Sport Domaći nogomet

digli glas

Suci HNS-a o napadu na Bebeka: Te kukavice iz mraka sutra mogu napasti nekog drugog, nećemo više šutjeti!; Najavili i dosad neviđen potez na utakmicama HNL-a

digli glas

Nakon napada na nogometnog suca Ivana Bebeka u Sinju, oglasili su se i ostali suci Elitne i Prve skupine HNS-a.

Procurila fotografija s Hitne pomoći: pogledajte kako je izgledao Ivan Bebek nakon napada u Sinju

Ivan Bebek se oglasio nakon napada i otkrio koje ozljede je pretrpio: To je bila klasična sačekuša. Još ne mogu vjerovati

Nogometnog suca koji je sudio utakmicu Hajduka i Lokomotive napali u Sinju: incident je potvrdio, evo što nam je rekao

Pružili su mu podršku i izdali priopćenje za javnost, koje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

Obraćamo vam se ponukani ponovnim izljevom nasilja nad nogometnim sucima! Naime, kao što je poznato cijeloj hrvatskoj javnosti, naš kolega nogometni sudac Ivan Bebek, napadnut je i brutalno pretučen od strane pripadnika jedne navijačke skupine koja smatra da je takav način ljudskog ponašanja prihvatljiv. S leđa, u skupini, bez upozorenja, kako priliči kukavicama i ljudima bez časti, napadnut je i pri tome srećom lakše ozlijeđen, ali samo iz razloga što je kolega Bebek u sjajnoj fizičkoj kondiciji, pa takav napad može izdržati više nego običan čovjek. No, uz naše zgražanje da takav napad uopće možemo doživjeti u našoj Hrvatskoj, posebno brine i činjenica da je postalo normalno da ovakav oblik nasilja, društvo tolerira šutnjom.

Iako nas bole ozljede našeg Ivana, boli nas i što svi šutite. Boli nas, jer smo svjesni da tišinom dajemo podršku takvim postupcima, da ljudi poput ovih kukavica iz mraka, sutra mogu napasti i nekog drugog. Jer napadali su igrača jer nije postigao pogodak kada oni misle da je trebao, novinara koji ne piše „lijepo“ , ganjali suca sa šipkom po terenu i slično.

No, mi suci odlučili smo da više nećemo šutjeti i da je došlo vrijeme da sintagma „neka institucije odrade svoj posao“ dobije pravi smisao. Nitko od nas nije savršen, nitko od nas nije nepogrešiv, ali Ivan Bebek je vrhunski sportaš koji je sudio najviše međunarodnih utakmica u povijesti Hrvatske, tri puta izabran za najboljeg suca Hrvatske. Ali ono što je najvažnije, on je nečiji sin. I zato molimo hrvatsku javnost da nam pruži snažnu podršku da prisilimo institucije Republike Hrvatske da krenu u odlučan obračun sa svakim oblikom nasilja!

Elitna i Prva skupina sudaca HNS-a"

U mailu koji je naša redakcija zaprimila od gospodina Marija Zebeca ujedno stoji napomena "kako će suci na svim utakmicama 4. kola Prve HNL započeti utakmicu s jednom minutom zakašnjenja", što bi trebalo poslužiti kao simbolična poruka da se mora stati na kraj nasilju nad nogometnim sucima, ali i nasilju na sportskim terenima.

Mail završava s rečenicom: "Također želimo skrenuti pozornost javnosti da ono što proživljavaju nogometni suci u Hrvatskoj nije prihvatljivo i nema veze sa sportom i viteštvom koje mora biti sastavnica sporta."

Moramo naglasiti da identitet napadača još uvijek nije potvrđen, kao ni to radi li se o pripadnicima neke navijačke skupine.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet