StoryEditorOCM
Dalmacijasvi plažni gušti

Savršena plaža za cjelodnevno kupanje s djecom ili udvoje skoro vam je ispred nosa: u lijepoj uvali dočekat će vas i žalo i pijesak, skriveni kutci i niz zabavnih aktivnosti

Piše T.S.M.
28. kolovoza 2019. - 19:27
shutterstock_1157061340-1

Samo jedna kraća vožna trajektom dijeli vas od kupanja na ovoj lijepoj plaži koja ima sve što vam treba za ugodno kupanje, bilo da ju planirate posjetiti s obitelji i prijateljima ili vam je na umu romantičan izlet u posebnom društvu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karmen (@simplykarm) on

Plaža se nalazi Supetru, na zapadnom dijelu prema mjestu Mirca. Sastoji se od dvije uvale, Vele Luke na kojoj je šljunčano žalo i Male Luke koja je dublje uvučena i pješčana. Među stanovništvom poznata je i kao Pliva, po odmaralištu zagrebačke tvornice čija zgrada još uvijek stoji pored plaže, ali je preuređena u hotel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nino Novaković (@ninonovakovic) on


Pješčana bi se mogla usporediti sa splitskim Firulama ili Bačvicama, jer je plitka i zbog toga savršena za kupanje s djecom ili za picigin i druge igre s loptom, a na zapadnoj strani su joj stijene pune skrovitih kutaka za mirno kupanje. Plaža čiju sliku vidite na vrhu teksta više će se svidjeti ljubiteljima komoda i izležavanja na žalu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Apartmani Knežević Supetar (@apartmani_knezevic) on

U blizini je niz ugostiteljskih objekata, od restorana do kafića, a do centra mjesta tek je 10-15 minuta ugodne šetnje uz more. Nedaleko su i tereni za odbojku, košarku, stolni tenis i balote, kao i mjesto na kojem se mogu unajmiti rekviziti za vodene adrenalinske aktivnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adèle Jacquet (@adele_jcqt2) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:25