stdClass Object ( [id] => 554760 [title] => 'Cijeli Trilj je živio za taj dan!': i ove godine 'bluzeri' se okupljaju kraj Cetine, dolazi i jedan poseban gost [alias] => 39-cijeli-trilj-je-zivio-za-taj-dan-39-i-ove-godine-39-bluzeri-39-se-okupljaju-kraj-cetine-dolazi-i-jedan-poseban-gost [catid] => 256 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Drugo izdanje Thrill Blues Festivala preraslo je u dvodnevno okupljanje glazbenika i onih koji vole slušati blues, pa će u petak i subotu, 6. i 7. srpnja, Trilj nastaniti poklonici dobre glazbe i još bolje improvizacije na pozornici.

Nakon prošlogodišnje inauguracije festivala i općeg zadovoljstva domaćina, gostiju i publike nakon završetka, nastavlja se u istom ritmu pa se, osim svirke na pozornici u Gradskom parku, priprema radionica, izložba, promocija dokumentarnog filma, ali i "nutkanje" gostiju raznim domaćim specijalitetima po kojima je ovaj kraj široko poznat. To što je, mimo plana, u subotu na rasporedu nogometna utakmica hrvatskih reprezentativaca u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva bit će samo "bonus plus", jer oni koji odaberu dolazak u Trilj mogu računati i na TV ekran i kolektivno praćenje sportskih događaja u Rusiji.

Što je, dakle, na programu Thrill Blues Festivala ove godine? – pitamo umjetničkog direktora i "glavnu osovinu" svih događaja Borisa Hrepića.

Korijen korijenu

– Festival počinje u petak u pet sati i predvidjeli smo izložbu radova s blues tematikom, radionicu o bluesu za djecu, promociju dokumentarca o prvom Thrill festivalu i, naravno, "welcome jam" – nabraja Hrepić. – Na izložbi ću se predstaviti i ja, kao i jedan moj kolega s kojim sam već izlagao, a animirao sam i druge glazbenike. Izložba će se postaviti u Muzeju u Trilju, tako da na simboličan način povezujemo korijene popularne glazbe s korijenima triljske kulture, "Korijen korijenu".

U kinu poslije toga počinje blues radionica za djecu, prošle godine je meni kao pedagogu to bilo posebno drago, a pridružio mi se teksaški gitarist Eric Sardinas. Moj stalni suradnik je Miro Dimić iz pop-rock škole u Sisku, godinama radimo s djecom i obišli smo mnoge škole podučavajući djecu o razvoju popularne glazbe i bluesu. Dvaput smo ih vodili u Memphis, a i opet ćemo, dogodine. U Trilju će nam se opet pridružiti netko od kolega, ove ćemo godine djeci opet svirati i govoriti im o glazbenoj povijesti, ali i o poznatim blues pjesmama – kojim točno, još ne znam, sve je to stvar osjećaja i trenutka, znate da je u bluesu puno improvizacije!

Nakon toga je premijera dokumentarca koji je snimljen prošle godine, u kojem se objašnjava kako je uopće došlo do Thrill Blues Festivala, s izjavama svih sudionika, a za sam kraj dana predviđen je "welcome jam", glazbeno druženje u klubu "Modena". To je triljska dobrodošlica bluesu. Zasvirat ćemo, zasvirat će naši dragi Triljani, inicijatori cijelog ovog događaja, Dražen Klarić i Darko Bakić, mi se dosta družimo u Zagrebu. Svi su pozvani, sigurno će biti zabavno. I ove godine publiku pitanjima zabavlja i nagrađuje kviz majstor Denis Bižaca.

Sinjski D' Bluz i triljski Ozone

No, glavni dio blues "kolača" ostavljen je za drugi dan, za subotu. Tko svira ove godine?


– Nakon što se svi malo okrijepe i degustiraju triljske delicije, u 19.30 počinje glavni program koji otvaraju naši domaćini, to će biti tradicija svake godine. Sviraju sinjski D' Bluz i triljski Ozone, dakle domaćin. Imali su nedavno i TV promociju kod Šprajca, a uz dobru glazbu promoviraju i svoj kraj. Na festival nam dolazi Tomislav Goluban, poznati zagorski bluzer, snimio je deset albuma, a posljednji od njih u Chicagu, koji će izvoditi svoj prepoznatljivi zagorsko-američki blues. Poslije njega na pozornicu izlazi bend Fire Rats, u kojem sviram ja s nekoliko prijatelja. Među njima bih istaknuo Yogija Lonicha, američkoga glazbenika koji tri godine živi u Hrvatskoj jer se oženio Hrvaticom. Odlučio se skrasiti u našoj zemlji, više mu paše ovaj mirniji život od losangeleskog, tamo mu je postalo previše stresno. Svirao je s mnogim poznatim glazbenicima, ali za Trilj je najvažnije da je svirao s bendom Jimija Hendrixa. Na jednoj velikoj izložbi posvećenoj njemu svirao je gitaru umjesto Hendrixa, tako da će u Trilju vjerojatno izvesti nešto njegovo.

 

 

 

 

Dolazi Stefanovski

Na festival nam dolazi Vlatko Stefanovski trio, vrlo omiljen kod nas, on će sigurno oduševiti publiku. Kad sam bio mlad, išli smo na koncerte slušati Leb i sol, a ja sam uvijek čekao bis jer uvijek je izvodio blues, to mi je bilo najbolje. I na kraju plesna glazba – teksaški dvojac James&Black, kombinacija pjevačice Afroamerikanke i klavirista koji također pjeva.

Na turneji su po Europi i dolaze nam u pratnji belgijske trojke glazbenika, izvode "gerila soul". Završit ćemo kao i prošle godine, kad je bina bila puna glazbenika, session do tri, četiri sata ujutro. To sam vidio u Americi, bio sam pet puta u Memphisu, kao i na europskim prvenstvima u bluesu: uvijek je na kraju jam session. To svi jedva čekaju – druženje, improvizacija na stageu, to je osnovno, tome se jako radujem. A i publika će uživati.
 

 

Imate navodno i jednog posebnog gosta na samom otvaranju, o kome se radi?

– Da, dolazi nam Jay Sieleman, on je u Memphisu 12 godina bio direktor Blues Foundationa, krovne svjetske udruge koja se bavi promidžbom blues glazbe. Blues Foundation organizira International Blues Challenge, a to je postalo najveće svjetsko natjecanje blues glazbenika upravo za vrijeme njegova vodstva. Pokretač je Blues Hall of Fame.

Veliki je ljubitelj Hrvatske i od samog osnutka pomaže Hrvatske blues snage, bio je gost u Zagrebu za vrijeme prvog Croatian Blues Challengea. Svake bi godine u Memphisu za vrijeme International Blues Challengea osobno dočekivao hrvatske predstavnike, častio ih ulaznicama za NBA utakmice Memphis Grizzliesa, a natjecanje bi započinjao s "Dobrodošli!". Na jesen ove godine u Memphisu će nominirati Hrvatske blues snage za nagradu KBA, Keeping the Blues Alive. Specijalni je gost Thrill Blues Festivala i otvorit će ga zajedno sa svojom suprugom Priscillom Hernandes.

'Kad ćete opet doć'

Triljani su, dakle, prigrlili ovaj festival, pokazalo se prošle godine?


– Imao sam viziju kako treba izgledati festival bluesa, a ideja je postojala otprije. Prihvatio sam ponudu Darka Bakića, zašto ne – pa to je fenomenalno! Ja poznajem ovaj kraj, meni je baba iz Trilja, frendovi iz škole iz tog kraja su svi bili bluzeri i ljubitelji dobre glazbe. Znao sam da će biti dobro, lokacija za festival je izvrsna, tu je rijeka koja asocira na blues, most, ljeto je, ima hladovine. Bio sam lani totalno uzbuđen zbog svega, pa "thrill" u prijevodu i znači "uzbuđenje", ali – svi su bili zadovoljni.

Sardinas mi je rekao da se ne sjeća kad je doživio neku ovako dobru vibru na festivalu. Sve je bilo O.K., od reakcija prolaznika na ulici, preko back stagea do hrane… Ljudi su, čim je završilo, pitali "kad ćete opet doć", stvarno je cijeli Trilj živio za taj dan. Bit će sto posto tako i ove godine!

 


Fali more, drž' se Zagore
Andriana Ivković, direktorica TZ-a Trilja: 'Frogs To Go' je veliki hit
Direktorica TZ-a Trilja Andriana Ivković veli da je sve spremno za okupljanje bluzera:
– Thrill Blues Festival prošle je godine bio uspješan, a ove se godine traži soba više. Kapaciteti su popunjeni, a turiste smještamo diljem Dalmatinske zagore, tamo gdje ima mjesta. Trilj raspolaže s 428 kreveta u 37 objekata, a lani je zabilježio 40 posto više noćenja. Ugostitelji su se pripremili – lani je veliki hit bio "frogs to go", zapravo panirane žabe u škartocu, a bit će, naravno, pršuta, sira, uštipaka, zelenika, divljači uz domaću puru ili njoke… Turistima koji dođu na dva dana preporučujemo da obavezno posjete kulu Nutjak, Tilurij – rimski vojni logor, Muzej triljskoga kraja, rimsku cestu, kulu Čačvinu – čuvaricu cetinskoga kraja, Grapske mlinice, s netaknutom prirodom i tradicionalnim načinom pripremanja hrane, to se ne smije zaobići. Dok čekaju na večernje događaje, mogu se zabaviti na raftingu, kanuingu, bicikliranjem, jahanjem… Kažemo im: "Preskočite gužve uz more i dođite u Zagoru, gdje se ne čeka u koloni i nema problema s parkiranjem!"

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Festival 6. i 7. srpnja [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2018-07-05 19:15:13 [created_by] => 39370 [created_by_alias] => Jasenka Leskur [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2018-07-05 19:48:35 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2018-07-05 19:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 80 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 256 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--kultura [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz kulture. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, film, tv, književnosti, glazba, kazalište, slikarstvo, arhitektura [secure] => 0 [page_title] => Kultura [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2018\/06\/30\/Kultura\/8918874.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/06\/30\/Kultura\/8918877.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/06\/30\/Kultura\/10047654.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1210"},{"size0":"1920x1280"},{"size0":"1920x1440"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 256 [name] => Kultura [alias] => kultura [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 18 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7776627 Threads: 4 Questions: 1634419765 Slow queries: 4856127 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111356010 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /kultura/39-cijeli-trilj-je-zivio-za-taj-dan-39-i-ove-godine-39-bluzeri-39-se-okupljaju-kraj-cetine-dolazi-i-jedan-poseban-gost-554760 [printLink] => /kultura/39-cijeli-trilj-je-zivio-za-taj-dan-39-i-ove-godine-39-bluzeri-39-se-okupljaju-kraj-cetine-dolazi-i-jedan-poseban-gost-554760?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 444335 [name] => Trilj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => trilj [link] => /tag/trilj ) [1] => stdClass Object ( [id] => 399137 [name] => thrill blues festival [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => thrill-blues-festival [link] => /tag/thrill-blues-festival ) [2] => stdClass Object ( [id] => 399138 [name] => vlatk stefanovski [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vlatk-stefanovski [link] => /tag/vlatk-stefanovski ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Festival 6. i 7. srpnja [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => 'Cijeli Trilj je živio za taj dan!': i ove godine 'bluzeri' se okupljaju kraj Cetine, dolazi i jedan poseban gost [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-08-01-04-39370 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/06/30/Kultura/8918874.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/06/30/Kultura/8918874.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/06/30/Kultura/8918877.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/06/30/Kultura/10047654.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Drugo izdanje Thrill Blues Festivala preraslo je u dvodnevno okupljanje glazbenika i onih koji vole slušati blues, pa će u petak i subotu, 6. i 7. srpnja, Trilj nastaniti poklonici dobre glazbe i još bolje improvizacije na pozornici.

Nakon prošlogodišnje inauguracije festivala i općeg zadovoljstva domaćina, gostiju i publike nakon završetka, nastavlja se u istom ritmu pa se, osim svirke na pozornici u Gradskom parku, priprema radionica, izložba, promocija dokumentarnog filma, ali i "nutkanje" gostiju raznim domaćim specijalitetima po kojima je ovaj kraj široko poznat. To što je, mimo plana, u subotu na rasporedu nogometna utakmica hrvatskih reprezentativaca u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva bit će samo "bonus plus", jer oni koji odaberu dolazak u Trilj mogu računati i na TV ekran i kolektivno praćenje sportskih događaja u Rusiji.

Što je, dakle, na programu Thrill Blues Festivala ove godine? – pitamo umjetničkog direktora i "glavnu osovinu" svih događaja Borisa Hrepića.

Korijen korijenu

– Festival počinje u petak u pet sati i predvidjeli smo izložbu radova s blues tematikom, radionicu o bluesu za djecu, promociju dokumentarca o prvom Thrill festivalu i, naravno, "welcome jam" – nabraja Hrepić. – Na izložbi ću se predstaviti i ja, kao i jedan moj kolega s kojim sam već izlagao, a animirao sam i druge glazbenike. Izložba će se postaviti u Muzeju u Trilju, tako da na simboličan način povezujemo korijene popularne glazbe s korijenima triljske kulture, "Korijen korijenu".

U kinu poslije toga počinje blues radionica za djecu, prošle godine je meni kao pedagogu to bilo posebno drago, a pridružio mi se teksaški gitarist Eric Sardinas. Moj stalni suradnik je Miro Dimić iz pop-rock škole u Sisku, godinama radimo s djecom i obišli smo mnoge škole podučavajući djecu o razvoju popularne glazbe i bluesu. Dvaput smo ih vodili u Memphis, a i opet ćemo, dogodine. U Trilju će nam se opet pridružiti netko od kolega, ove ćemo godine djeci opet svirati i govoriti im o glazbenoj povijesti, ali i o poznatim blues pjesmama – kojim točno, još ne znam, sve je to stvar osjećaja i trenutka, znate da je u bluesu puno improvizacije!

Nakon toga je premijera dokumentarca koji je snimljen prošle godine, u kojem se objašnjava kako je uopće došlo do Thrill Blues Festivala, s izjavama svih sudionika, a za sam kraj dana predviđen je "welcome jam", glazbeno druženje u klubu "Modena". To je triljska dobrodošlica bluesu. Zasvirat ćemo, zasvirat će naši dragi Triljani, inicijatori cijelog ovog događaja, Dražen Klarić i Darko Bakić, mi se dosta družimo u Zagrebu. Svi su pozvani, sigurno će biti zabavno. I ove godine publiku pitanjima zabavlja i nagrađuje kviz majstor Denis Bižaca.

Sinjski D' Bluz i triljski Ozone

No, glavni dio blues "kolača" ostavljen je za drugi dan, za subotu. Tko svira ove godine?


– Nakon što se svi malo okrijepe i degustiraju triljske delicije, u 19.30 počinje glavni program koji otvaraju naši domaćini, to će biti tradicija svake godine. Sviraju sinjski D' Bluz i triljski Ozone, dakle domaćin. Imali su nedavno i TV promociju kod Šprajca, a uz dobru glazbu promoviraju i svoj kraj. Na festival nam dolazi Tomislav Goluban, poznati zagorski bluzer, snimio je deset albuma, a posljednji od njih u Chicagu, koji će izvoditi svoj prepoznatljivi zagorsko-američki blues. Poslije njega na pozornicu izlazi bend Fire Rats, u kojem sviram ja s nekoliko prijatelja. Među njima bih istaknuo Yogija Lonicha, američkoga glazbenika koji tri godine živi u Hrvatskoj jer se oženio Hrvaticom. Odlučio se skrasiti u našoj zemlji, više mu paše ovaj mirniji život od losangeleskog, tamo mu je postalo previše stresno. Svirao je s mnogim poznatim glazbenicima, ali za Trilj je najvažnije da je svirao s bendom Jimija Hendrixa. Na jednoj velikoj izložbi posvećenoj njemu svirao je gitaru umjesto Hendrixa, tako da će u Trilju vjerojatno izvesti nešto njegovo.

 

 

 

 

Dolazi Stefanovski

Na festival nam dolazi Vlatko Stefanovski trio, vrlo omiljen kod nas, on će sigurno oduševiti publiku. Kad sam bio mlad, išli smo na koncerte slušati Leb i sol, a ja sam uvijek čekao bis jer uvijek je izvodio blues, to mi je bilo najbolje. I na kraju plesna glazba – teksaški dvojac James&Black, kombinacija pjevačice Afroamerikanke i klavirista koji također pjeva.

Na turneji su po Europi i dolaze nam u pratnji belgijske trojke glazbenika, izvode "gerila soul". Završit ćemo kao i prošle godine, kad je bina bila puna glazbenika, session do tri, četiri sata ujutro. To sam vidio u Americi, bio sam pet puta u Memphisu, kao i na europskim prvenstvima u bluesu: uvijek je na kraju jam session. To svi jedva čekaju – druženje, improvizacija na stageu, to je osnovno, tome se jako radujem. A i publika će uživati.
 

 

Imate navodno i jednog posebnog gosta na samom otvaranju, o kome se radi?

– Da, dolazi nam Jay Sieleman, on je u Memphisu 12 godina bio direktor Blues Foundationa, krovne svjetske udruge koja se bavi promidžbom blues glazbe. Blues Foundation organizira International Blues Challenge, a to je postalo najveće svjetsko natjecanje blues glazbenika upravo za vrijeme njegova vodstva. Pokretač je Blues Hall of Fame.

Veliki je ljubitelj Hrvatske i od samog osnutka pomaže Hrvatske blues snage, bio je gost u Zagrebu za vrijeme prvog Croatian Blues Challengea. Svake bi godine u Memphisu za vrijeme International Blues Challengea osobno dočekivao hrvatske predstavnike, častio ih ulaznicama za NBA utakmice Memphis Grizzliesa, a natjecanje bi započinjao s "Dobrodošli!". Na jesen ove godine u Memphisu će nominirati Hrvatske blues snage za nagradu KBA, Keeping the Blues Alive. Specijalni je gost Thrill Blues Festivala i otvorit će ga zajedno sa svojom suprugom Priscillom Hernandes.

'Kad ćete opet doć'

Triljani su, dakle, prigrlili ovaj festival, pokazalo se prošle godine?


– Imao sam viziju kako treba izgledati festival bluesa, a ideja je postojala otprije. Prihvatio sam ponudu Darka Bakića, zašto ne – pa to je fenomenalno! Ja poznajem ovaj kraj, meni je baba iz Trilja, frendovi iz škole iz tog kraja su svi bili bluzeri i ljubitelji dobre glazbe. Znao sam da će biti dobro, lokacija za festival je izvrsna, tu je rijeka koja asocira na blues, most, ljeto je, ima hladovine. Bio sam lani totalno uzbuđen zbog svega, pa "thrill" u prijevodu i znači "uzbuđenje", ali – svi su bili zadovoljni.

Sardinas mi je rekao da se ne sjeća kad je doživio neku ovako dobru vibru na festivalu. Sve je bilo O.K., od reakcija prolaznika na ulici, preko back stagea do hrane… Ljudi su, čim je završilo, pitali "kad ćete opet doć", stvarno je cijeli Trilj živio za taj dan. Bit će sto posto tako i ove godine!

 


Fali more, drž' se Zagore
Andriana Ivković, direktorica TZ-a Trilja: 'Frogs To Go' je veliki hit
Direktorica TZ-a Trilja Andriana Ivković veli da je sve spremno za okupljanje bluzera:
– Thrill Blues Festival prošle je godine bio uspješan, a ove se godine traži soba više. Kapaciteti su popunjeni, a turiste smještamo diljem Dalmatinske zagore, tamo gdje ima mjesta. Trilj raspolaže s 428 kreveta u 37 objekata, a lani je zabilježio 40 posto više noćenja. Ugostitelji su se pripremili – lani je veliki hit bio "frogs to go", zapravo panirane žabe u škartocu, a bit će, naravno, pršuta, sira, uštipaka, zelenika, divljači uz domaću puru ili njoke… Turistima koji dođu na dva dana preporučujemo da obavezno posjete kulu Nutjak, Tilurij – rimski vojni logor, Muzej triljskoga kraja, rimsku cestu, kulu Čačvinu – čuvaricu cetinskoga kraja, Grapske mlinice, s netaknutom prirodom i tradicionalnim načinom pripremanja hrane, to se ne smije zaobići. Dok čekaju na večernje događaje, mogu se zabaviti na raftingu, kanuingu, bicikliranjem, jahanjem… Kažemo im: "Preskočite gužve uz more i dođite u Zagoru, gdje se ne čeka u koloni i nema problema s parkiranjem!"

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>



[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/39-cijeli-trilj-je-zivio-za-taj-dan-39-i-ove-godine-39-bluzeri-39-se-okupljaju-kraj-cetine-dolazi-i-jedan-poseban-gost-554760 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e393a4cdd2d68b1a5f48d5f5a4a90ea35fad44e7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%26%23039%3BCijeli+Trilj+je+%C5%BEivio+za+taj+dan%21%26%23039%3B%3A+i+ove+godine+%26%23039%3Bbluzeri%26%23039%3B+se+okupljaju+kraj+Cetine%2C+dolazi+i+jedan+poseban+gost&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2F39-cijeli-trilj-je-zivio-za-taj-dan-39-i-ove-godine-39-bluzeri-39-se-okupljaju-kraj-cetine-dolazi-i-jedan-poseban-gost-554760 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2F39-cijeli-trilj-je-zivio-za-taj-dan-39-i-ove-godine-39-bluzeri-39-se-okupljaju-kraj-cetine-dolazi-i-jedan-poseban-gost-554760 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Festival 6. i 7. srpnja [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
KulturaFestival 6. i 7. srpnja

'Cijeli Trilj je živio za taj dan!': i ove godine 'bluzeri' se okupljaju kraj Cetine, dolazi i jedan poseban gost

Piše Jasenka Leskur
5. srpnja 2018. - 21:15

Drugo izdanje Thrill Blues Festivala preraslo je u dvodnevno okupljanje glazbenika i onih koji vole slušati blues, pa će u petak i subotu, 6. i 7. srpnja, Trilj nastaniti poklonici dobre glazbe i još bolje improvizacije na pozornici.

Nakon prošlogodišnje inauguracije festivala i općeg zadovoljstva domaćina, gostiju i publike nakon završetka, nastavlja se u istom ritmu pa se, osim svirke na pozornici u Gradskom parku, priprema radionica, izložba, promocija dokumentarnog filma, ali i "nutkanje" gostiju raznim domaćim specijalitetima po kojima je ovaj kraj široko poznat. To što je, mimo plana, u subotu na rasporedu nogometna utakmica hrvatskih reprezentativaca u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva bit će samo "bonus plus", jer oni koji odaberu dolazak u Trilj mogu računati i na TV ekran i k...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 10:01