Sport Hajduk

Ovo (ni)je istina

Vrijeme je za pobjedu: Hajduk čak 2639 dana bez trijumfa nad Riječanima u Poljudu

Ovo (ni)je istina

Više od sedam godina Hajduk već ne zna za pobjedu nad Rijekom na domaćem terenu, već 12 susreta u nizu. 

Hoće li napokon sutra po Hajduk biti sretna 13. utakmica?

Prošlo je 2639 dana otkad je Hajduk zadnji put pobijedio Rijeku na svom travnjaku, u Poljudu i u Dugopolju gdje se jednom igralo zbog kazne. Prošle sezone pod vodstvom bivšeg trenera Željka Kopića Hajduk je slavio na Rujevici (2:1) i tako prekinuo ukupni niz bez pobjede nad Rijekom koji je trajao čak 20 utakmica. Međutim, i dalje je Hajduk u lošem nizu u ogledima s Rijekom na svom terenu.

Zadnju pobjedu Hajduk je kao domaćin u Jadranskom derbiju ostvario još 7. kolovoza 2011. godine. Bilo je 2:1, a pogotke za “bijele” koje je tada vodio Krasimir Balakov postigli su Ante Vukušić i Srđan Andrić, a za goste koje je vodio Alen Horvat je smanjio Andro Švrljuga.

Tada je Hajduk igrao u sastavu Subašić, Oremuš, Maloča, Inoha, Lima, Andrić, Trebotić (Brkljača), An. Sharbini, Kukoč (Tomasov), Ah. Sharbini, Vukušić (Vuković).

Serija susreta bez pobjede Hajduka u Jadranskim derbijima u kojima je domaćin počela je kada su na suprotnim stranama bili treneri Mišo Krstičević i Elvis Scoria. Uspješan niz Riječana nastavio je potom slovenski stručnjak Matjaž Kek. Promijenilo se još šest trenera na suprotnoj strani u Jadranskim derbijima odigranima u Splitu (Tudor, Vučević, Burić, Pušnik, Carrillo, Kopić), ali nije Hajduk uspio pobijediti velikog rivala.

Niti jedan od sedmorice trenera koji su prodefilirali klupom Hajduka nije uspio nadmudriti Keka.

No, nedavno je iz Rijeke otišao i Kek. Hajdukovu crnu mačku naslijedio je Igor Bišćan kojem će ovo biti premijera protiv Hajduka na klupi kluba iz Rujevice.    

Spominjali smo proteklih tjedana uspješan niz Hajduka u ogledima s Osijekom, da su donedavno momci iz Gradskog vrta samo jednom slavili na Poljudu u HNL-u, pa je sastav trenera Zorana Zekića nakon deset godina (2008. godine) opet slavio u gradu pod Marjanom. Navodili smo i kako Hajduk nije 11 susreta u nizu izgubio od Lokomotive.

Taj niz Hajduka trajao je 974 dana. Do nedjelje kada su “bijeli” poraženi u Kranjčevićevoj. Ako smo već sve te crne serije igrom slučaja prekinuli, valjda će i sada upalit’.

Neće time razveselit navijače na tribinama jer je ovo prvi od četiri domaća susreta kazne igranja pred praznim stadionom, ali bi to bila idealna čestitka Torcidi baš na 68. rođendan.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk