Dalmacija Split

i policija na terenu

Na Žnjanu su planula dva požara na potezu od samo 300 metara, primjećena osoba koja ih je potpalila! Vatra zahvatila objekte, ali je stavljena pod nadzor

i policija na terenu

Po tko zna koji put opet je gorjelo na Žnjanu, ovaj put ove nedjelje među plastenicima s gornje strane ceste prema Duilovu, kako doznajemo od splitskih vatrogasaca.

Negdje iza 15 sati buknuo je požar, koji se jako brzo širio, a vatrogasci koji su odmah po dojavi stigli na teren odmah su zaključili kako su istovremeno krenula dva do tri požara u nekoliko minuta na potezu od jedva 300 metara.- Požar je lokaliziran u 16.40 sati. Šteta je evidentna na dva pomoćna objekta, na jednom limenom i jednom betonskom, te na dva plastenika i dva staklenika, na sreću vatra nije zahvatila stambene objekte jer je zaustavljena na vrijeme. Ukupno je izgorjelo oko 2 hektara. Požar i jest došao iz zapaljenog korova i smeća kojeg ima tamo dosta, a kako smo mogli vidjeti, na više mjesta je zapaljeno i viđen je neki piroman čiji je opis dan policiji. Nije prvi put da na Žnjanu i Duilovu gori. To je već duga praksa koju treba zaustaviti - kaže nam Ivan Kovačević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split.

Požar je gasio 31 vatrogasac iz JVP Split, DVD Split, DVD Žrnovnica, DVD Podstrana i DVD Vranjic, a dio njih ostat će na požarištu dok se potpuno ne sanira.

Fotografije i snimke s požarišta objavljene su na Facebook stranici Vatrogasci - oni su naši heroji, a kako se vidi na njihovom drugom videu, na teren je izašla i policija.

 

.
 

 

Naslovnica Split