StoryEditorOCM
SvijetMALO NAKON NESTANKA

Zna se zašto se prekopavalo cijelo jezero u slučaju nestale Maddie; britanski par naišao na stravičan prizor

Piše VIJESTI SD
30. svibnja 2023. - 17:11

Otkriveno zašto se prekopavalo cijelo jezero u slučaju nestale Maddie.

Naime, britanski par ispričao je za The Mail on Sunday kako su uočili bizarno ‘svetište‘ nestale Madeleine McCann u rezervoaru koji je policija pretraživala prošli tjedan - samo sedam mjeseci nakon što je nestala.

Umirovljeni par, koji je tražio da ga se imenuje samo kao Ralf i Ann, bio je toliko uznemiren onim što su vidjeli da su slikali i poslali ih portugalskim detektivima, misleći da su od značaja, ali, nevjerojatno, nikad nisu dobili odgovor.

image
Filipe Amorim/Afp

Sastoji se od kamenih gromada u obliku strelice koje pokazuju prema mjestu za piknik koje je prošli tjedan prekopala policija, improvizirani spomenik bio je opterećen velikom stijenom, a na njemu je bio buket cvijeća i fotografija otete Madeleine.

Prije tri godine – kada je njemačka policija identificirala glavnog osumnjičenika Christiana Bruecknera (45) – par je stupio u kontakt s detektivima nakon što su vidjeli apel za sve koji su bili na odmoru u Algarveu kad je Madeleine nestala u svibnju 2007. godine.

Ovaj put, njemački službenici iz BKA (jedinice za kriminalističku istragu) odgovorili su u roku od nekoliko sati nakon što su im Ralf i Ann poslali e-mail i ispitivali su ih telefonom nekoliko sati prije nego što su od njih zatražili da daju službenu izjavu.

Postavlja se pitanje jesu li upravo njihove informacije potaknule njemačke vlasti da zatraže pretragu udaljenog kampa za izletište na rubu akumulacije u blizini Silvesa, koji je Brueckner zlokobno nazivao svojim ‘malim rajem‘.

image
Filipe Amorim/Afp

U razgovoru za The Mail  on Sunday iz svoje kuće za odmor, samo nekoliko minuta vožnje od rezervoara, umirovljeni građevinar Ralf i bivša bankovna blagajnica Ann opisali su bizarno otkriće. Ralf, 66, otac dvoje djece, rekao je: ‘Bilo je to oko Božića 2007., tako da je Madeleine nestala samo nekoliko mjeseci prije toga i otišao sam do rezervoara s Ann, našom kćeri, koja je tada imala 16 godina, i psom...

‘Naša kći je trčala ispred nas i odjednom nam je samo viknula ‘Brzo, dođite i pogledajte, mora da je netko ovdje umro‘.

Kad smo sišli, primijetili smo niz kamenja koji se protezao u vodu, a na posljednjem je bio buket svježih bijelih ljiljana. Izašli smo van i pogledali, a na kamenu gdje je bilo cvijeće bila je fotografija Madeleine.

image
Filipe Amorim/Afp

-Sve je bilo vrlo čudno, dodaju.. Začudo, kada su se vratili samo dva dana kasnije, cvijeće i fotografija su nestali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:40