StoryEditorOCM
SplitPulmoCaSt

U Splitu se organizira tečaj na temu ranog otkrivanja karcinoma pluća, dijagnostike i liječenja. Interes je ogroman

23. travnja 2024. - 16:47

U organizaciji Hrvatskog torakalnog društva "Toraks", Klinike za plućne bolesti KBC-a Split i Akademije medicinskih znanosti Hrvatske – Podružnica Split, 26. i 27. travnja 2024. u hotelu "AC Marriott Split" u Splitu održat će se stručni nacionalni tečaj prve kategorije PulmoCaSt.

– U više od 30 izlaganja predavačice i predavači iz različitih zdravstvenih ustanova diljem Republike Hrvatske govorit će o važnosti ranog otkrivanja karcinoma pluća, dijagnostici, različitim mogućnostima liječenja, značenju multidisciplinarnosti te ulozi medicinske sestre na putu dijagnostike, liječenja i skrbi o bolesnicima s karcinomom pluća – rekao nam je dr. Vide Popović, pulmolog s Klinike za plućne bolesti KBC-a Split.

image

Dr. Vide Popović

Joško Šupić/Cropix

Nakon prošlogodišnjeg tečaja o karcinomu pluća, ovogodišnji PulmoCaSt u svojem će programu imati zajednički dio te zasebni liječnički i sestrinski dio.

– Namijenjen je specijalistima i specijalizantima pulmologije, onkologije, torakalne kirurgije, radiologije, patologije, citologije, obiteljske medicine te medicinskim sestrama/tehničarima koji se u svakodnevnom radu skrbe o bolesnicima s karcinomom pluća – rekao je dr. Popović.

Za ovogodišnji PulmoCaSt pristiglo je više od 160 liječničkih i sestrinskih prijava, a voditelj i inicijator tečaja naš je sugovornik, koji vjeruje da će sva predavanja i rasprave na tečaju biti od iznimne koristi u svakodnevnom kliničkom radu svih sudionika, te da će dobiti nove spoznaje o tome kako sveobuhvatnije pristupiti dijagnostici i liječenju bolesnika s karcinomom pluća.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:05