StoryEditorOCM
Receptinediljon‘ samo fino

Balancanama je teško odoljeti, a tek kad su zapečene i još uz fini toć! Brzo je i ukusno - sve što nam ovog ljeta treba!

Piše SD SPIZA
9. srpnja 2023. - 12:33

Zapečene balancane u neodoljivoj ljetnoj varijanti sve su što nam trebamo ovog tjedna! Brz i ukusan ručak svima nam je na pameti, pogotovo kad temperature skoče, a ne može bolje od ljubičastog sočnog povrća. Nekad ga toćamo u maslinovom ulju, a ovaj put donosimo slasan recept koji garantira neodoljiv okus i jednostavnu pripremu. Krenimo odmah na recept..

Zapečene balancane u umaku

Sastojci:

2-3 patlidžana
4-5- jaja
2 žlice vrhnja 
1/2 pakiranja parmezana
peršin
1 češanj češnjaka
sol, Vegeta
brašno
ulje

Umak:

3 jaja
3 dcl mlijeka
1 žlica brašna
1/2 pakiranja parmezana
1 žlica origana
sol

Priprema:

Očistite balancane, narežite ih na ploške, posolite i pustite 20-ak minuta da odstoje. Potom ih stavite pod vodu i dobro iscijedite. Uvaljajte ih u brašno i posložite u unaprijed uljem premazanu tepsiju. Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite balancane dok ne porumene, a pred kraj ih zalijte smjesom za umak te pecite dok se smjesa ne zapeče.

Za kraj i posluživanje balancane možete posuti sitno nasjeckanim peršinom i češnjakom. Jelo pustite da se ohladi, a zatim izrežite na komade i uživajte u ukusnom jelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:12