Novosti Crna kronika

udarila i pobjegla

Otkriven detalj koji baca novo svjetlo na nesreću koju je izazvala kuma ministrice Žalac: mjesecima je slala SMS-ove pune mržnje suprugu žene na koju je naletjela automobilom

udarila i pobjegla

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi raspolaže SMS porukama koje je pisala Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, a koje su pune mržnje i ružnih riječi na račun Natalije Baričević, na koju je ministričina kuma naletjela automobilom u pijanom stanju i pobjegla s mjesta nesreće, doznaje Telegram.

Poruke je, mjesecima prije nego što je skrivila prometnu nesreću, kuma ministrice Žalac slala suprugu Natalije Baričević. U njima navodno na neciviliziran i vrlo ružan način govori o Nataliji Baričević, koju će nekoliko mjeseci kasnije pregaziti na pješačkom nogostupu.

Kuma ministrice Žalac pijana automobilom udarila pješakinju i pobjegla s mjesta nesreće; Iz policije objasnili zašto nije podignuta kaznena prijava protiv nje

Državno odvjetništvo u Požegi, neslužbeno saznaje Telegram, 17. travnja pozvat će Marijanu Obradović kako bi pouzdano utvrdilo je li ona autorica spomenutih SMS poruka.

Incident se dogodio na dijelu državne ceste koja od Požege ide prema Našicama, u Osječkoj ulici u Jakšiću, na potpuno ravnom i posve preglednom dijelu ceste, te je nejasno kako je Natalija Obradović, bez obzira na alkoholiziranost (1,34 promila), uspjela s kolnika automobilom prijeći na zelenu površinu i pri tom na nogostupu srušiti pješakinju.

Pogažena Natalija Baričević gotovo je svake večeri išla u šetnju, te je i te kobne večeri na sebi imala reflektirajuću jaknu i tenisice s fluorescentnim trakama, a nogostup i kolnik su bili dobro osvijetljeni kad je ministričina kuma pijana vozila dvoje malodobne djece.

Marijana Obradović i Natalija Baričević međusobno se poznaju: ministričina kuma čak se hvalila kako je posredovala u zapošljavanju Natalije Baričević, piše Telegram. Unatoč toga, kuma ministrice Žalac nije pružila pomoć svojoj poznanici, već ju je ostavila ležati na nogostupu i pobjegla s mjesta nesreće.

Policija ju je pronašla te večeri jer je prilikom udara u ogradu kuće otpala tablica s njenog Golfa. No, nisu je zadržali na triježnjenju. Nadalje, sa žrtvom nesreće, Natalijom Baričević, razgovor je obavljen tek tri mjeseca nakon nesreće, i to nakon što se slučaj pojavio u medijima.

Ministričina kuma jutro nakon incidenta pojavila se u Policijskoj postaji u Požegi sa svojim odvjetnikom i najavila kako će se braniti šutnjom.

No, SMS poruke pune mržnje otvaraju sumnju u to da uzrok gaženja automobilom možda nije ležao u alkoholiziranosti vozačice. Što se tiče detalja istrage, Telegramje neslužbeno doznao da postoji i očevidac nesreće koji je vidio kao je Marijana Obradović naletjela na Nataliju Baričević, potom se vožnjom unatrag vratila na kolnik i pobjegla s mjesta događaja.

 

Naslovnica Crna kronika