Mozaik Život

INTERNETSKI BIZNIS

Na vrućem asfaltu sreli smo velike Instagram zvijezde: Jake i Marie su slavni i zarađuju ludo, evo kakvi su im dojmovi o Splitu

INTERNETSKI BIZNIS

'Prvi nam je put da smo došli u vašu zemlju. Hrvatsku smo odabrali jer smo čuli da su tu dobri partyji, lijepa obala, plaže, pogled i krajolik', ističu Lora i Dan iz Pariza

Unatoč najavljenoj promjeni vremena i najavama da je središnji dio ljeta došao svom kraju zbog "visokog datuma" na kalendaru, u Splitu je i dalje sve puno turista kao da je početak kolovoza, a ne posljednji vikend u ovom mjesecu.

Duž Zvonimirove ulice i Pazara su se u prijepodnevnim satima i dalje stvarali čepovi zbog pristizanja vozila prema Gradskoj luci, turisti su na suncu bez pritužbi nešto niže čekali ukrcaj u trajekte i katamarane, a na kruzerima su se kao po "špranci" odvijale prijave i odjave gostiju. Sve po starome, reklo bi se, nema još ni "z" od "gašenja" sezone i drago nam je što je tako.

Rijeke motoriziranih turista slijevale su se jučer prema luci, mogle su se vidjeti registracijske oznake od naših susjeda Slovenaca, Mađara i Talijana, preko Čeha, Slovaka, Austrijanaca, Nijemaca, Švicaraca, pa i nešto udaljenijih Ukrajinaca i Rusa. Svi su oni došli vidjeti Lijepu našu jer su čuli da je zemlja vrijedna posjeta.

Neki od njih su čak došli i poslom. Jake iz Australije i Marie iz Njemačke imaju zajednički Instagram profil s više od 170.000 pratitelja i baš on ih je doveo u Hrvatsku.

– Na jahti smo proveli tjedan dana i sad smo još dvije noći u Splitu pa idemo natrag u Njemačku. Split nam je prekrasan i ovo nije prvi put da smo tu – kažu nam uglas, na što Jake ističe da je prošle godine došao na tri dana, a Marie je bila već nekoliko puta pod Marjanom.


Omiljeni restoran za makrovegane

– Jako mi se sviđa stari dio grada, Trogir i susjedni otoci. Imamo i omiljeni restoran za makrovegane koji smo posjećivali svaki dan. Tu smo ustvari poslom. Imamo zajednički Instagram profil s puno pratitelja i odsjedanje na splitskoj jahti za nas je bio posao.


Trebali smo za vlasnike fotografirati jahtu, destinacije gdje smo sve putovali i putnike te slične stvari. Dakle, došli smo poslom, ali smo i uživali – ističu naši sugovornici, koji su na brodu bili s još 40 suputnika.

– Bez sumnje, Split će nas još koji put vidjeti – na kraju će svog odmora popularni par Marie i Jake.

 

To love and be loved 💕 . The law of attraction is the ability to attract into our lives whatever we are focusing on. Ever since we met our focus never shifted from LOVE 💕 We travelled the world and gave up our jobs to focus on love. The food we eat is a conscious choice to show more LOVE. Never in our wildest dreams did we ever expect that the law of attraction would take effect in such an amazing way. By focusing on LOVE we have attracted even more love from thousands of people all around the world. The lesson out of this that we want to share with you today is that whatever you radiate into the world you will receive more of in return. Be kind and you will receive more kindness, laugh more and more people will laugh with you, be positive and more positive things will happen, spread your LOVE around and people will LOVE you in return. . If you didn’t already realise we are all about LOVE and we believe in the law of attraction, what about you guys? @indigo.swimwear #indigobabe #ad#croatia#hvar#croatiafulloflife#croatia_instagram#couple#couples#couplelove#couplegoals#relationshipgoals#love#cute#thelawofattraction#summer#europe#europeansummer#bikini#summer#blondesandcookies#yachtlife#weheartit#potd#bf#gf#fairytale

A post shared by MARIE FE & JAKE SNOW (@mariefeandjakesnow) on


U redu za ukrcaj na trajekt naišli smo na Loru i Dana iz Pariza. Njih dvoje su u Split i Hvar, prema kojem su se upravo spremali otputovati, došli zbog plaža i partyja.

– Prvi nam je put da smo došli u vašu zemlju. Hrvatsku smo odabrali jer smo čuli da su tu dobri partyji, lijepa obala, plaže, pogled i krajolik. Tri dana smo bili u Splitu i sad idemo na Hvar po još malo zabave i plaže – kažu Francuzi i pojašnjavaju da su kraj kolovoza, koji je svojevrsni kraj sezonske špice, odabrali iz jednostavnog razloga – jedino tada su mogli dobiti godišnji odmor.

– Nije skupo, cijene su O.K. U Hrvatskoj smo dva cijela tjedna. Plaže i Plitvička jezera su nam se najviše svidjeli – otkrivaju nam mladi Francuzi.

Na štandovima se cijene nisu spustile ni za kunu, na Pazaru se i dalje miješaju furešti i domaći, a i prometne gužve su tu, tako da sve odaje dojam da ćemo još neko vrijeme uživati u ljetnim radostima.

 

 

 

 

Naslovnica Život