StoryEditorOCM
Splitduplo!

Poznati splitski poduzetnik šokiran povećanjem usluga odvoza smeća opleo po gradskoj vlasti: ‘Alo Puljak, alo Čistoća!‘

Piše split sd
5. veljače 2024. - 14:51

Izgleda da Splićane ovih dana očekuje neugodno iznenađenje. Naime, Marinko Biškić, poznati splitski čokolatijer, je na Facebooku objavio usporedbu računa za odvoz mješovitog otpada. Je li poskupilo u 2024. godini? Malo je reći. Skoro duplo!

"Alo Puljak, alo Čistoća. Poskupljenje od 96 posto za odvoz mješovitog otpada. Odvoz jednog kontejnera sa 7,3 eura na 14,3 eura. Mali spremnik sa 0,53 eura na 1,04 eura. A otpad se vozi na Karepovac (doslovno u gradu). Pa kolika će vam cijena biti kada otpad budete vozili u 40 kilometara udaljenu Lećevicu?", očito iznenađen se zapitao Biškić.

"Puta tri ili puta četiri. Ali prije Lećevice morat će ga voziti puno dalje, a to će koštat puno više", odgovorio mu je Jakov Prkić.

"To je samo preventivno poskupljenje, čisto da nas naviknu. A nakon lokalnih izbora (cca godina i po) će tek da deru", dometnuo je Prkićev stranački kolega Sani Mardešić.

"Uobičajena praksa, iz šupjega u prazno. Grad je sebi podigao plaće za 10 psoto, a sad ćemo to vratit", domeće jedan korisnik društvene mreže.

Doduše, u komentarima je i Biškić pojasnio da se radi o računu njegovog poduzeća. "U mojoj firmi su stvari oko odvoza otpada jednostavne. Četiri do pet puta mjesecno isprazne moj kontejner. Al jedan odvoz je bio sedam eura, a sad je 14 eura."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 22:07