stdClass Object ( [id] => 19252 [title] => Kalinić: U napadu sam bio previše usamljen! Vučević: Moramo se okrenuti prvenstvu (VIDEO I FOTO) [alias] => kalinic-u-napadu-sam-bio-previse-usamljen-vucevic-moramo-se-okrenuti-prvenstvu-video-i-foto [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hajduk je pao, to je surova istina. Sve je tako jednostavno, u Europu se ne prolazi na račun žestine i srca. Bijeli, objektivno, nemaju kvalitet za podvig.

Neoprostivo je ipak da se pojedinim igračima, prvenstveno kapetanu Srđanu Andriću, događaju kratki spojevi s baš nepotrebnim ispadima za žute kartone.
Tako je propala još jedna divna nezaboravna splitska noć, po ambijentu i doživljaju, s baš impresivnim okvirom kakav se, kod nas, zaista može doživjeti samo na Poljudu.

I kad bi se bodovi osvajali po toj pjesmi, strasti s tribina, podršci domaćima, Hajduk bi sigurno konkurirao za “prvaka svita”. Međutim, golovi se ne daju s tribina...

Priliku utakmice, tu nema zbora, imao je Nikola Kalinić u 25. minuti. Skoko ga je gurnuo u šansu, idealno poslužio, ali je glavni strijelac Hajduka zakazao. Šutirao je, reklo bi se, po zanatu.

Ma kakvi zanat, kakvi školski udarac, to je morao biti gol. Kalinić ove europske noći nije bio pravi matador, onaj čiji udarac u koridi pripremi bika za zadnji udarac.

Bez obzira na uvažavanje Depora, obzirom da je klub Lige petice, Španjolci nisu ništa naročito. I tu počinje žaljenje, jer bila je prigoda da se snovi navijača Hajduka napokon realiziraju...

Vučevićeva momčad dobro je kontrolirala igru u polju, prvih pola sata. Međutim, pokušaji da se dalekometnim loptama, preskakanjem igre stvori pritisak bili su totalno nedjelotvorni.

Jer, stoperi Deportiva su bili nepogrešivi. S druge strane, kobne slabosti su izlazile na vidjelo redovito kad su Španjolci izvodili prekide, oni su zračili opasnošću.

Obzirom na 0:0 iz La Corune logično je bilo da se igra oprezno, jer s primljenom golom praktički sve je riješeno.

Riki je zagorčao život splitskom puku, golom za kraj svih iluzija domaćina.

z. reić 

1 – Pun stadion ponio je nogometaše Hajduka koji su se već nakon četrdesetak sekundi našli u velikoj prigodi. Kalinić je sve sam napravio, varkom tijela 'izbacio’ Lopa te iskosa s lijeva izišao ispred Aranzubije. Napadač Hajduka je gađao bliži kut, ali je Bask bio spreman.

9 – Velika prilika Deportiva, opet je obrana Hajduka zaspala nakon prekida. Slobodan udarac s desne strane izveo je Guardado i ubacio loptu pred vrata Hajduka. Dvojica igrača gostujuće momčadi ostala su potpuno sama ispred Subašića i gotovo da su mogli birati što napraviti, ali su na koncu najviše jedan drugom zasmetali. Nekontrolirani udarac iz prve Adriana Lopeza 'Piscua’ završio je daleko od vrata. Nesporazum u obrani je bio povod za žestoku raspravu među igračima Hajduka.

13 – Gabrić se sam požrtvovno izborio za loptu između nekolicine igrača španjolske momčadi i uputio opasan udarac s vrha šesnaesterca, ali je lopta prošla iznad grede.

14 – Hajduk je s pravom tražio jedanaesterac, ali ga nije dobio. De Guzman nije uspio primiriti loptu u svom šesnaestercu koja mu se pri 'štopavanju’ odbila u ruku, ali je sudac Rocchi na zaprepaštenje poljudske publike i nogometaša Hajduka ostao nijem.

15 – Opet je u glavnoj ulozi Kanađanin De Guzman koji je prekršajem s leđa zaustavio Kalinića kada su tri igrača 'bijelih’ u izglednoj kontri išla na dvojicu obrambenih igrača Deportiva. Rocchi ga je nagradio žutim kartonom.

16 – Snažan slobodan udarac Jurice Buljata završio je u živom zidu, a jedna baklja s istočne tribine na travnjaku.

23 – Izgledna kontra Hajduka, loptu je vukao Andrić, ali je Adrian Lopez bio brži.

25 – Stopostotnu priliku nije realizirao Kalinić. Skoko je izveo minijaturu pored nekolicine igrača Deportiva i idealno uposlio Kalinića. Napadač Hajduka se našao sam ispred Aranzubije koji ga je još jednom uspio nadmudriti i obraniti prizemni udarac. Nakon kornera je pokušao Gabrić iz okreta, ali je lopta otišla preko vrata. Deportivo još nije uspijevao pronaći svoju igru. S tribina se orilo 'hoćemo pobjedu’.

36 – Ubacio je Guardado, lopta se pred Subašićem odbijala kao na fliperu, ali ju je ipak uspio prigrliti.

0:1 Riki

43 – Depor je poveo, a tribine zamukle. Veliki pad u igri Hajduka rezultirao je pogotkom gostiju. Jurica Buljat je 'ispao’ na desnoj strani, a duplim pasom iskosa ispred Subašića izišao je Filipe.

Pratio ga je Maloča, i kada se činilo da je kut prenezgodan da izravno ugrozi vrata, prevario je domaću obranu i neopreznog Subašića (kroz noge!) te ubacio loptu pred vrata gdje je spreman bio Riki.

51 – Hajdukova igra nije ni sjena one iz prvih pola sata susreta, a Španjolci su strpljivo čekali svoju priliku iz kontri. Stoga ni trener Deportiva Lotina koji je zbog kazne zarađene prije tri godine na klupi Espanyola bio u svečanoj loži nije djelovao previše zabrinut kao što je dijelom bio prije susreta. Tada je pitao delegata Belgijanca Meesea može li se na poluvremenu spustiti do svlačionice što mu je bilo zabranjeno.

54 – Nakon što je izborio korner udarac je oprobao Tičinović, ali mu lopta nije najbolje sjela.

55 – Andrić je požutio zbog prigovora nakon jednog dvojbenog prekršaja na sredini terena.

57 – Torcida je na sjeveru podigla transparent 'Vi nikada nećete ostati sami’ i pjesmom razbudila atmosferu, ali je počela i bakljada.

Crveni Andrić

65 - Isključenje Andrića! Kapetan i jedan od najiskusnijih igrača Hajduka bespotrebno je u želji da se dokopa lopte koje je već bila u rukama Aranzubije 'zakačio’ vratara gostiju. Rocchi je bio nemilosrdan, drugi žuti, odnosno crveni karton. Prvi žuti karton zbog prigovora, a drugi zbog prekršaja u izgubljenoj situaciji!

69 – Manjak igrača u polju odmah se osjetio. Najbolji igraš susreta Riki je sam izišao ispred Subašića. Uspio ga je sustići Gabrić, ali ga je varkom tijela napadač gostiju nadmudrio. Iskosa s desne strane šutirao je prema Subašiću koji je bio spreman.

74 – Torcida je odala počast vartogascima preminulima na Kornatima prošlog ljeta. Podigli su transparente s njihovim imenima uz stihove 'Poljubi zemlju po kojoj hodaš’ i pljesak cijelog stadiona.

0:2 Verdu

87 – Jedanaesterac za Deportivo realizirao je Verdu. U klizećem startu Maloča je pokupio Rodriguez, a sudac pokazao na bijelu točku. Verdu je gađao i pogodio lijevu stranu Subašićevih vrata, koji je pogodio stranu ali ostao kratak

Crveni De Guzman

90 – Drugi žuti, odnosno crveni karton za De Guzmana. Vezni igrač Španjolaca isključen je zbog prekršaja na Skoki.

90+1 – Nesigurnost Aranzubije nakon prekida nije kažnjena.

Vučević: Da smo...

Trener Hajduka Goran Vučević nakon susreta nije krio razočaranost, ali je ipak rekao kao je poraz rezultat evidentne razlike u kvaliteti između momčadi.

- Znao sam da je Deportivo odlična momčad. Rekao sam prije susreta kako je Deportivo favorit te se to i pokazalo. Težio sam da igramo strpljivo u svim linijama, ali susret se igra 90 minuta, a ne 30. Da smo postigli pogodak na početku susreta možda smo se mogli nećemu nadati. Željeli smo pred punim stadionom napraviti izneneđenje, sve smo pokušali, ali ovo je realnost i moramo to prihvatiti – rekao je Vučević gotovo rezolutnim glasom, gotovo kao da se kao i publika davno prije službenog završetka susreta pomirio s porazom.

- Prvih pola sata igre smo se jako dobro držali, ali teško je protiv ovakvog Deportiva izdržati u istom ritmu cijeli susret. Nakon isključenja Andrića sve je bilo gotovo – komentirao je trener Hajduka na presici nakon utakmice i sam naglašavajući pad u igri pred kraj prvog poluvremena koji je donio Deportivu, kasnije se dokazalo, nedostižnu prednost.

- U prvih pola sata je sve štimalo, a zatim smo pali nakon čega je uslijedio za mene neshvatljiv pogodak. Tri naša igrača ispala su iz igre dosta naivno, zaista mi je to nerazumljivo. U drugo smo poluvremenu zatim pokušali ući s više rizika, ali u tome nas je dijelom i loš tren zaustavio. Međutim koliko se ja sjećam mi u drugom poluvremenu nismo stvorili nijednu pravu prigodu – zavapio je Vučević koji je na pitanje o igri Jurice Buljata na poluvremenu rekao.

- Mislim da njegova zamjena sve govori. Nažalost mi na toj poziciji nismo imali pravog igrača. Nismo mogli računati na Rubila, a na mjestu desnog bočnog jedino rješenje bio je Jurica Buljat.

Nakon još jednog ranog ispadanja iz europskih natjecanja Hajduk se mora vratiti u stvarnost domaćeg prvenstva.

- Bit će teško, moramo dignuti moral nakon ovoga i okrenuti se prventsvu. Pitanje je koji su limiti ove momčadi – zapitao se Vučević.

Njegov kolega na suprotnoj starni Miguel Angel Lotina susret je promatrao s tribine znog kazne koju je zaradio još kao trener Espanyola. Svjestan je kako njegova momčad nije najbolje ušla u susret, ali je na koncu autoratitivno promarširala kroz Split ispred više od 30 tisuća domaćih vatrenih navijača.

- Nije dobro ušli u susret. U prvih 15 minuta u našoj igri je bila prisutna velika nervoza i imali smo mnogo pogrešaka. Kasnije smo poečli dobivati duele na sredini travnjaka i povezali igru, a u drugom poluvremenu smo potpuno usporili utakmicu – komentirao je Lotina koji složio s novinarskom  konstatacijom kako je na koncu sve ispalo jednostavno za Deportivo.

- Na početku je bilo teško, ali nakon isključenje Andrića je zaista bilo lako okončati utakmicu – rekao je trener španjolske momčadi koji je na upit o igračima Hajduka izjavio kako tu ima zanimljivog kadra.

- Imate interesantne igrače u napadu, centralnog napadača (op. a. Kalinić), i veznoj liniji. Kada uđete u Europsku uniju vaši igrači će sigurno igrati diljem Španjolske u najjačim klubovima. 

Frane vulas

 

Kalinić: U napadu sam bio sam...

Mladen Bartolović: - Navijači su bili jedini dobri, iako smo u prvom poluvremenu stvorili dvije ili tri prilike. Da smo zabili, tko zna što je moglo biti. Drugo poluvrijeme odigrali smo zaista loše, nismo se predali nakon primljenog pogotka, htjeli smo napasti, ali, na žalost, nismo uspjeli. Deportivo je drugi dio odigrao fenomenalno. Svake godien se ponavlja isto, ispadamo iz Europe već u kolovozu, nadam se da će biti bolje

Nikola Kalinić: - Imali smo šanse koje nismo iskoristili. Deportivo je zasluženo prošao dalje. U napadu sam se malo osjetio sam, nije bilo lako protiv njihove obrane

Marijan Buljat: - Deportivo je vrlo iskusna ekipa, išli su na to da zabiju jedan gol koji ih je približavao prolasku dalje. Ostaje žal, jer ovo je bila velika prilika. Šteta, mogli smo igrati još dvije utakmice za ulazak u Ligu UEFA. U Osijeku će u nedjelju sigurno biti teško

Ivan Buljan, tehnički direktor Hajduka: - Gosti su bili bolji, iako smo mi dobro počeli i stvorili dvije-tri prilike za vodstvo. Na žalost, završilo je kako je završilo

Danijel Aranzubia, vratar Deportiva: - Utakmica je za nas bila vrlo teška, pravi susret na ispadanje. U prvom poluvremenu Hajduk je igrao vrlo dobro i imali smo poteškoća u zaustavljanju domaćih igrača. Ambijent je bio odličan, publika nosi Hajduka koji igra na njezinim krilima.

                                                                                                                  Toni BILIĆ

HAJDUK - DEPORTIVO 0:2 (0:1)

SPLIT - Gradski stadion u Poljudu.

Gledatelja oko 35.000.

Sudac: Gianluca Rocchi (Italija) - 5,5.

Uzvratna utakmica 2. kvalifikacijskog kola Europskog nogometnog kupa UEFA. Budući da je u prvoj utakmici u La Coruni bilo 0:0 s ukupnih 2:0 dalje se plasirao Deportivo.

Crveni kartoni, drugi žuti: Srđan Andrić (Hajduk) u 65. minuti zbog prekršaja i Julian De Guzman (Deportivo) u 91. minuti zbog prekršaja.

Žuti kartoni: J. Buljat i Maloča (Hajduk), te Laure (Deportivo).

Strijelac: 0:1 Riki (43), 0:2 Verdu (87, 11m).

Najbolji igrač: Riki Sanchez (Deportivo).

HAJDUK: Subašić (5), J. Buljat (5) (od 46. Linić 5), Gabrić (5), Skoko (5,5), Maloča (5), Živković (5,5), Bartolović (5,5) (od 73. Oremuš -), M. Buljat (5), Kalinić (6), Andrić (5), Tičinović (6) (od 59. Ibričić 5).

DEPORTIVO LA CORUNA: Aranzubia (7), Laure (6,5), Filipe (7), De Guzman (6,5), Lopo (6,5), Adrian Lopez Piscu (7) (od 69. Ze Castro -), Juan Rodriguez (7), Antonio Tomas (6,5), Riki (7,5) (od 82. Mista -), Valeron (6,5) (od 60. Verdu 6,5), Guardado (7).

Sve pet...

Subašić 5 - Iskazao je nesigurnost u istrčavanju a prvi, presudni gol primio je iz peterca. Nekako uvijek smatramo da Hajdukov vratar mora biti spasitelj, a ne samo skretničar

J. Buljat 5 - Oštrinom se odmah “dokopao” žutog kartona a presudnoj akciji utakmice on nije bio na svom mjestu po desnoj strani te je gostima bilo lakše prodati kontru.

(od 46. Linić 5) - Takva zamjena nipošto nije mogla ubrizgati svježu krv a najmanje polet “bijelima”

Gabrić 5 - Njegov trud je uobičajen, ali pogotovo ovakva utakmica nadilazi mu mogućnosti

Skoko 5,5 - Barem je u njemu Hajduk imao naznaku nogometaša koji bi se povremeno mogao oduprijeti dominaciji gostiju iz španjolske Galicije

Maloča 5 - Previše posla a premalo toga dobro urađenog

Živković 5,5 - Sasvim slično kao i Maloča, njegovo iskustvo i klasa ipak mu dodjeljuju pola ocjene više od suigrača, ali ni to nije spasonosna formula. Trebalo bi mu još ruku i nogu da začepi sve buže

Bartolović 5,5 - Tu i tamo smo ga vidjeli, nešto bi pokušao kao polušpic ili iza Kalinića ili pak na desnoj strani premda je učinak ostao nevidljiv

(Od 73. Oremuš -) - Nevidljiv

M. Buljat 5 - Gurnut sasvim ofanzivno, čak kao vezni igrač a ne samo po desnoj strani. Imao je priliku da se nametne, ali je nije iskoristio

Kalinić 6 - On je ipak igrač i klasa za svoje suigrače, našao se u dvije izvrsne prilike, ali ih nije uspio realizirati. Ovaj Hajduk smije reflektirati tek na šansu dvije protiv ovakvog protivnika, Kalinić ih je stekao, zaradio, izborio ali ih nije realizirao

Andrić 5 - Da ne bi crvenog kartona zaslužio bi nešto više, ovako se dao upecati na pinpinele talijanskog suca Rocchija koji je štitio Španjolce a prema Hajduku imao mačehinski odnos

Tičinović 6 - Jedini je on uz Kalinića mogao i uspijevao dobiti poneki duel i šteta je da je zamijenjen, trener Vučević je procjenio kako je okopnio i povukao ga je iz igre..

(Od 59. Ibričić 5) - Ušao je Ibro, ali je svojim nastupom potvrdio da ga je Vučević s pravom od početka držao na klupi. Nismo ga primjetili, viroza ili nervoza, možda iscrpljenost, ali je 10 milijuna kuna vrijedan nogometaš u utakmici godine ostao sasvim sa strane neupotrebljiv ili neiskorišten, na isto mu dođe.

Slaven ALFIREVIĆ

 foto: CROPIX 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Hajduk - Deportivo 0:2 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-08-28 17:53:07 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-08-29 09:14:35 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-08-28 22:31:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 19267 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2008\/08\/29\/sport\/hajduk00.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/deportivo_hajduk8-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/tuga_navijac-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/transparent_srna-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/torcida_vatrogasci-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/torcida_transparent-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/torcida_koreografija-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/sinovcic_tomasov-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/pogodak_deportivo-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/hajduk_tuga-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/hajduk_deportivo8-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/hajduk_deportivo6-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/hajduk_deportivo4-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/deportivo_lotina-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/deportivo_hajduk-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/deportivo_hajduk9-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/hajduk15.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/deportivo_hajduk7-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/deportivo_hajduk6-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/deportivo_hajduk5-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/deportivo_hajduk4-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/deportivo_hajduk3-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/deportivo_hajduk2-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/deportivo_hajduk1-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/balic_metlicic-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/asanovic_bilic-280808.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/hajduk14.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/hajduk13.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/hajduk12.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/hajduk11.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/29\/sport\/Hajduk\/hajduk10.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"350x250"},{"size0":"390x550"},{"size0":"700x406"},{"size0":"700x385"},{"size0":"700x329"},{"size0":"700x427"},{"size0":"700x386"},{"size0":"426x550"},{"size0":"700x400"},{"size0":"700x464"},{"size0":"700x484"},{"size0":"700x406"},{"size0":"700x465"},{"size0":"700x414"},{"size0":"700x438"},{"size0":"405x550"},{"size0":"600x399"},{"size0":"700x492"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x362"},{"size0":"700x438"},{"size0":"700x459"},{"size0":"700x486"},{"size0":"457x550"},{"size0":"600x427"},{"size0":"600x429"},{"size0":"600x364"},{"size0":"501x550"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15059520 Threads: 3 Questions: 3156098799 Slow queries: 7051963 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235076158 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/kalinic-u-napadu-sam-bio-previse-usamljen-vucevic-moramo-se-okrenuti-prvenstvu-video-i-foto-19252 [printLink] => /sport/hajduk/kalinic-u-napadu-sam-bio-previse-usamljen-vucevic-moramo-se-okrenuti-prvenstvu-video-i-foto-19252?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 429441 [name] => deportivo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => deportivo [link] => /tag/deportivo ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Hajduk - Deportivo 0:2 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Kalinić: U napadu sam bio previše usamljen! Vučević: Moramo se okrenuti prvenstvu (VIDEO I FOTO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-16-22-56-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/08/29/sport/hajduk00.jpg [galleryCount] => 31 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/08/29/sport/hajduk00.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/deportivo_hajduk8-280808.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/tuga_navijac-280808.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/transparent_srna-280808.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/torcida_vatrogasci-280808.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/torcida_transparent-280808.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/torcida_koreografija-280808.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/sinovcic_tomasov-280808.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/pogodak_deportivo-280808.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/hajduk_tuga-280808.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/hajduk_deportivo8-280808.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/hajduk_deportivo6-280808.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/hajduk_deportivo4-280808.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/deportivo_lotina-280808.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/deportivo_hajduk-280808.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/deportivo_hajduk9-280808.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/hajduk15.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/deportivo_hajduk7-280808.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/deportivo_hajduk6-280808.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/deportivo_hajduk5-280808.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/deportivo_hajduk4-280808.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/deportivo_hajduk3-280808.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/deportivo_hajduk2-280808.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/deportivo_hajduk1-280808.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/balic_metlicic-280808.jpg [title] => ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/asanovic_bilic-280808.jpg [title] => ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/hajduk14.jpg [title] => ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/hajduk13.jpg [title] => ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/hajduk12.jpg [title] => ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/hajduk11.jpg [title] => ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/29/sport/Hajduk/hajduk10.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hajduk je pao, to je surova istina. Sve je tako jednostavno, u Europu se ne prolazi na račun žestine i srca. Bijeli, objektivno, nemaju kvalitet za podvig.

Neoprostivo je ipak da se pojedinim igračima, prvenstveno kapetanu Srđanu Andriću, događaju kratki spojevi s baš nepotrebnim ispadima za žute kartone.
Tako je propala još jedna divna nezaboravna splitska noć, po ambijentu i doživljaju, s baš impresivnim okvirom kakav se, kod nas, zaista može doživjeti samo na Poljudu.

I kad bi se bodovi osvajali po toj pjesmi, strasti s tribina, podršci domaćima, Hajduk bi sigurno konkurirao za “prvaka svita”. Međutim, golovi se ne daju s tribina...

Priliku utakmice, tu nema zbora, imao je Nikola Kalinić u 25. minuti. Skoko ga je gurnuo u šansu, idealno poslužio, ali je glavni strijelac Hajduka zakazao. Šutirao je, reklo bi se, po zanatu.

Ma kakvi zanat, kakvi školski udarac, to je morao biti gol. Kalinić ove europske noći nije bio pravi matador, onaj čiji udarac u koridi pripremi bika za zadnji udarac.

Bez obzira na uvažavanje Depora, obzirom da je klub Lige petice, Španjolci nisu ništa naročito. I tu počinje žaljenje, jer bila je prigoda da se snovi navijača Hajduka napokon realiziraju...

Vučevićeva momčad dobro je kontrolirala igru u polju, prvih pola sata. Međutim, pokušaji da se dalekometnim loptama, preskakanjem igre stvori pritisak bili su totalno nedjelotvorni.

Jer, stoperi Deportiva su bili nepogrešivi. S druge strane, kobne slabosti su izlazile na vidjelo redovito kad su Španjolci izvodili prekide, oni su zračili opasnošću.

Obzirom na 0:0 iz La Corune logično je bilo da se igra oprezno, jer s primljenom golom praktički sve je riješeno.

Riki je zagorčao život splitskom puku, golom za kraj svih iluzija domaćina.

z. reić 

1 – Pun stadion ponio je nogometaše Hajduka koji su se već nakon četrdesetak sekundi našli u velikoj prigodi. Kalinić je sve sam napravio, varkom tijela 'izbacio’ Lopa te iskosa s lijeva izišao ispred Aranzubije. Napadač Hajduka je gađao bliži kut, ali je Bask bio spreman.

9 – Velika prilika Deportiva, opet je obrana Hajduka zaspala nakon prekida. Slobodan udarac s desne strane izveo je Guardado i ubacio loptu pred vrata Hajduka. Dvojica igrača gostujuće momčadi ostala su potpuno sama ispred Subašića i gotovo da su mogli birati što napraviti, ali su na koncu najviše jedan drugom zasmetali. Nekontrolirani udarac iz prve Adriana Lopeza 'Piscua’ završio je daleko od vrata. Nesporazum u obrani je bio povod za žestoku raspravu među igračima Hajduka.

13 – Gabrić se sam požrtvovno izborio za loptu između nekolicine igrača španjolske momčadi i uputio opasan udarac s vrha šesnaesterca, ali je lopta prošla iznad grede.

14 – Hajduk je s pravom tražio jedanaesterac, ali ga nije dobio. De Guzman nije uspio primiriti loptu u svom šesnaestercu koja mu se pri 'štopavanju’ odbila u ruku, ali je sudac Rocchi na zaprepaštenje poljudske publike i nogometaša Hajduka ostao nijem.

15 – Opet je u glavnoj ulozi Kanađanin De Guzman koji je prekršajem s leđa zaustavio Kalinića kada su tri igrača 'bijelih’ u izglednoj kontri išla na dvojicu obrambenih igrača Deportiva. Rocchi ga je nagradio žutim kartonom.

16 – Snažan slobodan udarac Jurice Buljata završio je u živom zidu, a jedna baklja s istočne tribine na travnjaku.

23 – Izgledna kontra Hajduka, loptu je vukao Andrić, ali je Adrian Lopez bio brži.

25 – Stopostotnu priliku nije realizirao Kalinić. Skoko je izveo minijaturu pored nekolicine igrača Deportiva i idealno uposlio Kalinića. Napadač Hajduka se našao sam ispred Aranzubije koji ga je još jednom uspio nadmudriti i obraniti prizemni udarac. Nakon kornera je pokušao Gabrić iz okreta, ali je lopta otišla preko vrata. Deportivo još nije uspijevao pronaći svoju igru. S tribina se orilo 'hoćemo pobjedu’.

36 – Ubacio je Guardado, lopta se pred Subašićem odbijala kao na fliperu, ali ju je ipak uspio prigrliti.

0:1 Riki

43 – Depor je poveo, a tribine zamukle. Veliki pad u igri Hajduka rezultirao je pogotkom gostiju. Jurica Buljat je 'ispao’ na desnoj strani, a duplim pasom iskosa ispred Subašića izišao je Filipe.

Pratio ga je Maloča, i kada se činilo da je kut prenezgodan da izravno ugrozi vrata, prevario je domaću obranu i neopreznog Subašića (kroz noge!) te ubacio loptu pred vrata gdje je spreman bio Riki.

51 – Hajdukova igra nije ni sjena one iz prvih pola sata susreta, a Španjolci su strpljivo čekali svoju priliku iz kontri. Stoga ni trener Deportiva Lotina koji je zbog kazne zarađene prije tri godine na klupi Espanyola bio u svečanoj loži nije djelovao previše zabrinut kao što je dijelom bio prije susreta. Tada je pitao delegata Belgijanca Meesea može li se na poluvremenu spustiti do svlačionice što mu je bilo zabranjeno.

54 – Nakon što je izborio korner udarac je oprobao Tičinović, ali mu lopta nije najbolje sjela.

55 – Andrić je požutio zbog prigovora nakon jednog dvojbenog prekršaja na sredini terena.

57 – Torcida je na sjeveru podigla transparent 'Vi nikada nećete ostati sami’ i pjesmom razbudila atmosferu, ali je počela i bakljada.

Crveni Andrić

65 - Isključenje Andrića! Kapetan i jedan od najiskusnijih igrača Hajduka bespotrebno je u želji da se dokopa lopte koje je već bila u rukama Aranzubije 'zakačio’ vratara gostiju. Rocchi je bio nemilosrdan, drugi žuti, odnosno crveni karton. Prvi žuti karton zbog prigovora, a drugi zbog prekršaja u izgubljenoj situaciji!

69 – Manjak igrača u polju odmah se osjetio. Najbolji igraš susreta Riki je sam izišao ispred Subašića. Uspio ga je sustići Gabrić, ali ga je varkom tijela napadač gostiju nadmudrio. Iskosa s desne strane šutirao je prema Subašiću koji je bio spreman.

74 – Torcida je odala počast vartogascima preminulima na Kornatima prošlog ljeta. Podigli su transparente s njihovim imenima uz stihove 'Poljubi zemlju po kojoj hodaš’ i pljesak cijelog stadiona.

0:2 Verdu

87 – Jedanaesterac za Deportivo realizirao je Verdu. U klizećem startu Maloča je pokupio Rodriguez, a sudac pokazao na bijelu točku. Verdu je gađao i pogodio lijevu stranu Subašićevih vrata, koji je pogodio stranu ali ostao kratak

Crveni De Guzman

90 – Drugi žuti, odnosno crveni karton za De Guzmana. Vezni igrač Španjolaca isključen je zbog prekršaja na Skoki.

90+1 – Nesigurnost Aranzubije nakon prekida nije kažnjena.

Vučević: Da smo...

Trener Hajduka Goran Vučević nakon susreta nije krio razočaranost, ali je ipak rekao kao je poraz rezultat evidentne razlike u kvaliteti između momčadi.

- Znao sam da je Deportivo odlična momčad. Rekao sam prije susreta kako je Deportivo favorit te se to i pokazalo. Težio sam da igramo strpljivo u svim linijama, ali susret se igra 90 minuta, a ne 30. Da smo postigli pogodak na početku susreta možda smo se mogli nećemu nadati. Željeli smo pred punim stadionom napraviti izneneđenje, sve smo pokušali, ali ovo je realnost i moramo to prihvatiti – rekao je Vučević gotovo rezolutnim glasom, gotovo kao da se kao i publika davno prije službenog završetka susreta pomirio s porazom.

- Prvih pola sata igre smo se jako dobro držali, ali teško je protiv ovakvog Deportiva izdržati u istom ritmu cijeli susret. Nakon isključenja Andrića sve je bilo gotovo – komentirao je trener Hajduka na presici nakon utakmice i sam naglašavajući pad u igri pred kraj prvog poluvremena koji je donio Deportivu, kasnije se dokazalo, nedostižnu prednost.

- U prvih pola sata je sve štimalo, a zatim smo pali nakon čega je uslijedio za mene neshvatljiv pogodak. Tri naša igrača ispala su iz igre dosta naivno, zaista mi je to nerazumljivo. U drugo smo poluvremenu zatim pokušali ući s više rizika, ali u tome nas je dijelom i loš tren zaustavio. Međutim koliko se ja sjećam mi u drugom poluvremenu nismo stvorili nijednu pravu prigodu – zavapio je Vučević koji je na pitanje o igri Jurice Buljata na poluvremenu rekao.

- Mislim da njegova zamjena sve govori. Nažalost mi na toj poziciji nismo imali pravog igrača. Nismo mogli računati na Rubila, a na mjestu desnog bočnog jedino rješenje bio je Jurica Buljat.

Nakon još jednog ranog ispadanja iz europskih natjecanja Hajduk se mora vratiti u stvarnost domaćeg prvenstva.

- Bit će teško, moramo dignuti moral nakon ovoga i okrenuti se prventsvu. Pitanje je koji su limiti ove momčadi – zapitao se Vučević.

Njegov kolega na suprotnoj starni Miguel Angel Lotina susret je promatrao s tribine znog kazne koju je zaradio još kao trener Espanyola. Svjestan je kako njegova momčad nije najbolje ušla u susret, ali je na koncu autoratitivno promarširala kroz Split ispred više od 30 tisuća domaćih vatrenih navijača.

- Nije dobro ušli u susret. U prvih 15 minuta u našoj igri je bila prisutna velika nervoza i imali smo mnogo pogrešaka. Kasnije smo poečli dobivati duele na sredini travnjaka i povezali igru, a u drugom poluvremenu smo potpuno usporili utakmicu – komentirao je Lotina koji složio s novinarskom  konstatacijom kako je na koncu sve ispalo jednostavno za Deportivo.

- Na početku je bilo teško, ali nakon isključenje Andrića je zaista bilo lako okončati utakmicu – rekao je trener španjolske momčadi koji je na upit o igračima Hajduka izjavio kako tu ima zanimljivog kadra.

- Imate interesantne igrače u napadu, centralnog napadača (op. a. Kalinić), i veznoj liniji. Kada uđete u Europsku uniju vaši igrači će sigurno igrati diljem Španjolske u najjačim klubovima. 

Frane vulas

 

Kalinić: U napadu sam bio sam...

Mladen Bartolović: - Navijači su bili jedini dobri, iako smo u prvom poluvremenu stvorili dvije ili tri prilike. Da smo zabili, tko zna što je moglo biti. Drugo poluvrijeme odigrali smo zaista loše, nismo se predali nakon primljenog pogotka, htjeli smo napasti, ali, na žalost, nismo uspjeli. Deportivo je drugi dio odigrao fenomenalno. Svake godien se ponavlja isto, ispadamo iz Europe već u kolovozu, nadam se da će biti bolje

Nikola Kalinić: - Imali smo šanse koje nismo iskoristili. Deportivo je zasluženo prošao dalje. U napadu sam se malo osjetio sam, nije bilo lako protiv njihove obrane

Marijan Buljat: - Deportivo je vrlo iskusna ekipa, išli su na to da zabiju jedan gol koji ih je približavao prolasku dalje. Ostaje žal, jer ovo je bila velika prilika. Šteta, mogli smo igrati još dvije utakmice za ulazak u Ligu UEFA. U Osijeku će u nedjelju sigurno biti teško

Ivan Buljan, tehnički direktor Hajduka: - Gosti su bili bolji, iako smo mi dobro počeli i stvorili dvije-tri prilike za vodstvo. Na žalost, završilo je kako je završilo

Danijel Aranzubia, vratar Deportiva: - Utakmica je za nas bila vrlo teška, pravi susret na ispadanje. U prvom poluvremenu Hajduk je igrao vrlo dobro i imali smo poteškoća u zaustavljanju domaćih igrača. Ambijent je bio odličan, publika nosi Hajduka koji igra na njezinim krilima.

                                                                                                                  Toni BILIĆ

HAJDUK - DEPORTIVO 0:2 (0:1)

SPLIT - Gradski stadion u Poljudu.

Gledatelja oko 35.000.

Sudac: Gianluca Rocchi (Italija) - 5,5.

Uzvratna utakmica 2. kvalifikacijskog kola Europskog nogometnog kupa UEFA. Budući da je u prvoj utakmici u La Coruni bilo 0:0 s ukupnih 2:0 dalje se plasirao Deportivo.

Crveni kartoni, drugi žuti: Srđan Andrić (Hajduk) u 65. minuti zbog prekršaja i Julian De Guzman (Deportivo) u 91. minuti zbog prekršaja.

Žuti kartoni: J. Buljat i Maloča (Hajduk), te Laure (Deportivo).

Strijelac: 0:1 Riki (43), 0:2 Verdu (87, 11m).

Najbolji igrač: Riki Sanchez (Deportivo).

HAJDUK: Subašić (5), J. Buljat (5) (od 46. Linić 5), Gabrić (5), Skoko (5,5), Maloča (5), Živković (5,5), Bartolović (5,5) (od 73. Oremuš -), M. Buljat (5), Kalinić (6), Andrić (5), Tičinović (6) (od 59. Ibričić 5).

DEPORTIVO LA CORUNA: Aranzubia (7), Laure (6,5), Filipe (7), De Guzman (6,5), Lopo (6,5), Adrian Lopez Piscu (7) (od 69. Ze Castro -), Juan Rodriguez (7), Antonio Tomas (6,5), Riki (7,5) (od 82. Mista -), Valeron (6,5) (od 60. Verdu 6,5), Guardado (7).

Sve pet...

Subašić 5 - Iskazao je nesigurnost u istrčavanju a prvi, presudni gol primio je iz peterca. Nekako uvijek smatramo da Hajdukov vratar mora biti spasitelj, a ne samo skretničar

J. Buljat 5 - Oštrinom se odmah “dokopao” žutog kartona a presudnoj akciji utakmice on nije bio na svom mjestu po desnoj strani te je gostima bilo lakše prodati kontru.

(od 46. Linić 5) - Takva zamjena nipošto nije mogla ubrizgati svježu krv a najmanje polet “bijelima”

Gabrić 5 - Njegov trud je uobičajen, ali pogotovo ovakva utakmica nadilazi mu mogućnosti

Skoko 5,5 - Barem je u njemu Hajduk imao naznaku nogometaša koji bi se povremeno mogao oduprijeti dominaciji gostiju iz španjolske Galicije

Maloča 5 - Previše posla a premalo toga dobro urađenog

Živković 5,5 - Sasvim slično kao i Maloča, njegovo iskustvo i klasa ipak mu dodjeljuju pola ocjene više od suigrača, ali ni to nije spasonosna formula. Trebalo bi mu još ruku i nogu da začepi sve buže

Bartolović 5,5 - Tu i tamo smo ga vidjeli, nešto bi pokušao kao polušpic ili iza Kalinića ili pak na desnoj strani premda je učinak ostao nevidljiv

(Od 73. Oremuš -) - Nevidljiv

M. Buljat 5 - Gurnut sasvim ofanzivno, čak kao vezni igrač a ne samo po desnoj strani. Imao je priliku da se nametne, ali je nije iskoristio

Kalinić 6 - On je ipak igrač i klasa za svoje suigrače, našao se u dvije izvrsne prilike, ali ih nije uspio realizirati. Ovaj Hajduk smije reflektirati tek na šansu dvije protiv ovakvog protivnika, Kalinić ih je stekao, zaradio, izborio ali ih nije realizirao

Andrić 5 - Da ne bi crvenog kartona zaslužio bi nešto više, ovako se dao upecati na pinpinele talijanskog suca Rocchija koji je štitio Španjolce a prema Hajduku imao mačehinski odnos

Tičinović 6 - Jedini je on uz Kalinića mogao i uspijevao dobiti poneki duel i šteta je da je zamijenjen, trener Vučević je procjenio kako je okopnio i povukao ga je iz igre..

(Od 59. Ibričić 5) - Ušao je Ibro, ali je svojim nastupom potvrdio da ga je Vučević s pravom od početka držao na klupi. Nismo ga primjetili, viroza ili nervoza, možda iscrpljenost, ali je 10 milijuna kuna vrijedan nogometaš u utakmici godine ostao sasvim sa strane neupotrebljiv ili neiskorišten, na isto mu dođe.

Slaven ALFIREVIĆ

 foto: CROPIX 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>































[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/kalinic-u-napadu-sam-bio-previse-usamljen-vucevic-moramo-se-okrenuti-prvenstvu-video-i-foto-19252 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=148fd086c92e622305f92fdc45513d7243a13705 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Kalini%C4%87%3A+U+napadu+sam+bio+previ%C5%A1e+usamljen%21+Vu%C4%8Devi%C4%87%3A+Moramo+se+okrenuti+prvenstvu+%28VIDEO+I+FOTO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fkalinic-u-napadu-sam-bio-previse-usamljen-vucevic-moramo-se-okrenuti-prvenstvu-video-i-foto-19252 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fkalinic-u-napadu-sam-bio-previse-usamljen-vucevic-moramo-se-okrenuti-prvenstvu-video-i-foto-19252 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Hajduk - Deportivo 0:2 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukHajduk - Deportivo 0:2

Kalinić: U napadu sam bio previše usamljen! Vučević: Moramo se okrenuti prvenstvu (VIDEO I FOTO)

Piše PSD.
29. kolovoza 2008. - 00:31

Hajduk je pao, to je surova istina. Sve je tako jednostavno, u Europu se ne prolazi na račun žestine i srca. Bijeli, objektivno, nemaju kvalitet za podvig.

Neoprostivo je ipak da se pojedinim igračima, prvenstveno kapetanu Srđanu Andriću, događaju kratki spojevi s baš nepotrebnim ispadima za žute kartone.
Tako je propala još jedna divna nezaboravna splitska noć, po ambijentu i doživljaju, s baš impresivnim okvirom kakav se, kod nas, zaista može doživjeti samo na Poljudu.

I kad bi se bodovi osvajali po toj pjesmi, strasti s tribina, podršci domaćima, Hajduk bi sigurno konkurirao za “prvaka svita”. Međutim, golovi se ne daju s tribina...

Priliku utakmice, tu nema zbora, imao je Nikola Kalinić u 25. minuti. Skoko ga je gurnuo u šansu, idealno poslužio, ali je glavni strij...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 18:22