StoryEditorOCM
Dalmacijasretna šveđanka

Kroz Zračnu luku Split prošao milijunti putnik, točnije - putnica

Piše PSD.
29. srpnja 2015. - 15:28
U srijedu je u Zračnoj luci Split na letu Croatia Airlinesa OU462 za Zürich ispraćena ovogodišnja milijunta putnica: Satumaarika Emmesjoe, policajka iz Stockholma iz Švedske koja se s obitelji vraćala s ljetovanja provedenog u Hrvatskoj.

"Bili smo u Hrvatskoj deset dana, prvo sedam dana u Zadru, a onda tri dana u Splitu. Svidjelo nam se, sve je bilo lijepo, stekli smo dobra iskustva i nadam se da ćemo nekada ponovno doći. Sada letimo preko Züricha za Stockholm", kazala je raspoložena Satumaarika kojoj je Lukša Novak, direktor Zračne luke Split na prigodnoj maloj svečanosti uz čestitke uručio buket cvijeća.

Pomoćnik direktora Pero Bilas uručio je pak sretnoj dobitnici nagrade: bon u vrijednosti 300 eura iskoristiv u Duty Free Shopu splitske Zračne luke, te u ime uprave Croatia Airlinesa dvije povratne karte na jednom od njihovih letova, po izboru putnika.

Svoje iznenađenje i radost 46-godišnja švedska policajka podijelila je sa suprugom Janingemarom, također policajcem i djecom 15-godišnjim Janstefanom i 17-godišnjom Saramaarikom. Zajedno s predstavnicima aerodroma i Croatia Airlinesa za sreću i ugodan let nazdravili su šampanjcem.

"Ove godine miljunti je putnik došao osam dana ranije u odnosu na prošlu godinu. Bilježimo rast prometa putnika od 11 posto, pa mislim da je i to pridonijelo da imamo miljuntog putnika u srpnju, kazao je direktor Novak. Ovaj mjesec očekujemo 400.000 putnika u jednome mjesecu što je novi rekord, a dolazak miljuntog putnika u srpnju za nas je dobar indikator da će cijela sezona biti uspješna".

J. Matić
Foto: Mario Todorić / CROPIX 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:54