StoryEditorOCM
Splitteška polemika

Splićane razbjesnile fotografije s poznate gradske plaže: ‘Teroriziraju sve...‘; ‘Prva ispalim kad neki debil...‘

Piše Božidar Lončar
16. travnja 2024. - 15:28

Vlasnici i njihovi psi teroriziraju sve oko sebe, obavljaju nuždu gdje god stignu 365 dana u godini, požalio se Splićanin u zatvorenoj Facebook grupi s više od 30.000 članova te sinoć objavio fotografije s Bačvica.

Na njima se vide osobe koje su izvele pse u šetnju na pješčanu plažu i to odmah pored znaka kojim se to zabranjuje. Na drugoj fotografiji je objavljen izmet s novouređenog dječjeg igrališta odmah iznad plaže. Fotografije je napravio kada je s kćeri, malim djetetom, išao u večernju šetnju, kazao nam je.

- Traže zabranu petardi tih par dana u godini, a ti isti vlasnici i njihovi psi teroriziraju sve oko sebe, pišaju i seru di god stignu svih 365 dana u godini. Upravo sada na Bačvicama vlasnici istrčavaju pse po plaži i ti isti psi seru po dječjem igralištu koje je u sklopu plaže.

A da ne govorimo da je sve okolo izasrano, a dijete ne smije ubrati cvijet jer će 100 posto ugaziti u govno ostavljeno na zelenoj površini. Dovoljno je prošetati Gupčevom ulicom i samo pogledati oko sebe koliko je izasrana - napisao je u objavi koja je potaknula raspravu. 

image

Izmet na dječjem igralištu

Čitatelj/Slobodna Dalmacija/

Splićanka mu je odgovorila s komentarom kako nisu krivi psi već vlasnici na što je Splićanin odgovorio kako mu je to najdraža floskula koju čuje od vlasnika.

- To što govoriš je floskula. Činjenica je da svakim korakom moram paziti da ne ugazim u govno - napisao je dok su građani nastavili s raspravom:

- A di će šminkerice i nova gospoda kupit govna za psima, za to su mjerodavne komunalne službe. Ajde reci nešto pa ćete izgaditi ili možeš dobit šljivu u oko ili nešto još gore -

- Imam psa i prva ispalim kada neki debil nema potrebu skupit iza svog psa, a ponajviše na dječjem igralištu ili parku. Zbog takvih svi ostali ispadamo debili. Nekidan sam tako čovjeku čiji se pas ispraznio nasred trotoara dala kesicu, a on je samo kazao da nema vrećicu, a zapravo je mislio da ga nitko ne gleda. Koji lik - dio je komentara.

Splićani koji su se javili te se predstavili kao vlasnici psa su autoru objave kazali da ne miješa "kruške i jabuke", odnosno, izmet i petarde.

- Kakve veze imaju nekultura vlasnika psa sa zabranom petardi. Od kud tolika bahatost i netrpeljivost  

- To što ste Vi naišli na govno ne govori ništa o tome koliko smo napredovali na tom polju, a napredovali bi više kada ne bi uspoređivali prijeku potrebu zabrane pirotehnike s govnima na putu jer se to ne može životinji staviti na teret. Pirotehnika ubija ljubimce i vanjske mačke i ptica na stablima -

- Psi su tu najmanje krivi, a oni ispaštaju - dio je komentara ljutitih vlasnika.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija

Splićanin im je na kraju odgovorio kako osobno nema ništa protiv pasa već neodgovornim vlasnicima. Drugi su se nadovezali kako neodgovorni vlasnici ne mare ni za pirotehniku i posjetili su na postavljanje otrova na Bačvicama posljednjih godina. Nama je telefonski kazao kako i sam voli pse, ali nekulturu i nepristojnost ne.

Psi se mogu voditi bez udice na 23 lokacije, uključujući Bačvice, jugoistočno od Katalinića Briga što je 5 minuta hoda od mjesta gdje su uslikani vlasnici. Sve plaže od Bačvica do Žnjana su označene kao one na kojima se ne mogu dovoditi psi bez uzice. Na dvije plaže se smiju dovoditi psi bez uzice: istočnom dijelu uvale Kašjuni i prostoru Lumbarda ispod Pazdigrada od sedam do 22 sata.

image

Dozvoljene površine za istrčavanje i kupanje pasa.

Screenshot/Grad Split
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:31