Novosti Crna kronika

osuđena za ubojstvo

Mučne scene pred sudom nakon presude Nuši Bunić, njeni roditelji opleli po ubijenom mladiću: 'Skrivalo se puno toga, liječio se na psihijatriji, i prije je napadao...'

 osuđena za ubojstvo

Nuša Bunić (23) proglašena je na varaždinskom Županijskom sudu krivom za ubojstvo Nikole Tureka i osuđena na 12 godina zatvora.

Izricanje presude je završeno u 13:20 sati, a dok je Nuša potpisivala da je primila presudu, otac ju je zvao 'Nuša, Nuša'. Na kraju su djevojku izveli iz sudnice.

Nuša Bunić kriva je za ubojstvo Nikole Tureka: djevojka koja je smrtno ranila mladića pa ga pokušala optužiti da ju je napastovao dobila 12 godina zatvora

Nikolini roditelji nisu skrivali emocije, vidno potreseni brisali su suze, dok su se roditelji osuđene djevojke nakon izricanja presude ogorčeno obrušili na novinare i iznosili intimne detalje iz života ubijenog mladića, piše Jutarnji.

 Marina Bunić je prozvala medije i novinare da su oni krivi za ovo što se dogodilo danas.

- Skrivali su puno toga, postoje svjedoci, puno toga što nije rečeno, pokušaj njegova samoubojstva, govorila je Nušina majka, a ubacivao se i njezin otac.

 

- Psihijatrijska dokumentacija, čovjek je liječen na psihijatriji, drugi svjedoci koji su doživjeli isto što i naša kćer. Ovo je linč kakav je neviđen u svijetu, a ne u Hrvatskoj, rekao je otac Nuše Bunić.

Potom je majka Marina govorila o Nikoli:

- Teško mi je goviriti jer ga nema, najviše bih voljela da je ovdje kraj mene. Mislite da ja nemam srca. Što još trebam, da se bacim tu s krova da mi povjerujete. Da je on liječen i da je napadao prije, rekla je i poručila da će svi dokumenti izaći u javnost i da su bili priloženi u sudskom spisu.

Oboje su istaknuli da je odluka donesena na pritisak medija.

Odvjetnik Nuše Bunić najavio je da će se Vrhovnom sudu žaliti na odluku te poručio da je izvršen linč.

Podsjetimo, Nuša Bunić je 15. lipnja 2017. godine u noći smrtno ranila Nikolu Tureka na livadi u predjelu Beli kipi. Iako je obilno krvario, Nikola je uspio nazvati varaždinski centar 112, rekao im je svoje ime, što se dogodilo i da se vozi prema Hitnoj.

 

Naslovnica Crna kronika