Novosti Crna kronika

stigla presuda

Nuša Bunić kriva je za ubojstvo Nikole Tureka: djevojka koja je smrtno ranila mladića pa ga pokušala optužiti da ju je napastovao dobila 12 godina zatvora

stigla presuda

Nuša Bunić proglašena je na varaždinskom Županijskom sudu krivom za ubojstvo Nikole Tureka! Sutkinja je 23-godišnjakinji odredila zatvorsku kaznu u trajanju od 12 godina. Uračunava joj se vrijeme provedeno u pritvoru, oslobođena je plaćanja troškova postupka, a pritvor joj je produljen do pravomoćnosti presude, javlja Jutarnji.

Sudsko vijeće zaključilo je da je obrana okrivljene neprihvatljiva, neživotna, nelogična i neistinita.

"Svojim pasivnim držanjem onemogućila je sudu da provjeri njezinu obranu. Nije čak htjela aktivno sudjelovati niti na rekonstrukciji zločina", rekla je sutkinja Ljiljana Kolenko.

"Ovo Vijeće smatra da je kazneno djelo počinjeno s izravnom namjerom jer je to htjela, a među ostalim je dokaz i futrola nađena u njezinoj torbici. Nema govora o nužnoj obrani, a ozljede koje je zadobila mogla si je sama nanijeti. Mi smatramo da je 12 godina adekvatna kazna, uzevši u obzir i njezinu i dob oštećenika", rekla je sutkinja.

U 13:20 sati završeno je izricanje presude, a dok je Nuša potpisivala da je primila presudu, otac ju je zvao 'Nuša, Nuša'. Na kraju su djevojku izveli iz sudnice.

Podsjetimo, Nuša Bunić je 15. lipnja 2017. godine u noći smrtno ranila Nikolu Tureka na livadi u predjelu Beli kipi. Iako je obilno krvario, Nikola je uspio nazvati varaždinski centar 112, rekao im je svoje ime, što se dogodilo i da se vozi prema Hitnoj.

Nikola Turek od posljedica teškog ranjavanja dobio je moždani udar i preminuo u varaždinskoj Općoj bolnici, a roditelji su darovali njegove organe.

Od njegova glasa, glasnog hropca pa mukle tišine koja je uslijedila i operatera koji nastoji uspostaviti kontakt prolaze trnci.

- Moje ime je Nikola Turek, vozim se iz Drave prema hitnoj, cura me pičila u vratnu venu - riječi su bile teško ozlijeđenog Tureka.

Dvadesetak minuta kasnije 112 zove i građanin koji ga je pronašao u lokvi krvi. Dok čeka prespajanje i sluša glazbu i poruku, taj građanin glasno psuje. A dok Nikola Turek obilno krvari, Nuša Bunić, djevojka s kojom je bio u vezi i s kojom je prekinuo vezu godinu dana prije ubojstva, samo u donjem rublju trči u portirnicu nedaleko od mjesta događaja.

Otac joj je donio čistu odjeću, otuširala se, a ocu je rekla da se branila od Nikole koji ju je napastovao. Snimile su je nadzorne kamere. Ta snimka, kao i audiosnimke razgovora centra 112 i policije bila je dio sudskog spisa.

Naslovnica Crna kronika