta igre – nasmijao se.

Jeste li vježbali penale?

- Jesmo! – potvrdio je trener.

Očekujete prolaz dalje?

- Sigurno!!!

Dakle, Hajduk je spreman za veliki boj. Treba ga samo odraditi pametno. Sa srcem na travi, ali nadasve uz pomoć – inteligencije. Mudrošću.

- Neću vam reći sastav, nisam ni uoči Slaven Belupa, pa neću ni sada, dobro je ispalo tada, pa neka to uđe u naviku. Da, bit će manjih promjena, jedna, dvije, ali to ćete vidjeti na utakmici. Moramo staviti srce na terenu, te istodobno odigrati jako pametno i inteligentno. Slična će biti utakmica kao prije dva tjedna, ali ćemo mi ipak biti gurnuti malo više prema naprijed – ne odustaje Vučević od ofanzive.

Tvrdi da je Deportivo dobro snimljen i da je pregledao snimku utakmice u kojoj su nekidan svladali snažni Atletico Madrid sa 2:1.

- Gdje su oni slabi? Oni nisu nigdje slabi, znam samo gdje su najjači! Primili su gol iz prekida i može ih se stisnit, mogu biti ranjivi. Imaju jednog Valerona koji je za mene genijalac, nije spreman nakon operacije koljena, ali je po znanju kao Zidane, sve vidi i sve može, lako stvori višak i vodi ih u kontre i polukontre...

Vodit će računa da se Valeron ne razmaše, možda mu i „policajca“ dodijeli.

Jedinstven je zaključak:

- Igramo doma, pred našim navijačima, podrška nam je dragocjena. Međutim, svi moramo znati i usaditi sebi u glavu nda budemo strpljivi, da ne srljamo

Kombinacija ofanzive i strpljenja može nam donijeti radost, a sve može riješiti jedan individualni potez, jedan individualac – rekao je Vučević.

A taj individualac koji može „bijele“ izdići do pobjede je sjedio do njega, Nikola Kalinić spremno je preuzeo štafetu od svog trenera:

- Ja ću se truditi, ja sam uvijek spreman. Hoću li biti jedini špic? Ha, ne znam, to će trener odrediti sa sastavom, hoću li biti sam ili u društvu...

Jeste li to još malo blijedi?

- Mučila me viroza, ali je prošla. Spreman sam sto posto. Pokušat ću zabiti gol pobjede, važno je da uspijemo, nije važno tko će zabiti – rekao je Kalinić.

Nije li ovo šansa jedne generacije da napravi nešto značajno u Europi?

- Složio bih se s vama, lani smo igali protiv Sampdorije i nismo bili daleko..

Nikola Kalinić - centarfor i trener Goran Vučević. Foto: Nikola Vilić/ Cropix
Sad je pozicija bolja nakon rezultata iz prve utakmice i ovo nam je doista velika šansa! Dat ćemo sve od sebe da je iskoristimo, u to budite sigurni! – poručio je najbolji igrač Hajduka Nikola Kalinić.

Hajduk je  poslije ručka otišao u Rogoznicu da prespava u marini Frapa, svojoj staroj bazi koju koristi kao karantenu. Nedostaju Goran Rubil zbog žutih kartona, te ozlijeđeni Dario Jertec i otprije još Giovanni Rosso.

„Bijeli“ se vraćaju u Poljud poslije ručka, na današnji popodnevni odmor i – iščekivanje utakmice koja počinje u 20.45 sati.

Na posljednjem treningu Hajduka uoči 'utakmice godine’ protiv Deportiva zatvorenom za javnost u momčadi koju je trener Goran Vučević uvježbavao iznenađujuće se pojavio Jurica Buljat koji ove sezone nije dobivao previše prilika.

Zadranin bi se po Vučevićevim planovima našao u veznom redu, ispred četvorke u obrambenoj liniji Hajduka i s posebnim zadatkom. Starteg 'bijelih’ namijenio mu je ulogu flastera, vjerojatno na najboljem igraču momčadi iz La Corune Juanu Carlosu Valeronu.

Klasični zadnji vezni bit će Josip Skoko, a istureniji od njega Srđan Andrić. Sudeći po treningu u vrhu napada igrat će Nikola Kalinić, pomagat će mu u nešto povučenijoj ulozi Mladen Bartolović, a veznu liniju trebao bi zaokružiti Senijad Ibričić.

Umjesto 'požutjelog’ Gorana Rubila na desnom boku bi se trebao pojaviti Juričin rođak Marijan Buljat, ali do sutra se ipak sve može promijeniti.

Posebno se se vježbali prekidi koji su se ove sezone pokazali velikom boljkom Splićana, ali znakovito ijedanaesterci tijekom kojih su igrači bili raspoloženi. Ipak je pitanje koliko je to optimistična vijest, budući za prolaz na jedanaesterce treba imati i raspoloženog vratara.

Srijeda nije bio dan Hajdukovih vratara iako su Danijel Subašić i Vjekoslav Tomić poznati po zaustavljanju udaraca s bijele točke.

A četvrtak?

Bez ometanja uoči utakmice

TIgrači i stožer stigli su u četvrtak oko podne iz svoje karantene u Marini Frapa u poljudske prostorije, gdje su imali lagani ručak. Pritom je medijima zabranjen bilo kakav kontakt s igračima kako ih se ne bi ometalo.

Oko poljudske ljepotice osjetna je nervoza i nestrpljivo iščekivanje, a red i ispred blagajne gdje se prodaju posljednje ulaznice, one najskuplje za zapad.

Špijun potjeran s treninga

Hajdukovci su potjerali nezvanog gosta koji im je - uvjereni su - špijunirao trening?! O tom događaju odmah je na pressici novinare izvijestio trener Hajduka Goran Vučević kazavši kako je poslao svoga pomoćnika Antu Mišu izviditi što taj čovjek snima i kako to da foto-aparatom cilja baš u trenu kad se prvotimci namjeste izvesti prekid, slobodan udarac, napad kontra obrane.

Miše je došao do neznanca i kazao mu da se udalji, konverzacija je obavljena na engleskom, a stranac se nije pravio Englez, nego se odmah udaljio. Što je snimio, snimio je...

Ostalo je nejasno nije li to bio običan turist ili neki Španjolac, možda “plaćenik“ koji je doista po naputku Deportiva pokušao dokučiti cake s treninga “bijelih“.

- Jedan nas je slikava’, pa smo ga udaljili - rekao je Vučević.

- Nismo paranoični, nego nam je baš slikavao prekide - dodao je.

Miše je kvalitetno obavio zadatak, nije neznancu više palo na pamet prići ogradi. Veliki ulog i značaj utakmice poslao je u Poljud pravog špijuna, što spada u dodatnu intrigu večerašnjega spektakla.

Vejić čeka prolaz Hajduka

Deportivo La Coruna okupira misli cijeli dan, a večerašnji ishod mogao bi usmjeriti Hajdukove poteze u preostala tri dana prijelaznog roka.

Ako Hajduk prođe dalje i plasira se u ždrijeb prvoga kola Kupa UEFA (što je, primjerice, uspjelo Borcu iz Čačka) odmah bi pokušao angažirati Hrvoja Vejića!

Vejić je zainteresiran za povratak i njegov dolazak ponovo u bijeli dres iz Sibira i Toma iz Tomska sasvim je realan, ali u siječnju, u zimskom prijelaznom roku.

Da dođe ranije bilo bi potrebno i neophodno platiti odštetu, te pregovarati s njegovim sadašnjim klubom u koji je otišao prije tri ljeta, uoči zlosretnih utakmica Hajduka protiv Debrecena (0:3, 0:5). Hoće li Europa sada vratiti dug Hajduku, hoće li se odškrinuti vrata raja dužem trajanju na euro-sceni i hoće li u tom trenutku eliminacije Deportiva Hajduk odmah zagrabiti u kesu i otkupiti iskusnog reprezentativca Vejića?

Nema sumnje kako bi Vejić dodatno konsolidirao obranu i pojačao euro-ambicije već od sredine rujna. Priča je sasvim zavisna o konačnom ishodu današnje utakmice.

Na suđenje pazi Urs Meier

Hajduk - Deportivo La Coruna igraju večeras u Splitu s početkom u 20.45 sati uzvratnu utakmicu 2. pretkola Kupa UEFA. U prvoj utakmici u La Coruni bilo je 0:0, tako da Hajduku za prolaz u 1. kolo treba bilo kakva pobjeda, a gostima iz Galicije ne samo pobjeda, nego i remi izražen golovima (1:1, 2:2, 3:3 itd.).

U slučaju da se u 90 minuta igre ponovi 0:0 iz prve utakmice, igrali bi se produžeci dvaput po 15 minuta, a ako ne bi bilo pogodaka niti nakon 120 minuta igre prišlo bi se izvođenju jedanaesteraca.

Sudac je Gianluca Rocchi, pomoćnici su mu Paolo Calcagno i Walter Giachero, dok je četvrti arbitar Nicola Perpaoli (svi iz Italije).

Delegat UEFA-e je Fernand Meese (Belgija), a kontrolor suđenja Urs Meier (Švicarska).

Od Schalkea do Tottenhama

Šest klubova je do jučer prijavilo svoje predstavnike na Hajdukov faks i e-mail, čiji predstavnici namjeravaju gledati uživo Hajduka i Deportivo, a glasnogovornik “bijelih“ Davor Pavić ih je uredno pobrojao, servirajući medijima značajnu informaciju.

- Tottenham, Olympique Marseille, Schalke 04, Villarreal, Sunderland i Hannover! Upada nam u oči Schalke 04 koji je na Hajdukovim utakmicama redovit, njih se stalno povezuje s praćenjem Nikole Kalinića, premda oko njegove eventualne prodaje jučer nije bilo dodatnih vijesti, osim onoga što je dan ranije objavio predsjednik kluba Mate Peroš

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => ‘Vježbali smo penale’, priznao je Hajdukov trener Goran Vučević dodajući kako tajna uspjeha leži u strpljivom građenju napada [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘bijeli’ dočekali španjolce u uzvratnom susretu drugoga pretkola kupa uefa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-08-27 22:55:56 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-08-28 12:36:04 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-08-27 12:29:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 14232 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/08/28/sport/poljud00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x240" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4249421 Threads: 5 Questions: 130596611 Slow queries: 56000 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3939009 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/na-poljudu-nestrpljivo-cekaju-20-45-hajdukovci-se-vratili-iz-karantene-19191 [printLink] => /sport/hajduk/na-poljudu-nestrpljivo-cekaju-20-45-hajdukovci-se-vratili-iz-karantene-19191?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 429441 [name] => deportivo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => deportivo [link] => /tag/deportivo ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => ‘Vježbali smo penale’, priznao je Hajdukov trener Goran Vučević dodajući kako tajna uspjeha leži u strpljivom građenju napada [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘bijeli’ dočekali španjolce u uzvratnom susretu drugoga pretkola kupa uefa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Na Poljudu nestrpljivo čekaju 20:45, Hajdukovci se vratili iz karantene [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-06-51-44-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/08/28/sport/poljud00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/08/28/sport/poljud00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
‘Vježbali smo penale’, priznao je Hajdukov trener Goran Vučević dodajući kako tajna uspjeha leži u strpljivom građenju napada

Goran Vučević i Nikola Kalinić su se pred novinarima pojavili u istim majicama, Hajduk, pobjedu sniva i Pjaca i Riva. Planski nastup:

- Je, ovo su pobjedničke majice – dali su uglas do znanja kako će pressica najave utakmice Hajduka protiv Deportiva u okviru uzvrata drugog kvalifikacijskog kola za Kup UEFA proteći u optimističkom tonu.

Potencirao je optimizam nsam Vučević kad je na pitanje bi li potpisao 0:0 na kraju utakmice (znači, produžeci!), ili pak u 80. minuti (bio bi to finiš pun nade i strepnje), odgovorio:

- Teško je to reći... Ja sam više za 2:0 nakon 20 minuta igre – nasmijao se.

Jeste li vježbali penale?

- Jesmo! – potvrdio je trener.

Očekujete prolaz dalje?

- Sigurno!!!

Dakle, Hajduk je spreman za veliki boj. Treba ga samo odraditi pametno. Sa srcem na travi, ali nadasve uz pomoć – inteligencije. Mudrošću.

- Neću vam reći sastav, nisam ni uoči Slaven Belupa, pa neću ni sada, dobro je ispalo tada, pa neka to uđe u naviku. Da, bit će manjih promjena, jedna, dvije, ali to ćete vidjeti na utakmici. Moramo staviti srce na terenu, te istodobno odigrati jako pametno i inteligentno. Slična će biti utakmica kao prije dva tjedna, ali ćemo mi ipak biti gurnuti malo više prema naprijed – ne odustaje Vučević od ofanzive.

Tvrdi da je Deportivo dobro snimljen i da je pregledao snimku utakmice u kojoj su nekidan svladali snažni Atletico Madrid sa 2:1.

- Gdje su oni slabi? Oni nisu nigdje slabi, znam samo gdje su najjači! Primili su gol iz prekida i može ih se stisnit, mogu biti ranjivi. Imaju jednog Valerona koji je za mene genijalac, nije spreman nakon operacije koljena, ali je po znanju kao Zidane, sve vidi i sve može, lako stvori višak i vodi ih u kontre i polukontre...

Vodit će računa da se Valeron ne razmaše, možda mu i „policajca“ dodijeli.

Jedinstven je zaključak:

- Igramo doma, pred našim navijačima, podrška nam je dragocjena. Međutim, svi moramo znati i usaditi sebi u glavu nda budemo strpljivi, da ne srljamo

Kombinacija ofanzive i strpljenja može nam donijeti radost, a sve može riješiti jedan individualni potez, jedan individualac – rekao je Vučević.

A taj individualac koji može „bijele“ izdići do pobjede je sjedio do njega, Nikola Kalinić spremno je preuzeo štafetu od svog trenera:

- Ja ću se truditi, ja sam uvijek spreman. Hoću li biti jedini špic? Ha, ne znam, to će trener odrediti sa sastavom, hoću li biti sam ili u društvu...

Jeste li to još malo blijedi?

- Mučila me viroza, ali je prošla. Spreman sam sto posto. Pokušat ću zabiti gol pobjede, važno je da uspijemo, nije važno tko će zabiti – rekao je Kalinić.

Nije li ovo šansa jedne generacije da napravi nešto značajno u Europi?

- Složio bih se s vama, lani smo igali protiv Sampdorije i nismo bili daleko..

Nikola Kalinić - centarfor i trener Goran Vučević. Foto: Nikola Vilić/ Cropix
Sad je pozicija bolja nakon rezultata iz prve utakmice i ovo nam je doista velika šansa! Dat ćemo sve od sebe da je iskoristimo, u to budite sigurni! – poručio je najbolji igrač Hajduka Nikola Kalinić.

Hajduk je  poslije ručka otišao u Rogoznicu da prespava u marini Frapa, svojoj staroj bazi koju koristi kao karantenu. Nedostaju Goran Rubil zbog žutih kartona, te ozlijeđeni Dario Jertec i otprije još Giovanni Rosso.

„Bijeli“ se vraćaju u Poljud poslije ručka, na današnji popodnevni odmor i – iščekivanje utakmice koja počinje u 20.45 sati.

Na posljednjem treningu Hajduka uoči 'utakmice godine’ protiv Deportiva zatvorenom za javnost u momčadi koju je trener Goran Vučević uvježbavao iznenađujuće se pojavio Jurica Buljat koji ove sezone nije dobivao previše prilika.

Zadranin bi se po Vučevićevim planovima našao u veznom redu, ispred četvorke u obrambenoj liniji Hajduka i s posebnim zadatkom. Starteg 'bijelih’ namijenio mu je ulogu flastera, vjerojatno na najboljem igraču momčadi iz La Corune Juanu Carlosu Valeronu.

Klasični zadnji vezni bit će Josip Skoko, a istureniji od njega Srđan Andrić. Sudeći po treningu u vrhu napada igrat će Nikola Kalinić, pomagat će mu u nešto povučenijoj ulozi Mladen Bartolović, a veznu liniju trebao bi zaokružiti Senijad Ibričić.

Umjesto 'požutjelog’ Gorana Rubila na desnom boku bi se trebao pojaviti Juričin rođak Marijan Buljat, ali do sutra se ipak sve može promijeniti.

Posebno se se vježbali prekidi koji su se ove sezone pokazali velikom boljkom Splićana, ali znakovito ijedanaesterci tijekom kojih su igrači bili raspoloženi. Ipak je pitanje koliko je to optimistična vijest, budući za prolaz na jedanaesterce treba imati i raspoloženog vratara.

Srijeda nije bio dan Hajdukovih vratara iako su Danijel Subašić i Vjekoslav Tomić poznati po zaustavljanju udaraca s bijele točke.

A četvrtak?

Bez ometanja uoči utakmice

TIgrači i stožer stigli su u četvrtak oko podne iz svoje karantene u Marini Frapa u poljudske prostorije, gdje su imali lagani ručak. Pritom je medijima zabranjen bilo kakav kontakt s igračima kako ih se ne bi ometalo.

Oko poljudske ljepotice osjetna je nervoza i nestrpljivo iščekivanje, a red i ispred blagajne gdje se prodaju posljednje ulaznice, one najskuplje za zapad.

Špijun potjeran s treninga

Hajdukovci su potjerali nezvanog gosta koji im je - uvjereni su - špijunirao trening?! O tom događaju odmah je na pressici novinare izvijestio trener Hajduka Goran Vučević kazavši kako je poslao svoga pomoćnika Antu Mišu izviditi što taj čovjek snima i kako to da foto-aparatom cilja baš u trenu kad se prvotimci namjeste izvesti prekid, slobodan udarac, napad kontra obrane.

Miše je došao do neznanca i kazao mu da se udalji, konverzacija je obavljena na engleskom, a stranac se nije pravio Englez, nego se odmah udaljio. Što je snimio, snimio je...

Ostalo je nejasno nije li to bio običan turist ili neki Španjolac, možda “plaćenik“ koji je doista po naputku Deportiva pokušao dokučiti cake s treninga “bijelih“.

- Jedan nas je slikava’, pa smo ga udaljili - rekao je Vučević.

- Nismo paranoični, nego nam je baš slikavao prekide - dodao je.

Miše je kvalitetno obavio zadatak, nije neznancu više palo na pamet prići ogradi. Veliki ulog i značaj utakmice poslao je u Poljud pravog špijuna, što spada u dodatnu intrigu večerašnjega spektakla.

Vejić čeka prolaz Hajduka

Deportivo La Coruna okupira misli cijeli dan, a večerašnji ishod mogao bi usmjeriti Hajdukove poteze u preostala tri dana prijelaznog roka.

Ako Hajduk prođe dalje i plasira se u ždrijeb prvoga kola Kupa UEFA (što je, primjerice, uspjelo Borcu iz Čačka) odmah bi pokušao angažirati Hrvoja Vejića!

Vejić je zainteresiran za povratak i njegov dolazak ponovo u bijeli dres iz Sibira i Toma iz Tomska sasvim je realan, ali u siječnju, u zimskom prijelaznom roku.

Da dođe ranije bilo bi potrebno i neophodno platiti odštetu, te pregovarati s njegovim sadašnjim klubom u koji je otišao prije tri ljeta, uoči zlosretnih utakmica Hajduka protiv Debrecena (0:3, 0:5). Hoće li Europa sada vratiti dug Hajduku, hoće li se odškrinuti vrata raja dužem trajanju na euro-sceni i hoće li u tom trenutku eliminacije Deportiva Hajduk odmah zagrabiti u kesu i otkupiti iskusnog reprezentativca Vejića?

Nema sumnje kako bi Vejić dodatno konsolidirao obranu i pojačao euro-ambicije već od sredine rujna. Priča je sasvim zavisna o konačnom ishodu današnje utakmice.

Na suđenje pazi Urs Meier

Hajduk - Deportivo La Coruna igraju večeras u Splitu s početkom u 20.45 sati uzvratnu utakmicu 2. pretkola Kupa UEFA. U prvoj utakmici u La Coruni bilo je 0:0, tako da Hajduku za prolaz u 1. kolo treba bilo kakva pobjeda, a gostima iz Galicije ne samo pobjeda, nego i remi izražen golovima (1:1, 2:2, 3:3 itd.).

U slučaju da se u 90 minuta igre ponovi 0:0 iz prve utakmice, igrali bi se produžeci dvaput po 15 minuta, a ako ne bi bilo pogodaka niti nakon 120 minuta igre prišlo bi se izvođenju jedanaesteraca.

Sudac je Gianluca Rocchi, pomoćnici su mu Paolo Calcagno i Walter Giachero, dok je četvrti arbitar Nicola Perpaoli (svi iz Italije).

Delegat UEFA-e je Fernand Meese (Belgija), a kontrolor suđenja Urs Meier (Švicarska).

Od Schalkea do Tottenhama

Šest klubova je do jučer prijavilo svoje predstavnike na Hajdukov faks i e-mail, čiji predstavnici namjeravaju gledati uživo Hajduka i Deportivo, a glasnogovornik “bijelih“ Davor Pavić ih je uredno pobrojao, servirajući medijima značajnu informaciju.

- Tottenham, Olympique Marseille, Schalke 04, Villarreal, Sunderland i Hannover! Upada nam u oči Schalke 04 koji je na Hajdukovim utakmicama redovit, njih se stalno povezuje s praćenjem Nikole Kalinića, premda oko njegove eventualne prodaje jučer nije bilo dodatnih vijesti, osim onoga što je dan ranije objavio predsjednik kluba Mate Peroš

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/na-poljudu-nestrpljivo-cekaju-20-45-hajdukovci-se-vratili-iz-karantene-19191 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=82088954be2594ae94de495275a1a98372c9c10c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Na+Poljudu+nestrpljivo+%C4%8Dekaju+20%3A45%2C+Hajdukovci+se+vratili+iz+karantene&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fna-poljudu-nestrpljivo-cekaju-20-45-hajdukovci-se-vratili-iz-karantene-19191 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fna-poljudu-nestrpljivo-cekaju-20-45-hajdukovci-se-vratili-iz-karantene-19191 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => ‘Vježbali smo penale’, priznao je Hajdukov trener Goran Vučević dodajući kako tajna uspjeha leži u strpljivom građenju napada [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘bijeli’ dočekali španjolce u uzvratnom susretu drugoga pretkola kupa uefa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajduk‘bijeli’ dočekali španjolce u uzvratnom susretu drugoga pretkola kupa uefa

Na Poljudu nestrpljivo čekaju 20:45, Hajdukovci se vratili iz karantene

Piše PSD.
27. kolovoza 2008. - 14:29
‘Vježbali smo penale’, priznao je Hajdukov trener Goran Vučević dodajući kako tajna uspjeha leži u strpljivom građenju napada

Goran Vučević i Nikola Kalinić su se pred novinarima pojavili u istim majicama, Hajduk, pobjedu sniva i Pjaca i Riva. Planski nastup:

- Je, ovo su pobjedničke majice – dali su uglas do znanja kako će pressica najave utakmice Hajduka protiv Deportiva u okviru uzvrata drugog kvalifikacijskog kola za Kup UEFA proteći u optimističkom tonu.

Potencirao je optimizam nsam Vučević kad je na pitanje bi li potpisao 0:0 na kraju utakmice (znači, produžeci!), ili pak u 80. minuti (bio bi to finiš pun nade i ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 08:51