StoryEditorOCM
SportFOTO POD OBRUČIMA

Zadar nastavio „nabijati” kompleks manje vrijednosti Splitu - pobjedom i matematički potvrdili „jedinicu” prije doigravanja

Piše Dražen Žura
22. travnja 2024. - 21:04
Zadar, 220424. Dvorana Kresimira Cosica. KK Zadar - KK Split, kosarkaska utakmica 32. kola FAVBET Premijer lige. Na fotografiji: Lovro Mazalin.Jure Miskovic /Cropix

ZADAR – Dvorana „Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 800 Zadar – Split 93 - 74 (15:20, 16:23, 31:18, 31:13).

Suci: Denis Hadžić, Franko Gracin, Branimir Galić.

ZADAR: Davis (14), Klarica (3), Vujačić (2), Žganec, Mazalin (14) Lakić (19), Mekić, Jambrović, Drežnjak (7), Grbić, Božić (17), Ramljak (17).

SPLIT: Perković (10), Shorter (21), Sullivan ()11, Tišma (4), Runjić (3), Kučić (9), Perkušić (10), Dubravčić, Pavin, Ljubičić (2), Funderburk (4).

Zadar je nastavio „nabijati” kompleks manje vrijednosti Splitu koji je istina u jednom trenutku ozbiljno prijetio imali su petnaest poena prednosti, ali ne i energiju kojom su mogli odgovoriti na veliki pritisak domaćina u drugom poluvremenu. Zadrani su pobjedom i matematički potvrdili „jedinicu” prije doigravanja, koju drže već dugo vremena, dok će „žuti” krenuti s druge pozicije i razmišljanju o Zadrovih 5:1 kroz dosadašnji dio sezone!

Činilo se na početku kako ni jednim ni drugima nije bilo do neke prevelike igre o čemu svjedoči iznimno malo poena na obje strane. Prve su pak upisali domaći igrači, precizan je bio Ramljak, što je povuklo „žute”, jer su „tricama” krenuli Kučić i Shorter! Zadar se držao šuta za dva poena, Davis je zaradio dodatno bacanje, na što je Perković odgovorio kao njegovi prethodnici.

Uzvratio je Davis, međutim, Sullivan se također potvrdio kao i ostali Splitovi igrači. Pardon, u međuvremenu je Kučić svojima donio prvu „dvicu” i to u šestoj minuti, nedugo iza njega i Funderburk... Kako se gosti ne bi rezultatski posve odvojili pobrinuo se Davis s tri slobodna bacanja, ali je morao na klupu jer se kasnije malo više zaigrao, u prijevodu krenuo je promašivati!

Split je na ulasku u drugu četvrtinu krenuo dizati prednost, napose nakon Sullivanovih dva plus jedan, potom i tri poena Perkušića potom i Runjića! Zadrana doista nije bilo nigdje, previše dekoncentracije jednako u napadu i obrani koju je pak Perkušić kaznio s dva poena. U dvojcu kojeg smo istaknuli Split je dobio širinu i raznovrsnost u napadu.

Još dublje poniranje je nakratko primirio klarica šutom iz velike daljine, međutim, dva slobodna bacanja Pekovića i poeni Shortera donijeli su „žutima” petnaest poena viška, nepunu minutu prije poluvremena. Lakić je svojom „tricom” „ svirao” kraj druge dionice! Zadar nije imao izboru nego u nastavku zaigrati agresivnije na što su pridodali dva uspješna šuta za tri, najprije Davis pa Lakić, iza toga Božić je ulazom riješio zadarski napad koji je natjerao goste na minutu odmora!

Jer ništa, baš ništa, nisu mogli odraditi kako treba u oba smjera... Ipak su živnuli malo kasnije, ukazali su se Funderburk i Shorter, ali je Ramljak bio precizan na šutu za tri poena i krenulo se u dvoboj uskog rezultatskog horizonta napose. Međutim, žuti su posve potonuli nakon Božićeva tri poena, onda i Mazalinovih novih dva plus jedan. Na sve se opet naslonio Božić s dva, Drežnjak s tri, opet Mazalin na isti način, dovoljno da „žuti” posve zaborave ranije spomenutih 15 viška!

Iza kojih je uslijedila zadarska serija 32:8! Split je s dvije „trice”- uspio napraviti oporavak, pogodili su Perković i Perkušić, onda i Sullivan! U zadnju se zakoračilo minimalnim prednošću Zadra (62:61)! Nakratko je Sullivan odveo goste u prednost, međutim, brzo se Zadar vratio u pozitivan tijek, glavnu ulogu preuzeli Božić i Mazalin... I onda četiri Lakićeve „trice” u nizu označile su početak kraja za žute.

 

01. svibanj 2024 15:45