StoryEditorOCM

Nove poruke Josipe Rimac: sredila Večernjaku milijunski natječaj kod Žalac i usput stopirala objavu priče na naslovnici

Piše šibenski.hr
9. travnja 2024. - 17:09

Nakon što su u javnost procurile poruke Olega Butkovića s Josipom Pleslić (ex Rimac) koje pokazuju da je Rimac preko ministra lobirala da se u Institut IGH, privatnu firmu koja vrlo često posluje s državom, zaposli sin njezine prijateljice iz Knina, Faktograf je danas objavio prepisku bivše državne tajnice s bivšom direktoricom Večernjeg lista Andreom Borošić i tadašnjim predsjednikom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM), Goranom Matešićem, piše Telegram.

U tim porukama, navodi se u ekstenzivnom tekstu koji je objavio novinar Faktografa Andrej Dimitrijević, bivša direktorica Borošić traži pomoć od Rimac, nezadovoljna što Večernji list, mjesecima nakon što je na javnom natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova odabran za promociju projekta, i dalje čeka rasplet žalbi ostalih ponuditelja.

image

Josipa Pleslić (ex Rimac)

Borošić je od Rimac tražila da kontaktira Matešića koji je tada bio na čelu DKOM-a, s ciljem da požuri proces koji se oteže i okonča ga u korist Večernjeg lista. Bivša državna tajnica intervenira, a nakon toga sve žalbe su odbijene te je Večernjem otvoren put da pobijedi na natječaju.

‘A di si radosti’

Večernji list se krajem 2017. godine javio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova koji je tada vodila Gabrijela Žalac. Ministarstvo je na tom natječaju tražilo usluge organizacije i realizacije promotivne kampanje o EU fondovima u sklopu Regionalnih dana EU fondova, a list je dobio taj posao, iako je njegova ponuda bila tri milijuna kuna bez PDV-a te je bila skuplja od ostala dva ponuđača koji su se javili na natječaj.

Ostale dvije tvrtke koje su se javile na natječaj, a riječ je o dvije zajednice ponuditelja – Briefing komunikacije i WYG savjetovanje te Projekt jednako razvoj, Komunikacijski laboratorij i Algebra – žalile su se DKOM-u.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

29. travanj 2024 01:44