Sport Domaći nogomet

euro u21

Kapetan preuzeo krivicu nakon teškog poraza: 'Ovo je sramota. Počinjem od sebe, nisam se dovoljno trudio i bio pravi'

euro u21

Hrvatska mlada nogometna reprezentacija otvorila je europsko U-21 prvenstvu u Italiji i San Marinu teškim porazom od Rumunjske (1:4) i bitno umanjila izglede za plasman u polufinale EP-a, a time i na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Kapetan Alen Halilović podijelio je svoja razmišljanja nakon utakmice na službenoj stranici HNS-a.

Gorka pilula na početku Eura: Rumunji nam očitali lekciju i potpuno razbili Gračanove trupe

- Treba čestitati Rumunjima, zasluženo su pobijedili, a mislim da je ovo sramota. Ne bih htio pričati o suigračima, vjerujem da su dečki htjeli dati sve od sebe. Kao kapetan ove generacije počinjem od sebe, mislim da se nisam dovoljno trudio i nisam bio pravi.

- Nije nas išlo, primili smo dva brza pogotka u deset minuta i nismo znali kako to okrenuti, premda nas je Vlašić vratio u igru. Nismo bili dobri kao momčad, želim se svima ispričati u svoje i momčadsko ime. U preostale dvije utakmice pokazat ćemo zašto smo ovdje.

- Danas nam se vratilo sve ono što smo ranije imali sreće. Primljeni pogoci, ozljeda jednog od najboljih igrača - Brekalo je uvijek ključ na lijevoj strani. Ipak, treba pohvaliti Bradarića, koji je jako dobro ušao u utakmicu.

- Treba se brzo podići. Moramo sjesti, razgovarati, pokušati ispraviti što se ispraviti može. Na ljestvici od jedan do deset, ova je utakmica bila za ocjenu jedan. Protiv Francuske može biti samo bolje. Nije problem izgubiti, nego je problem izgubiti na ovakav način, bez želje i truda. Ne znam zašto je tome bilo tako - zaključio je Halilović. 

Rezultati by SofaScore

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet