StoryEditorOCM
Svijetrazvojačeni psiho

Putin pomilovao sotonista koji je sudjelovao u ubojstvu i jedenju četiri studenta; Otac: ‘Vratio se i živi s majkom‘

Piše vijesti sd
22. studenog 2023. - 09:52

Ruskog zatvorenika koji je osuđen na dva desetljeća zatvora zbog ritualnog ubojstva četiri tinejdžera navodno je pomilovao ruski predsjednik Vladimir Putin u zamjenu za njegovo sudjelovanje u ratu u Ukrajini, prenosi Newsweek.

Nikolaj Ogolobjak, koji je priznao da je član sotonističke sekte, osuđen je u srpnju 2010. godine za ubojstvo, pljačku i oskvrnuće leša. Članovi sekte 2008. godine pržili su i jeli organe svojih žrtava u Ogolobjakovu stanu, prema sudskim dokumentima koje navodi ruski portal 76.ru, prenosi Jutarnji list.

Rusija navodno već mjesecima intenzivno regrutira iz zatvora u pokušaju da pospješi ratne napore u Ukrajini. Britansko ministarstvo obrane priopćilo je u svibnju da je ruska vojska ove godine "pojačala" novačenje zatvorenika, ali unatoč tomu nisu uspjeli zadržati korak sa stopom žrtava u Ukrajini.

Ogolobjakov otac rekao je za portal da je njegov sin služio šest mjeseci u ozloglašenoj ruskoj jedinici "Oluja Z", koju je Rusija koristila za izvođenje lokalnih napada na prvim linijama u Ukrajini, a sada je kod kuće u gradu Jaroslavlj u regiji Moskva.

- To je istina. Služio je šest mjeseci u Oluji Z. Nakon ranjavanja ostao je invalid. Hoda, ali rana je bila ozbiljna, rekao je Ogolobjakov otac, dodajući da je malo vjerojatno da će ga ponovno poslati u borbu u Ukrajini zbog ozljeda.

Ogolobjakov otac rekao je da se njegov sin vratio iz Ukrajine 2. studenog i da trenutno živi s majkom.

Sektu kojoj je pripadao Ogolobjak 2006. godine osnovao je tada 15-godišnji Konstantin Klik Baranov. Članovi su nekoliko godina provodili "krvave rituale", ubijajući pse i mačke i koristeći njihovu krv za iniciranje novih članova.

U ljeto 2008. osam članova ubilo je i raskomadalo četiri studenta koledža u Jaroslavlju.

Optuženima su izrečene kazne od 8 do 20 godina zatvora. Ogolobjak je dobio 20 godina u kaznionici s maksimalnim osiguranjem.

image

Vladimir Putin bez grižnje savjesti potpisuje pomilovanja opasnih kriminalaca (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:05