StoryEditorOCM
PanoramaDobar trik

Otkrivamo kako možete svoje rublje održati svježim, oslobođenim svih neugodnih mirisa, kao da je tek oprano

Piše Mozaik SD
4. rujna 2023. - 09:53

Baš nitko među vama, sigurni smo, ne želi staviti odjeću u pranje nakon što ste je svega jednom odjenuli! Ljeti, nažalost, to nije moguće izbjeći, jer se odjeća brzo usmrdi. Nije ni čudno, kombinacija vrućine i znoja je pogubna po nosnice...

image
Boris Kovačev/Cropix

Ali zahvaljujući jednom triku, možete se riješiti ovog mirisa u tren oka, piše Jutarnji.

Kada odjeća izađe iz perilice ili sušilice, miriše prekrasno čisto i – ovisno o deterdžentu ili omekšivaču – ugodno cvjetno, bilo bi lijepo da majice, košulje tako dobro mirišu što dulje... Zbog stresa, gužve u javnom prometu ili zbog posebno vrućeg dana, prekrasan odjevni predmet "pokupi" u trenu loše mirisae. Sve se taloži u vlaknima, osim znoja i mirisi kuhanja ili dim cigareta - jedino je rješenje da odjevni predmet završi u košari za rublje.

image
/Shutterstock

Međutim, postoji super jednostavan (iako pomalo čudan) trik za duže održavanje svježine rublja.

To je, nevjerojatno, ali - vodka, čudotvorni lijek za vraćanje svježine rublju.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Sve što je potrebno je uliti u bočicu s raspršivačem u jednakim dijelovima votku i vodu. Pošpricajte odjeću, a zatim nekoliko puta glačalom na paru prođite nekoliko centimetara iznad odjeće. Vruća para izvlači votku iz vlakana i sa sobom odnosi ustajali miris.

Trik s votkom djeluje, pa svoju odjeću možete nositi puno češće prije nego što je morate ponovno oprati, piše Jutarnji. Usput, miris votke vrlo brzo nestaje – tako da ne morate brinuti hoćete li prolaznicima mirisati "čudno".

image
Sašsa Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 19:31