Dalmacija Split

građani dali opis

Hoće li piroman sa Žnjana napokon biti uhvaćen? Splitska policija traga za osobom koja se dovodi u vezi s današnjim požarom

građani dali opis

Splitska policija traga za osobom koja se dovodi u vezu s požarom koji je u nedjelju nešto nakon 15 sati buknuo oko plastenika, staklenika i montažnih objekata odmah iznad plaže na Žnjanu kojem je izgorjelo dva hektra suhe trave, a ugašen je sat vremena nakon što je buknuo.
 

Na Žnjanu su planula dva požara na potezu od samo 300 metara, primjećena osoba koja ih je potpalila! Vatra zahvatila objekte, ali je stavljena pod nadzor

Kako se doznaje u splitskoj policiji i od splitskih vatrogasaca, vatra je izbila na sjevernoj strani ceste, a požar je ugašen sat vremena nakon što je buknuo .

Vatrogasci sumnjaju da je požar namjerno izazvan jer je izbio na dva mjesta u gotovo isto vrijeme, a izvijestili su da su i građani vidjeli toga piromana te su ga pokušali uhvatiti i zadržati do dolaska policije, ali bezuspješno. Očevidci su policiji dali njegov opis i policija sada intezivno traga za njim.

Požar je saniran, a gasio ga je 31 vatrogasac s deset vozila iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita, te DVD-ova Split, Solin, Podstrana, Vranjic i Žrnovnica.

Naslovnica Split