StoryEditorOCM
Dalmacijanastavlja se obračun sa sindikalnim povjerenicima u sinjskom ‘autoprijevozu’, ali jedan od čelnika ivan cvrlje nije htio izvršiti nalog s ‘vrha’

Član Uprave odbio dati otkaz vozaču, pa otišao iz tvrtke

Piše PSD.
1. kolovoza 2011. - 01:18

Predsjednik HUS-a Ozren Matijašević i Jozo Marić, županijski povjerenik toga sindikata, istupili su u javnosti u povodu otkaza ugovora o radu što ga je poslodavac dao vozaču Veljku Nasiću, sindikalnom povjereniku HUS-a u “Autoprijevozu” Sinj.

- Otkaz Veljku Nasiću, koji je potpisao direktor Joško Jerkan je nezakonit i to znamo svi - i mi i poslodavac. Poslodavac zna da će izgubiti sudski spor zbog toga otkaza, jednako kao što je izgubio zbog otkaza Anti Buljanu i drugima, ali računajući na tromost sustava on se obračunava sa sindikalnim povjerenicima.

Otkaz Nasiću dao je bez suglasnosti sindikata, a bez takve suglasnosti sindikalnom povjereniku se može dati otkaz jedino po rješenju suda. Hrvatska je prepuna sličnih slučajeva, ali upravo slučajevi u “Autoprijevozu” oslikavaju svu tragikomičnost i dokazuju da pravda nije dostupna malim ljudima - kaže Ozren Matijašević.

Pismo premijerki

Jozo Marić je kazao kako su sindikalci dužni javno čestitati članu Uprave “Autoprijevoza” Ivanu Cvrlji, jer je odbio izvršiti nalog da potpiše otkaz Nasiću. - Umjesto toga Cvrlje je dao otkaz poslodavcu i napustio tvrtku. Taj postupak puno govori sam za sebe.

O nezakonitim otkazima sindikalnim povjerenicima i svim drugim nezakonitostima u “Autoprijevozu” poput nezakonite privatizacije, utaje poreza, sumnjive nabavke nafte s crnog tržišta i drugome uputili smo pismo premijerki Kosor.

Smatramo da ovdje nema rješenja bez raskida ugovora o privatizaciji i to na štetu “Prometa” iz Makarske kao strateškog partnera jer nije ispunio ugovorom preuzete obveze – ustvrdio je Jozo Marić. Na primjedbu novinara da je na presicama i sindikalnim skupovima sve manje zaposlenika, Veljko Nasić je kazao: “Što se tomu treba čuditi. Ljudi se boje.”

toni paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:02