StoryEditorOCM
DalmacijaNEMA VIŠE ZAPREKA

Stigla dozvola: u Zračnu luku Split ulažu 450 milijuna kuna

Piše PSD.
12. siječnja 2016. - 22:29
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdalo je krajem prosinca prošle godine splitskoj Zračnoj luci građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije i dogradnje putničkog terminala, vrijedan 450 milijuna kuna.

Sukladno tomu slijedi raspisivanje natječaja za izvođača radova koji bi, najavljuje direktor Zračne luke Lukša Novak, mogli početi prije ljetne sezone. Riječ je o pripremnim radovima, uređenju terena i postavljanju temelja, što ni na kakav način ne bi trebalo utjecati na normalno odvijanje prometa.

Radi se o projektu, podsjetimo, kojim je planirano proširenje putničkog terminala za promet od dva milijuna putnika godišnje i vršno opterećenje od 2400 putnika u satu, te povećanje kapaciteta parkirališta za prihvat osobnih vozila, autobusa i putnika izgradnjom parkirališta i autobusnog terminala južno od državne ceste.

Prema procjenama, u putnički terminal investirat će se 360 milijuna kuna, a 40 milijuna kuna u parkiralište i autobusni terminal. Za pokriće investicije Zračna luka je osigurala 130 milijuna kuna vlastitog novca, dok će ostatak financirati iz kredita razvojnih banaka, koji će pak vraćati iz svoga poslovanja idućih godina.

Računajući i doprinose, za radove u ovoj godini planirano je utrošiti oko 70 milijuna kuna.

J. MATIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:47