Sezona je mandarina, a u nas su najkvalitetnijie iz doline Neretve, stoga donosimo izbor od top 7 jela od te dragocjene voćke po izboru chefa Cristiana Franka Jerkovića, iz hotel restorana 'Villa Neretva' u Metkoviću
1. Smoothie od mandarina
Očistiti mandarinu, mrkvu, jabuku, isjeckati ih na manje komade. Ubaciti u blender, dobro izmiksati, po želji zasladiti. U smoothie se može ubaciti i drugo voće.
2. Gambori na salati s dressingom od mandarina
80 deka gambora posoliti i peći na grillu deset minuta. Za dressing iscijediti sok od dvije mandarine, pomiješati ga s balzamičnim octom, maslinovim uljem i solju. Po deset deka radiča, matovilca i rikule očistiti, oprati, složiti na tanjur i preliti dressingom od mandarina. Na vrh rasporediti pečene gambore.
3. Teleći medaljoni u umak...
1. Smoothie od mandarina
Očistiti mandarinu, mrkvu, jabuku, isjeckati ih na manje komade. Ubaciti u blender, dobro izmiksati, po želji zasladiti. U smoothie se može ubaciti i drugo voće.
2. Gambori na salati s dressingom od mandarina
80 deka gambora posoliti i peći na grillu deset minuta. Za dressing iscijediti sok od dvije mandarine, pomiješati ga s balzamičnim octom, maslinovim uljem i solju. Po deset deka radiča, matovilca i rikule očistiti, oprati, složiti na tanjur i preliti dressingom od mandarina. Na vrh rasporediti pečene gambore.
3. Teleći medaljoni u umak...