StoryEditorOCM
Svijetoteli se kontroli

Kaos u Južnoj Americi: Policijski sat u Hondurasu nakon što je u obračunima bandi stradalo više od 20 osoba

Piše hina
26. lipnja 2023. - 06:21

Honduraška vlada uvela je dvotjedni policijski sat u dva grada na sjeveru zemlje Cholomi i San Pedro Suli nakon što je ubijeno više od 20 osoba u dva odvojena napada vatrenim oružjem ovoga vikenda.

Za Cholomu policijski sat od 21 do 4 sata stupa na snagu odmah, a u San Pedro Suli od 4. srpnja.

U subotu navečer teško naoružani muškarci ubili su 13 osoba u Cholomi u dvorani za igranje biljara, a još najmanje 11 osoba ubijeno je u sjevernoj pokrajini Valle de Sula u kojoj se nalazi i grad San Pedro Sula.

"Pokrenute su brojne policijske operacije, uhićenja u racijama, a postavljene su i kontrolne točke", objavila je predsjednica Xiomara Castro.

Ministar sigurnosti Gustavo Sanchez najavio je kako će vlada parlamentu poslati prijedlog prema kojemu će se pripadnici kriminalnih bandi klasificirati kao teroristi.

Kako bi se pronašli odgovorni za pokolj u Cholomi u regiju Valle de Sula poslano je tisuću dodatnih pripadnika policijskih snaga.

Napadi tijekom vikenda nadovezali su se na smrtonosni incident u ženskom zatvoru u glavnom gradu Tegucigalpi kada je u obračunu suparničkih bandi poginulo 46 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:42