Svijetopasna ćelija?

U velikoj antiterorističkoj akciji u Njemačkoj uhićeno sedam Balkanaca; Policija upala u više kuća velike obitelji, sumnja se da su surađivali s ISIL-om, ne zna se jesu li i sami planirali napade

Piše PSD
8. svibanj 2019. - 14:50
2019-05-01T192415Z_206746691_UP1EF511HWF3K_RTRMADP_3_GERMANY-PROTESTS.JPG

U njemačkom gradu Oberhausenu jutros je provedena velika policijska antiteroristička akcija u kojoj je uhićeno osam osoba.

Specijalne jedinice policije, kako javlja Bild, naoružane dugim cijevima upale su u sedam kuća u vlasništvu velike obitelji, zbog sumnje da se na tom području nalazi opasna teroristička ćelija. 

Policija je objavila da sedam od osam uhićenih osoba dolazi s područja Balkana, ali su njemački državljani. Za jednog muškaca je potvrđeno da je iz BiH, dok za ostale nije poznato. Među uhićenima su i žene, a radi se o osobama u dobi od 19 do 58 godina.

Glasnogovornik policije Ulrich Fassbender kazao je da su članovi obitelji pod sumnjom da su surađivali s ISIL-om i financirali terorističke organizacije. Napominje kako za sada nema dokaza da je obitelj i sama planirala terorističke napade.

U akciji je sudjelovalo čak 150 policajaca.

 

 

 

#TERORIZAM#NJEMAčKA