StoryEditorOCM
Hajduknema dalje

I regija žudi, nazvao nas je Darko Pančev, legenda Zvezde; I on ima ‘samo jednu želju‘, poslao nam je video za Hajduk

Piše Slaven Alfirević
14. veljače 2024. - 17:56

Darko Pančev, legenda Crvene zvezde i jugoslavenskog, a posebice danas sjeverno-makedonskog nogometa zaželio je čestitati Hajduku rođendan.

Iskoristio je golgeter stara poznanstva, s Harijem Ujkanovićem prije svega, od pamtivijeka starim ambasadorom Hajduka u Skoplju, te nam poručio kako "bijelima" želi sve nabolje za 113. obljetnicu kluba i da osvoje titulu, postanu konačno prvaci Hrvatske poslije toliko godina čekanja.

Možda vam zvuči pretenciozno, jer radi se o golgeteru Zvezde koji je i Hajduku zabijao, ali Pančev je uvijek simpatizirao Hajduk. I to iskreno govori. Istina da pregovori o prelasku u Poljud s obala Vardara nisu upalili, a još od 1984. su očijukali (Hajduk je osvojio u Beogradu seniorski, a Pančev s Vardarom tog istog popodneva juniorski Jugokup, u predigri velikog finala, evo točno 40 godina).

U pregovorima Hajdukova Ante Žaje i Vardarova direktora Zorana Mihajlova, te kasnije kad je struku u Hajduku preuzeo Jurica Jerković, u barem dva pokušaja nije se dogodio "bijeli dim", ali što sad...

Pančeva to ne priječi da emitira iskrene želje i simpatije spram Hajduka:

- Najtoplije vas molim da prenesete najiskrenije čestitke povodom golemog jubileja još većeg Hajduka. Poljud i sjajni, veliki igrači u bijelim dresovima, bili su ogromna inspiracija svima nama koji volimo "balun", kako vi kažete. Rijetko je koji klub zaslužio toliko simpatija i poštovanja u svijetu nogometa. Zato imate "celosno" (potpuno, op. a.) pravo da budete ponosni i slavite još dugo vaše jubileje. Čestitam od srca, uz najljepše želje veliki pozdrav iz Skoplja vam šaljem - javio se Darko Pančev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:17