StoryEditorOCM
Pričeotkrili su i recepte

Konoba koju je Michelin nagradio s čak dva priznanja: sve je domaće, radi se obiteljski, a evo što su im glavni aduti

Piše Ivana Kapetanović
1. listopada 2023. - 15:06

Obožavatelji fantastične, ali i domaće otočke spize koji navrate na Korčulu ne zaobilaze konobu Mate, obiteljski restoran koji je svoje mjesto pod zvijezdama našao u malom mjestu Pupnat. Osim izvrsnim jelovnikom ova se konoba može pohvaliti nizom priznanja među kojima je Michelinova zelena zvjezdica, koja se dodjeljuje restoranima čije je poslovanje u skladu s ekološkim i etičkim standardima, kakvih je u svijetu manje od tristo, a krasi ih i Michelinova Bib Gourmand oznaka, što znači da imaju odličan omjer cijene i kvalitete.

- Otvorili smo 2000. godine, mater, otac i ja. Brat je tad još bi mali. Mater Mirjana, inače krojačica i otac Mate, farmer, ostali su bez posla u jednom trgovačkom poduzeću. Razmišljali smo onda što bi mogli. Otvorili smo agroturizam jer mi je pokojni ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 00:36