Sport Hajduk

lova neće uteći

Kapetan Bijelih i velika nada hrvatskog nogometa nije se uzbuđivao oko milijunske ponude: Ne žuri mi se, imam još dosta toga dati Hajduku

lova neće uteći

Dribling je postao viralni hit, kako se to kaže moderno, vrti se u eteru, na portalu, kad je na lijevom krilu u gostima kod Osijeka, na prostoru od pet lipa, lijevi bek Domagoj Bradarić gurnija balun kroz noge protivničkom čuvaru.

Niste vidjeli taj filmić? Stvarno niste još??? E, pa obavezno pogledajte, jer taj se potez ne viđa svaki dan na terenima HNL-a, a i šire. Bradarić gura balun kroz noge protivniku, odlazi i centrira, opasno je... I nema veze što iz te akcije nije pao gol.

Bradarić se smješka dok ga pitamo kako mu je to uspjelo. Kad kažemo da je to običavao uradit Ivica Šurjak, ako ga ne bi suparnici kostolomci odnili u reklame, kao da pričamo o pluskvamperfektu, pa pustimo Domagoja da nam priča:

- Nisam to ni od koga pokupio, nego mi je došlo još odavna, vježbajući s balunom. Legao mi je taj potez i tu i tamo ga pokušavam izvesti. Vježbam. Sad mi je uspjelo. U trenutku kad protivnik makne nogu, ja petom iza noge gurnem balun, kroz noge i odem. Ako uspije...

Tko je bio protivnik sad u Osijeku, da ponovimo gradivo?

- Alen Grgić. A izveo sam to i protiv Kadziora s Dinamom, ali me on faulirao, a i u kupu protiv Hajradinovića, isto s Osijekom, ne baš tako, nešto slično, međutim nije bilo tolikog odjeka.

Vjerojatno jer se ispalo iz kupa. A i ovo je puno efektnije. I dribling i pobjeda. Da se navijači zanesu. Pa jeste li rekli Grgiću ‘ćao, žurim’ dok ste projurili kraj njega?

- Nisam. Nije mi palo na pamet. Volim sportsko nadigravanje. U svrhu igre, da se probijem, centriram, a ne dribling k’o dribling...

Svejedno, nije uobičajeno. Pokazuje raskoš talenta i umijeće s balunom. Ima zbog čega je Lille izvukao pet milijuna na stol i još dodao milijunske bonuse, a vi ništa?

- Ništa.

Pa, kako to ništa?! Je li vam žao što već danas niste postali milijunaš kao Ante Palaversa?

- Nije mi žao. Sve je u redu. Neće milijuni uteć. Imam još dosta toga da bih dao Hajduku i da napredujem. Ne žuri mi se. Stvarno. Ako budem dobar, još bolji, bit će i ponuda.

Dođe Lille, Domagoj Lisica svaki čas diže cijenu i nervoza raste i na kraju se stvarno i on predao. Nema prodaje. Da, da objasnimo, nije Lisica vaš zastupnik, nego Menaf Kodro, znamo, a Lisica iz Bibinja dolazio je zbog Lillea.

- Dogovorili smo se još prije prijelaznog roka da ja nisam za odlazak, klub je rekao da nema šanse i bio je to odmah čvrst dogovor i moja obitelj i ja smo na to pristali. Imam divno okruženje obitelji koja mi je baš čvrsta potpora i želim im zahvaliti i javno u ovom trenutku. Sve odluke donosimo zajedno. Dogovorili smo se da za mene ima vremena i da ja pristajem na tu varijantu. Tako sam svo vrijeme vrlo mirno trenirao, bez imalo uzbuđenja.

Ipak su se okolnosti mijenjale vremenom, od prvog dana Turske, do zadnjeg dana prijelaznog roka ponuda je rasla, od dva i pol sve do pet milijuna eura?

- Svejedno. Rekli smo da nećemo u prodaju. Što bude dalje, vidjet ćemo, ali sad sam koncentriran samo na Hajduk.

Mudro rečeno, vi ste pametan dečko, isijava ta smirenost i iskrenost kao da ste već rutiner.

- Ja mogu samo reći da mi je u nedjelju prva utakmica, naravno ako započnem u prvih jedanaest, da startam pred splitskom publikom. Dosad sam odigrao protiv Rudeša sedam ili tako nešto minuta s publikom. Ovo je zapravo premijera.

Prvi izlazak pred splitsku publiku, i vi i Oreščanin? Jeste li uzbuđeni?

- Pozitivno, svakako. Nemam tremu, igrao sam već utakmice, ali bit će to vrlo ugodno iskustvo i jedva čekam da počne. S našom publikom je to ipak posebno. I neće nam biti pritisak, nego potpora. I dodatni motiv, svakako.

Što da javimo napaćenim navijačima?

- Dat ćemo sve od sebe, nakon Osijeka trebalo bi nastaviti pobjedama, makar Lokomotivu treba respektirati.

Da, korektan odgovor. A koga ćete sad nasamariti tom fintom, kroz noge i ‘ćao žurim’? Priznajemo, čekat ćemo devedeset minuta samo da to strpljivo vidimo, uživo u Poljudu?

- Pa, ne razmišljam o tome. Nego da budem što bolji u igri. Znam da moram popraviti igru u obrani.

Pogodili ste iduće pitanje, da vas puno ne hvalimo, jer dogodi vam se i kiks u obrani, postavljanje, pogrešno ispucavanje?

- Znam, znam... Svjestan sam da moram popraviti igru u obrani.

Ali, vaši prethodnici s lijevog beka Robert Jarni i Ivan Strinić isto su tako imali forte u napadu, jedan ima svjetsku broncu iz Francuske, a potonji srebro sad iz Rusije. Možda vas čeka zlato u Americi 2026. godine.

- A što da kažem na to – nasmijao se našim sanjarijama.

Kažite nam malo o igri u obrani, jer to može i mora biti bolje, probija vas ta okomita lopta?

- Igramo malo riskantnije, dogodi se da nas probiju, ja stojim malo više naprijed u odnosu na desnog beka, a fazu obrane trebamo odraditi i mi i vezni red da spriječi takvo dodavanje. Svi zajedno mnogo učimo i fokusirani smo prije svega da popravljamo vlastitu igru.

Igrate na beka, a mnogi misle da možete i na krilu uspješno prodirati?

- Uvijek sam bio bek i tako se vidim i dalje. Probao sam i kao krilo na obje strane, čak i vezni, nije mi to nepoznato, ali se osjećam kao bek. Kažem vam, kad se ja dignem naprid, ako se naglo izgubi balun, moramo to pokrit. To je ključ. I Lokomotiva je opasna u kontrama.

A hoće li se Lille vratit na ljeto?

- A tko zna, ali prvo da mi uđemo u Europu. Želimo to uradit svim srcem i pobjeda u Osijeku je tek početak nade da to doista i možemo. 

‘Znam da kapetanska traka nije samo ukras oko ruke’

Kapetan Domagoj, kad nema Josipa Juranovića i Ante Palaverse, nosite i kapetansku vrpcu?

- To je prije svega velika čast, preuzeti odgovornost. U kadetima je godinama kapetan bio Josip Rakić, veliki radnik, on je sad u Dugopolju. Traka nije samo ukras oko ruke, čega sam i te kako svjestan. 

Domagojeve brojke i slova

- 5 milijuna eura i bonuse stavio je Lille na stol i odbili su

- 9 nastupa je tek imao za Hajduk kad je stigla ponuda

- 11. nastup je meč s Lokomotivom

- 1. put od prve minute pred splitskom publikom

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk