Sport Hajduk

TEK MU JE 18

Hajduk dočekao novog Bradarića: talentu iz Akademije ponuđen profi ugovor, lijevi je bek koji zabija golove!

TEK MU JE 18

Na lijevoj strani Hajduka ugovor je pripremljen za Domagoja Bradarića, on je mlađi od Hrvoja Relote, a nadire nabujalim ambicijama u Poljudu da mu otvore vrata prve momčadi. Baš mu vjeruju.... Stipendijski mu ugovor istječe 2019., u Poljudu bi ga odmah produžili u profi-obvezu.

Kad se raspravlja o poziciji lijevog braniča u Hajduku onda treba računati na trojicu stranaca, Hysen Memolla, Andre Fomitschow, Steliano Filip... Koga (raz)maknuti, otvoriti prostor mladome Domagoju kojega prvo čeka potpis novog ugovora? Fomitschow se izborio za standardnost, Memolla je bio ozlijeđen šest mjeseci, a prije toga nikoga nije oduševio, dok je Filip ostao – nevidljiv.

U toj priči gdje nema odavna sreće na lijevom beku, otvaraju se vrata mladom Domagoju (10. prosinca 1999.) koji nije u rodu s reprezentativcem Filipom (ne Stelianom, nego Bradarićem).

Premda je branič stiže zabiti i pogotke, u 28 nastupa četiri pogotka je upisao, a o svojoj ulozi na lijevom beku, sve to kroz drugu momčad Hajduka, pričao je:

- Igrao sam i kao krilo i polušpic, nije mi bio problem, mijenjanjem pozicija usavršavam se kao igrač i smatram da mi to može samo pomoći u razvoju karijere.

Prošle zime, bio je na pripremama prve momčadi "bijelih" u Antalyji:

- To je najbolja stvar koja mi se dosad dogodila, neprocjenjivo iskustvo. Postepeno se pripremati za prvoligaške izazove...

Domagoj je od samih početaka u Hajduku, evo već deset godina, prošao je sve kategorije omladinske škole, današnje Akademije, potom je igrao za Hajduk II u trećoj, pa u drugoj ligi i očekuje se iduća skalina, da se kroz gužvu fureštih "na livoga beka" iz drugog plana probije do glavne scene prvotimaca.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk