Lakše bi bilo razvezati gordijski čvor nego proglasiti gastro-pobjednika između dva vrhunska splitska chefa, Brace Sanjina iz "Kadene" i Željka Nevena Bremeca iz "No stressa".
Tako je tročlani žiri u petak na njihovu duelu, s početkom u podne u Đardinu, s Veljkom Barbierijem na čelu, donio odluku da boljeg između dva vrhunska kuhara nema.
Možda se u ovom kulinarskom srazu u sklopu prvog splitskog Gourmet Street food festivala ipak provukao jedan pobjednik: pivo koje je pokazalo kako se idealno sljubljuje sa svim, pa čak i kao sastojak u ribljim jelima. Kako u rižotu, tako i gregadi s bakalarom, i u ribljo-povrtnim fritulama…
– Ljudi ne znaju, ili možda zaboravljaju, kako su Rimljani još u doba cara Dioklecijana pravili i pivo i vino. I isto to pivo koristili u pripravi hran...
Tako je tročlani žiri u petak na njihovu duelu, s početkom u podne u Đardinu, s Veljkom Barbierijem na čelu, donio odluku da boljeg između dva vrhunska kuhara nema.
Možda se u ovom kulinarskom srazu u sklopu prvog splitskog Gourmet Street food festivala ipak provukao jedan pobjednik: pivo koje je pokazalo kako se idealno sljubljuje sa svim, pa čak i kao sastojak u ribljim jelima. Kako u rižotu, tako i gregadi s bakalarom, i u ribljo-povrtnim fritulama…
– Ljudi ne znaju, ili možda zaboravljaju, kako su Rimljani još u doba cara Dioklecijana pravili i pivo i vino. I isto to pivo koristili u pripravi hran...