StoryEditorOCM
Split‘tuberkuloza danas‘

Dr. Vide Popović održat će zanimljivo predavanje povodom Svjetskog dana borbe protiv tuberekuloze

Piše split sd
21. ožujka 2024. - 12:44

Crveni križ Splitsko-dalmatinske županije, povodom Svjetskog dana borbe protiv tuberkuloze, organizira predavanje pod nazivom "Tuberkuloza danas" koje će se održati u utorak, 26. ožujka, s početkom u 19 sati u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Solin na adresi Ulica hrvatskih branitelja 40, Solin.

Predavanje će održati pulmolog dr. Vide Popović, predsjednik Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije, a predavanje je otvoreno za zainteresirane.

Svjetski dan borbe protiv tuberkuloze obilježava se 24. ožujka, a s ciljem podizanja svijesti javnosti da je tuberkuloza izlječiva bolest te da se poduzimanjem niza akcija pridonosi kontroli tuberkuloze, omogućujući rano otkrivanje bolesti te adekvatno liječenje i praćenje bolesnika.

Iako je smrtnost od tuberkuloze smanjena gotovo 40 posto od 1990. do 2011. godine, do danas je ostala epidemija koja uzrokuje 1,4 milijuna smrtnih slučajeva svake godine. Prema podatcima Svjetske zdravstvene organizacije trećina svjetske populacije inficirana je uzročnikom te bolesti (Mycobacterium tuberculosis).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:28