StoryEditorOCM
Svijetuznemirujuće

Našli su ga pijanog na prvoj liniji bojišnice, a onda su stigli Čečeni. Uzalud je molio za milost: ‘Ne odupiri se...‘

Piše L.G./JL
21. travnja 2024. - 18:24

Pripadnici Oružanih snaga Čečenije na frontu u Ukrajini brutalno su kaznili suborca koji je navodno konzumirao alkohol na prvoj linji. Na kratkoj snimci vidi se kako časnik prvo žestoko kori vojnika jer je konzumirao alkohol na položaju, ovaj se pokušava opravdati, a onda slijedi brutalno nasilje. Časnik Kadirove vojske gubi strpljenje i počinje tući vojnika drvenom palicom.

U tom trenutku sukobu prilazi još jedan vojnik koji obara pijanog suborca na zemlju.

"Skloni ruke, ne odupiri se", čuje se na uznemirujućoj snimci koju možete pogledati OVDJE.

Potom je uslijedilo teško batinanje po nogama i stražnjici.

O brutalnosti čečenskih vojnika Ramzana Kadirova ispisane su mnoge stranice u ovom krvavom ratu. Navodno strijeljaju dezertere, bundžije i sve one koji traže da ih se vrati kući, a osim toga, kadirovce, od kojih mnogi nisu bili u prvim redovima na bojišici, često su bili postavljeni da paze kako se ruska vojska ne bi povlačila. Postavljalo bi ih se iza ofenzivnih ruskih linija i imali su pravo pucati na one koji se povlače. Postoje izvješća o tome kako su kadirovci strijeljali na licu mjesta ruske vojnike koji bi odbili poslušnost, prenosi Jutarnji.hr

Inače, u Ukrajini, ali na strani Ukrajinaca, ratuje i čečenska brigada Džohar Dudajev (nazvana prema predsjedniku Čečenije koji je želio izdvojiti tu autonomnu republiku iz sastava Rusije), protivnici Ramzana Kadirova. Oni, pak, smatraju da je rat u Ukrajini nastavak "čečenskog rata" s početka 2000-ih, a Kadirov je obećao milijun dolara nagrade onome tko otkrije lokaciju Dudajeve brigade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:28