stdClass Object ( [id] => 19186 [title] => De Guzman: Kad zabijemo gol ni pun stadion neće pomoći Hajduku [alias] => de-guzman-kad-zabijemo-gol-ni-pun-stadion-nece-pomoci-hajduku [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Ne bojimo se  ni golova Nikole Kalinića, ni vatrene atmosfere na stadionu u Splitu o kojoj smo dosta čuli, kazao je Julian De Guzman

Deportivo je u srijedu nešto iza 12.30 sa zakašnjenjem od pola sata sletio u Resnik, ali su vrlo malo pažnje posjetitelji zračne luke posvetili španjolskim nogometašima.

Većinu gužve stvorili su odlasci i dolasci putnika u još uvijek vidljivoj turističkoj sezoni, a nogometaše - “tko šiša”.

- Tko stiže? - upitao je jedan stranac na engleskom jeziku kolegu fotoreportera iz drugoga lista kada se već zbog nekolicine predstavnika medija dalo naslutiti kako se očekuje “netko važan”.

 - Dolazi Deportivo - dobio je jednostavan odgovor.

- Tko dolazi? - opet je zapitao turist s vidno zbunjenim pogledom i time sve rekao.

Čak ni domaći posjetitelji Zračne luke nisu previše “obadavali” slavnu španjolsku momčad.

- Dolazi Deportivo - rekao je s ushitom jedan “domaći”.

- Ma je, ali ne da mi se sad čekat - uzvratio mu je nezainteresirani prijatelj u ne odveć velikoj gužvi na izlazu.

Nije to više onaj Deportivo koji je žario i palio Europom u posljednjih petnaestak godina, što se vidjelo i po igračima koji su jedan za drugim ulazili u autobus koji ih je odveo do njihove hrvatske baze u Le Meridien Lav hotelu u Podstrani.

Međutim, ne može se i ne smije zanemariti veličina i snaga momčadi koja u svom sastavu ima jednog Juana Carlosa Valerona ili Sergija. Momčadi koja će danas do vrha napuniti Poljud.

Za razliku od očekivanog većina španjolskih igrača nije ostavljala dojam velikih zvijezda. Pojedincima nije bilo teško reći u hodu rečenicu ili dvije uoči susreta, ali, na žalost, s hrvatskim novinarima ipak nisu uspjeli naći zajednički jezik. Španjolski pričaju svi osim novinara, a engleski ili neki drugi strani jezik svi osim većine igrača Deportiva!

Riki nas je prvi zbog toga morao “otkantati”, a i spomenuti Valeron je imao najbolju volju i minutu vremena. Pokušali smo se sporazumijeti i rukama i nogama, ali nije išlo.

Meksikanac Andres Guardado se na poziv pozdravio s nama, ali opet jezična barijera. Tko nam je kriv kada nismo više gledali meksičke sapunice. “Por favor” (molim) i “Rosa salvaje” (Divlja ruža - tko je nije gledao?) su vrhunac poznavanja španjolskog gorepotpisanog.

Ipak, Guardado nas je uputio na tamnoputog Kanađanina Juliana De Guzmana, jedinog u momčadi uz Brazilca Filipea koji barata engleskim. Guzman je platio “buletu”.

- Očekujemo vrlo tešku utakmicu, neće biti nimalo lako. Ući ćemo otoreno u susret. Naš cilj je postići pogodak, a to bi nas sasvim približilo plasmanu u prvo kolo Kupa UEFA jer bi Hajduk tada morao postići dva. Želimo pogodak - najavio je ofenzivnu predstavu svoje momčadi 27-godišnji veznjak.

De Guzman je u prvom susretu ušao s klupe umjesto Ze Castra, a za današnji susret trener Miguel Angel Lotina dvoji između njega i Antonija Tomasa.

- Igrat ćemo ofenzivno, ali i pametnije nego tijekom prvoga susreta. Hajduk će također morati zaigrati otvorenije jer igra pred svojom publikom. Ako ga uspijemo spriječiti da postigne pogodak na samome početku susreta sve će krenuti u za nas željenome smjeru - smatra Kanađanin kojega ne zabrinjava pun Poljud.

- Čuo sam mnogo o vatrenoj atmosferi na stadionu u Splitu, ali ne pribojavamo se toga. Tribine će sigurno biti velika podrška Hajduku, ali iskusna smo momčad. Apsolutno ćemo biti fokusirani samo na zbivanja na travnjaku - najavio je omaleni defenzivni veznjak koji je u svojoj karijeri igrao i za Marseille te Hannover.

Hajduk već duže vrijeme muči problem realizacije o čemu su svjesni i u La Coruni, ali je u posljednjem prvenstvenog ogledu protiv Slaven Belupa najbolji strijelac Nikola Kalinić zabio hat-trick.

- Znamo da je Kalinić opasan napadač, ali imamo mi način kojim ćemo ga zaustaviti da se nađe u prilikama. To smo dokazali i u prvome susretu - rekao je De Guzman.

Prije dva tjedna Deportivo je bio daleko od prave forme, u jeku priprema za novu prvenstvenu sezonu. Na startu Primere u nedjelju ugošćuje Real Madrid, te bi sada trebao biti trkački znatno jači i uigraniji nego u prvome susretu.

- Iz dana u dana sve smo bliže pravoj formi, a ova utakmica nam je pravi ispit za Real. Međutim, u ovom trenutku ne razmišljamo o Madriđanima, sada nam je najvažniji Hajduk. Želimo vratiti Deportivo na put europskih uspjeha - poželio je kanadski reprezentativac.

U španjolskoj javnosti de Guzman je postao poznat nakon što se prošle sezone kladio kako će, ako postigne pogodak Real Madridu, godinu dana izdržati bez seksa.

Nije zabio, a novu okladu nije spominjao, ni za Hajduk ni za Real Madrid, ali upozoravajuće je kako je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine prošloga petka postigao pogodak u 1:1 domaćem remiju s Jamajkom.

Navijači Hajduka sigurno neće imati ništa protiv da se De Guzmanu “posreći” u idućih 365 dana. Bilo kad samo ne danas.

S

Lotina: Travnjak je neregularan...

Medijska konferencija trenera Deportiva Miguela Angela Lotine u trajanju od pet minuta (u što je uračunato i vrijeme potrebno za prijevod pitanja i odgovora) vjerojatno je jedna od najkraćih u povijesti Poljuda!

Lotina je nezadovoljan poljudskim travnjakom koji nakon koncerta Irona Maidena zaista ne izgleda najbolje izjavio kako je neregularan. Pritisak prije susreta ili ne time je uzbrukao duhove.

- Vidi se da je na stadionu održan neki glazbeni događaj, ali kakav je travnjak nama takav je i drugoj momčadi - rekao je Lotina o travnjaku koji sada, za razliku od stanja nakon koncerta, izgleda pristojno, osim na nekoliko mjesta na kojima se trava još oporavlja.

Strateg Deportiva najavio je i kako će uoči nedjeljnog okršaja s Real Madridom na startu Primere na susretu s Hajdukom odmarati četiri igrača koja neće početi utakmicu.

- Ne mogu vam reći o kojim se igračima radi - tajnovit je bio Lotina, ali je potvrdio kako će njegova momčad igrati s četvoricom u zadnjoj liniji.

Nezadovoljstvo i čuđenje kod trenera Deportiva izazvalo je pitanje o slučaju nepoznatog špijuna koji je snimao jučerašnji trening 'bijelih’.

- Španjolski nogomet je sportski, a ovo nije fer pitanje. Nije dobro ambijent uoči susreta začiniti lažima - rekao je Lotina koji je smatrao kako se sugerira da je to djelo nekoga iz redova Deportiva te zbog toga vrlo brzo napustio presicu.

Igrači Deportiva u 19 sati održali su trening na Poljudu, koji je bio otvoren za javnost, ali Lotina nije otkrio svoje karte.

Tomas ili De Guzman

Očekuje se kako će trener Deportiva Lotina momčad postaviti u formaciji 4-2-3-1 u sastavu: Aranzubia - Laure, Lopo, Adrian Lopez ‘Piscu’, Filipe - Sergio, Tomas - Juan Rodriguez, Valeron, Guardado - Riki.

To bi značilo dvije promjene u odnosu na prvi ogled. Iz momčadi su ispali ozlijeđeni Manuel Pablo i Portugalac Ze Castro, a umjesto njih su u igri Antonio Tomas (ili De Guzman) i Laure.

Lotina (2): Suci su iskusni

Lotina je započeo i psihološku igru putem medija uoči susreta. - Ne bojim se da će suci pasti pod pritisak zbog atmosfere na tribinama. Ipak je riječ o internacionalnim sucima - istaknuo je u Marci trener gostiju iz La Corune.

Ukupno je u delegaciji Deportiva iz La Corune u Split čarter letom u polupraznom zrakoplovu stiglo 70-ak osoba, među kojima i šest novinara.

Dvadeset kandidata

U Split je doputovalo 20 igrača Deportiva. Treneru Lotini na raspolaganju su vratari Aranzubia, Fabricio i Manu, obrambeni igrači Laure, Lopo, Za Castro, Adrian Lopez ‘Piscu’ i Felipe, veznjaci De Guzman, Sergio, Juan Rodriguez, Antonio Tomas, Verdu, Cristian, Pablo Alvarez, Valeron, i Guardado, te napadači Riki, Omar Bravo i Mista.

Nema ozlijeđenih Manuela Pabla, Barragana, Lafite i Xisca.

Lotina (1): Bit će vruće

Trener Deportiva Miguel Angel Lotina istaknuo je kako ne vjeruje da će Hajduk na Poljudu ponoviti defenzivnu igru iz prvog susreta.

- Hajduk neće igrati kao u prvom ogledu, ali neće ni srljati. Svjesni smo napadačke snage Hajduka koja će posebno doći do izražaja na domaćem travnjaku poznatom po vrućoj atmosferi - rekao je Lotina za Marcu.


Španjolci na aerodromu Foto Paun Paunović / CROPIX

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ne bojimo se ni golova Nikole Kalinića, ni vatrene atmosfere na stadionu u Splitu o kojoj smo dosta čuli, kazao je Julian De Guzman [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometaši deportiva doputovali u split uvjereni kako će upravo danas započeti njihov veliki povratak na euro-scenu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-08-27 22:00:46 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-08-27 22:25:18 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-08-27 22:24:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6389 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4208022 Threads: 4 Questions: 128783200 Slow queries: 55546 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3890289 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/de-guzman-kad-zabijemo-gol-ni-pun-stadion-nece-pomoci-hajduku-19186 [printLink] => /sport/hajduk/de-guzman-kad-zabijemo-gol-ni-pun-stadion-nece-pomoci-hajduku-19186?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 429441 [name] => deportivo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => deportivo [link] => /tag/deportivo ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ne bojimo se ni golova Nikole Kalinića, ni vatrene atmosfere na stadionu u Splitu o kojoj smo dosta čuli, kazao je Julian De Guzman [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometaši deportiva doputovali u split uvjereni kako će upravo danas započeti njihov veliki povratak na euro-scenu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => De Guzman: Kad zabijemo gol ni pun stadion neće pomoći Hajduku [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-19-21-44-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => templates/site/images/no_image.png [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [galleryCount] => 0 [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Ne bojimo se  ni golova Nikole Kalinića, ni vatrene atmosfere na stadionu u Splitu o kojoj smo dosta čuli, kazao je Julian De Guzman

Deportivo je u srijedu nešto iza 12.30 sa zakašnjenjem od pola sata sletio u Resnik, ali su vrlo malo pažnje posjetitelji zračne luke posvetili španjolskim nogometašima.

Većinu gužve stvorili su odlasci i dolasci putnika u još uvijek vidljivoj turističkoj sezoni, a nogometaše - “tko šiša”.

- Tko stiže? - upitao je jedan stranac na engleskom jeziku kolegu fotoreportera iz drugoga lista kada se već zbog nekolicine predstavnika medija dalo naslutiti kako se očekuje “netko važan”.

 - Dolazi Deportivo - dobio je jednostavan odgovor.

- Tko dolazi? - opet je zapitao turist s vidno zbunjenim pogledom i time sve rekao.

Čak ni domaći posjetitelji Zračne luke nisu previše “obadavali” slavnu španjolsku momčad.

- Dolazi Deportivo - rekao je s ushitom jedan “domaći”.

- Ma je, ali ne da mi se sad čekat - uzvratio mu je nezainteresirani prijatelj u ne odveć velikoj gužvi na izlazu.

Nije to više onaj Deportivo koji je žario i palio Europom u posljednjih petnaestak godina, što se vidjelo i po igračima koji su jedan za drugim ulazili u autobus koji ih je odveo do njihove hrvatske baze u Le Meridien Lav hotelu u Podstrani.

Međutim, ne može se i ne smije zanemariti veličina i snaga momčadi koja u svom sastavu ima jednog Juana Carlosa Valerona ili Sergija. Momčadi koja će danas do vrha napuniti Poljud.

Za razliku od očekivanog većina španjolskih igrača nije ostavljala dojam velikih zvijezda. Pojedincima nije bilo teško reći u hodu rečenicu ili dvije uoči susreta, ali, na žalost, s hrvatskim novinarima ipak nisu uspjeli naći zajednički jezik. Španjolski pričaju svi osim novinara, a engleski ili neki drugi strani jezik svi osim većine igrača Deportiva!

Riki nas je prvi zbog toga morao “otkantati”, a i spomenuti Valeron je imao najbolju volju i minutu vremena. Pokušali smo se sporazumijeti i rukama i nogama, ali nije išlo.

Meksikanac Andres Guardado se na poziv pozdravio s nama, ali opet jezična barijera. Tko nam je kriv kada nismo više gledali meksičke sapunice. “Por favor” (molim) i “Rosa salvaje” (Divlja ruža - tko je nije gledao?) su vrhunac poznavanja španjolskog gorepotpisanog.

Ipak, Guardado nas je uputio na tamnoputog Kanađanina Juliana De Guzmana, jedinog u momčadi uz Brazilca Filipea koji barata engleskim. Guzman je platio “buletu”.

- Očekujemo vrlo tešku utakmicu, neće biti nimalo lako. Ući ćemo otoreno u susret. Naš cilj je postići pogodak, a to bi nas sasvim približilo plasmanu u prvo kolo Kupa UEFA jer bi Hajduk tada morao postići dva. Želimo pogodak - najavio je ofenzivnu predstavu svoje momčadi 27-godišnji veznjak.

De Guzman je u prvom susretu ušao s klupe umjesto Ze Castra, a za današnji susret trener Miguel Angel Lotina dvoji između njega i Antonija Tomasa.

- Igrat ćemo ofenzivno, ali i pametnije nego tijekom prvoga susreta. Hajduk će također morati zaigrati otvorenije jer igra pred svojom publikom. Ako ga uspijemo spriječiti da postigne pogodak na samome početku susreta sve će krenuti u za nas željenome smjeru - smatra Kanađanin kojega ne zabrinjava pun Poljud.

- Čuo sam mnogo o vatrenoj atmosferi na stadionu u Splitu, ali ne pribojavamo se toga. Tribine će sigurno biti velika podrška Hajduku, ali iskusna smo momčad. Apsolutno ćemo biti fokusirani samo na zbivanja na travnjaku - najavio je omaleni defenzivni veznjak koji je u svojoj karijeri igrao i za Marseille te Hannover.

Hajduk već duže vrijeme muči problem realizacije o čemu su svjesni i u La Coruni, ali je u posljednjem prvenstvenog ogledu protiv Slaven Belupa najbolji strijelac Nikola Kalinić zabio hat-trick.

- Znamo da je Kalinić opasan napadač, ali imamo mi način kojim ćemo ga zaustaviti da se nađe u prilikama. To smo dokazali i u prvome susretu - rekao je De Guzman.

Prije dva tjedna Deportivo je bio daleko od prave forme, u jeku priprema za novu prvenstvenu sezonu. Na startu Primere u nedjelju ugošćuje Real Madrid, te bi sada trebao biti trkački znatno jači i uigraniji nego u prvome susretu.

- Iz dana u dana sve smo bliže pravoj formi, a ova utakmica nam je pravi ispit za Real. Međutim, u ovom trenutku ne razmišljamo o Madriđanima, sada nam je najvažniji Hajduk. Želimo vratiti Deportivo na put europskih uspjeha - poželio je kanadski reprezentativac.

U španjolskoj javnosti de Guzman je postao poznat nakon što se prošle sezone kladio kako će, ako postigne pogodak Real Madridu, godinu dana izdržati bez seksa.

Nije zabio, a novu okladu nije spominjao, ni za Hajduk ni za Real Madrid, ali upozoravajuće je kako je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine prošloga petka postigao pogodak u 1:1 domaćem remiju s Jamajkom.

Navijači Hajduka sigurno neće imati ništa protiv da se De Guzmanu “posreći” u idućih 365 dana. Bilo kad samo ne danas.

S

Lotina: Travnjak je neregularan...

Medijska konferencija trenera Deportiva Miguela Angela Lotine u trajanju od pet minuta (u što je uračunato i vrijeme potrebno za prijevod pitanja i odgovora) vjerojatno je jedna od najkraćih u povijesti Poljuda!

Lotina je nezadovoljan poljudskim travnjakom koji nakon koncerta Irona Maidena zaista ne izgleda najbolje izjavio kako je neregularan. Pritisak prije susreta ili ne time je uzbrukao duhove.

- Vidi se da je na stadionu održan neki glazbeni događaj, ali kakav je travnjak nama takav je i drugoj momčadi - rekao je Lotina o travnjaku koji sada, za razliku od stanja nakon koncerta, izgleda pristojno, osim na nekoliko mjesta na kojima se trava još oporavlja.

Strateg Deportiva najavio je i kako će uoči nedjeljnog okršaja s Real Madridom na startu Primere na susretu s Hajdukom odmarati četiri igrača koja neće početi utakmicu.

- Ne mogu vam reći o kojim se igračima radi - tajnovit je bio Lotina, ali je potvrdio kako će njegova momčad igrati s četvoricom u zadnjoj liniji.

Nezadovoljstvo i čuđenje kod trenera Deportiva izazvalo je pitanje o slučaju nepoznatog špijuna koji je snimao jučerašnji trening 'bijelih’.

- Španjolski nogomet je sportski, a ovo nije fer pitanje. Nije dobro ambijent uoči susreta začiniti lažima - rekao je Lotina koji je smatrao kako se sugerira da je to djelo nekoga iz redova Deportiva te zbog toga vrlo brzo napustio presicu.

Igrači Deportiva u 19 sati održali su trening na Poljudu, koji je bio otvoren za javnost, ali Lotina nije otkrio svoje karte.

Tomas ili De Guzman

Očekuje se kako će trener Deportiva Lotina momčad postaviti u formaciji 4-2-3-1 u sastavu: Aranzubia - Laure, Lopo, Adrian Lopez ‘Piscu’, Filipe - Sergio, Tomas - Juan Rodriguez, Valeron, Guardado - Riki.

To bi značilo dvije promjene u odnosu na prvi ogled. Iz momčadi su ispali ozlijeđeni Manuel Pablo i Portugalac Ze Castro, a umjesto njih su u igri Antonio Tomas (ili De Guzman) i Laure.

Lotina (2): Suci su iskusni

Lotina je započeo i psihološku igru putem medija uoči susreta. - Ne bojim se da će suci pasti pod pritisak zbog atmosfere na tribinama. Ipak je riječ o internacionalnim sucima - istaknuo je u Marci trener gostiju iz La Corune.

Ukupno je u delegaciji Deportiva iz La Corune u Split čarter letom u polupraznom zrakoplovu stiglo 70-ak osoba, među kojima i šest novinara.

Dvadeset kandidata

U Split je doputovalo 20 igrača Deportiva. Treneru Lotini na raspolaganju su vratari Aranzubia, Fabricio i Manu, obrambeni igrači Laure, Lopo, Za Castro, Adrian Lopez ‘Piscu’ i Felipe, veznjaci De Guzman, Sergio, Juan Rodriguez, Antonio Tomas, Verdu, Cristian, Pablo Alvarez, Valeron, i Guardado, te napadači Riki, Omar Bravo i Mista.

Nema ozlijeđenih Manuela Pabla, Barragana, Lafite i Xisca.

Lotina (1): Bit će vruće

Trener Deportiva Miguel Angel Lotina istaknuo je kako ne vjeruje da će Hajduk na Poljudu ponoviti defenzivnu igru iz prvog susreta.

- Hajduk neće igrati kao u prvom ogledu, ali neće ni srljati. Svjesni smo napadačke snage Hajduka koja će posebno doći do izražaja na domaćem travnjaku poznatom po vrućoj atmosferi - rekao je Lotina za Marcu.


Španjolci na aerodromu Foto Paun Paunović / CROPIX

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] => [OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/de-guzman-kad-zabijemo-gol-ni-pun-stadion-nece-pomoci-hajduku-19186 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1feffd63d7e3d89001f5f6d438860eab0d4d654f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=De+Guzman%3A+Kad+zabijemo+gol+ni+pun+stadion+ne%C4%87e+pomo%C4%87i+Hajduku&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fde-guzman-kad-zabijemo-gol-ni-pun-stadion-nece-pomoci-hajduku-19186 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fde-guzman-kad-zabijemo-gol-ni-pun-stadion-nece-pomoci-hajduku-19186 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ne bojimo se ni golova Nikole Kalinića, ni vatrene atmosfere na stadionu u Splitu o kojoj smo dosta čuli, kazao je Julian De Guzman [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometaši deportiva doputovali u split uvjereni kako će upravo danas započeti njihov veliki povratak na euro-scenu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajduknogometaši deportiva doputovali u split uvjereni kako će upravo danas započeti njihov veliki povratak na euro-scenu

De Guzman: Kad zabijemo gol ni pun stadion neće pomoći Hajduku

Piše PSD.
28. kolovoza 2008. - 00:24
Ne bojimo se  ni golova Nikole Kalinića, ni vatrene atmosfere na stadionu u Splitu o kojoj smo dosta čuli, kazao je Julian De Guzman

Deportivo je u srijedu nešto iza 12.30 sa zakašnjenjem od pola sata sletio u Resnik, ali su vrlo malo pažnje posjetitelji zračne luke posvetili španjolskim nogometašima.

Većinu gužve stvorili su odlasci i dolasci putnika u još uvijek vidljivoj turističkoj sezoni, a nogometaše - “tko šiša”.

- Tko stiže? - upitao je jedan stranac na engleskom jeziku kolegu fotoreportera iz drugoga lista kada se već zbog nekolicine predstavnika medija dalo naslutiti kako se očekuje “netko važan”.

 - Dolazi ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 21:21