Dalmacija Split županija

svi plažni gušti

Savršena plaža za cjelodnevno kupanje s djecom ili udvoje skoro vam je ispred nosa: u lijepoj uvali dočekat će vas i žalo i pijesak, skriveni kutci i niz zabavnih aktivnosti

svi plažni gušti

Samo jedna kraća vožna trajektom dijeli vas od kupanja na ovoj lijepoj plaži koja ima sve što vam treba za ugodno kupanje, bilo da ju planirate posjetiti s obitelji i prijateljima ili vam je na umu romantičan izlet u posebnom društvu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karmen (@simplykarm) on

Plaža se nalazi Supetru, na zapadnom dijelu prema mjestu Mirca. Sastoji se od dvije uvale, Vele Luke na kojoj je šljunčano žalo i Male Luke koja je dublje uvučena i pješčana. Među stanovništvom poznata je i kao Pliva, po odmaralištu zagrebačke tvornice čija zgrada još uvijek stoji pored plaže, ali je preuređena u hotel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nino Novaković (@ninonovakovic) on


Pješčana bi se mogla usporediti sa splitskim Firulama ili Bačvicama, jer je plitka i zbog toga savršena za kupanje s djecom ili za picigin i druge igre s loptom, a na zapadnoj strani su joj stijene pune skrovitih kutaka za mirno kupanje. Plaža čiju sliku vidite na vrhu teksta više će se svidjeti ljubiteljima komoda i izležavanja na žalu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Apartmani Knežević Supetar (@apartmani_knezevic) on

U blizini je niz ugostiteljskih objekata, od restorana do kafića, a do centra mjesta tek je 10-15 minuta ugodne šetnje uz more. Nedaleko su i tereni za odbojku, košarku, stolni tenis i balote, kao i mjesto na kojem se mogu unajmiti rekviziti za vodene adrenalinske aktivnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adèle Jacquet (@adele_jcqt2) on

Naslovnica Split županija