Domaći nogometPUN ENERGIJE U KRŠKOM

Bio je nada Hajduka, a sad su ga Slovenci proglasili za najboljeg "pakera" lige, zasjenio je čak i majstora kao što je Senijad Ibričić!

Piše Slaven Alfirević
2. lipanj 2018. - 13:59
111mujan

Pušnik nam je ispričao i da je Tonći Mujan imao odličnu sezonu u Krškome, sa 11 asistencija je proglašen za najboljeg “pakera” cijele lige. Iza njega je ostao i takav maher kao Senijad Ibričić sa devet asistencija, između njih Dino Hotić iz Maribora sa deset. Prvi strijelac lige je Luka Zahovič, Zlatkov sin, iz Maribora. A Olimpija nosi duplu krunu. No, Mujan je junak naše priče:

- Konačno sam našao klub koji će mi dati minutažu i povjerenje, ja sam im uzvratio na najbolji mogući način, proveo sam uspješnu godinu i pol u Krškome, na poziciji lijevog krila. Vodio nas je Stipe Balajić, pa kasnije Alen Šćulac kad se Stipe vratio doma. Premda se strahovalo za opstanak, na kraju smo se elegantno spasili, bez drame, bili sedmi, a sve je to ispod prve trojice u malo razlike.

Krško je blizu granice?

- Ja sam živio u Zagrebu, pa 40 minuta autom, nije daleko, to mi je dogovaralo. Godinu i pol u Krškome sam sazrio, morao sam tražiti svoj put kad mi je u Hajduku lani u zimu, kad je trener bio Carrillo, otvoreno rečeno da neću imati minutažu.

Kakva je slovenska liga?

- Fantastični tereni prije svega travnjaci kao tapet, milina je igrati. Tribine kako-tako, bude puno kad dođu Maribor i Olimpija. Ali su uvjeti sjajni, a liga je idealna za razvoj mladog nogometaša, da se oslobodi i krene, da ima kompletnu minutažu – kaže nam 23-godišnja nekadašnja nada Hajduka.

Daljnji planovi?

- Možda je vrijeme da odem dalje, u klubu mi kažu da imaju ponuda za mene, Krško će tražiti neku odštetu, ali nije to neki velik novac – zadovoljan je i Mujan svojom “pričom iz dežele”.

#SLOVENIJA#NOGOMETAš#TONćI MUJAN